avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Activitate mparnescu

Activitate mparnescu

Care sunt pasii de urmat cand descoperi ( cu dovezi clare) ca angajatul te-a furat...
Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca o persoana avizata in urmatorul caz:
sotul meu are o firma a carei domeniu principal de activitate este turismul si secundar constructiile. Pe domeniul de activitate turism am avut o mica agentie de turism revanzatoare, unde am activat eu, care din 2016 nu mai funtioneaza pentru ca nu mai are licenta, sotul meu insa isi desfasoara activitatea in continuare pe domeniul constructii.
In urma unui interviu de angajare pe care l-am avut in cadrul unei firme specializate pe turism mi s-a spus ca trebuie sa inchid firma sau sa retrag domeniul de activitate turismul, deoarece existe un conflict de interese si toate acestea din cauza sinceritatii mele la interviul cu pricina. Mi s-a explicat ca existand firma (care repet e pe numele sotului, iar agentia e fara licenta), exista si suspiciunea anagajatorului de a nu pleca cu baza de clienti si de a redeschide agentia. Si acum va intreb: pana la urma poate orice sa-si deschita o firma si acrediteze o agentie de turism (avand toate documente solicitate? Daca cineva vrea sa plece cu un portofoliu de clienti poate oricum sa o faca, asta in cazul in care angajatorul nu semneaza vreun act aditional in acest sens? In situatia data as putea fi in conflict de interese?
Mai mult, eu personal, chiar ma simt discriminata in situatia data, pentru ca realmente in caut un job in domeniul pe care il cunosc, iar pentru faptul ca am rescunoscut ca am incercat antreprenoritat in acelasi domeniu pe firma sotului meu, cv-ul meu nu este prezentat potentialilor angajatori pentru ca ar exista confilict de interese. Astept parerea specialistilor. Multumiri
doresc sa infiintez un pfa si sa produc dulciuri de casa in gospodarie. dupa infiintarea pfa-ului, care sunt pasii care trebuie urmati? cine si cum ma autorizeaza sa pot produce acasa? multumesc
buna ziua! as vrea sa stiu daca, conform noului cod al muncii, mai pot solicita angajatorului un salariu mediu pe unitate pentru nastere copil. multumesc
Va solicit sprijin in urmatoarea problema: firma la care este angajat sotul meu nu-si mai poate continua activitatea si de trei zile activitatea este suspendata, in urma unei discutii cu seful lui, acesta i-a spus ca vor sta in concediu fara plata o perioada nedeterminata, dar cerea trebuie facuta de catre angajat, ceea ce mi absurd, pentru ca nu angajtrul vrea sa stea in concediu fara plata, ci angajatorul. Cum e corect sa procedam? Multumesc.
Va rog sa-mi spuneti exact unde scrie ca termenul de prescriptie este de 6 luni si nu de 3 ani?
Oricum eu am solicitt acest drept imediat dupa nasterea copilului, dar am primit raspuns negativ, intrebarea concreta este daca il mai pot actiona pe angajator in judecata sau termenul a expirat. Multumesc.
Peste cateva zile baietelul meu face 2 ani, mai pot solicita angajatorului meu salariul minim pe unitate care se acorda fiecarui copil nascut? Pana cand am acest drept? Multumesc
sunt in concediu de crestere copil, dar si insarcinata cu cel de-al doilea copil. contractul de munca se va relua pe 26 ianuarie, cand voi avea 6 luni de sarcina, deci voi merge la munca 1 luna, dupa care voi intra in concediu prenatal.
va rog sa-mi spuneti cum se va calcula conform noilor prevederi guvernamentale indemnizatia pe care o voi primi de la stat? multumesc
Sa mai astept un raspuns de la D-na av. Ileana Schwarz sau asta a fost tot?
Inca nu am un raspuns la problema mea.
Multumesc
Multumesc D-na av. Ileana Schwarz, dar cred ca nu m-am facut inteleasa, de aceea revin cu cateva informatii suplimentare.
Am semnat actul aditional cand inca munceam la ei, cu o luna inainte sa intru in concediu prenatal si urma sa intre in vigoare in momentul cand eu intram in concediu prenatal, va redau textual: se modifica contractul de munca nr...in sensul ca se modifica incadrarea, din functia de Director Agentie, in coordonator compartiment incepand cu 01.01.2009.
Asta a fost tot, deci eu nu am semnat modificarea salariulu, decat schimbarea din functie.
Consider ca ar fi trebuit sa fiu informata la acel moment, daca acest lucru se va intampla la revenirea mea in firma. Insa va repet sunt insarcinata (voi avea 6 luni cand voi reveni la munca) si din cate stiu ar trebui sa fiu protejata de lege, sa nu se modifice nimic la contracul de individual de munca, fara acordul meu. Dar asta e ce cred eu.
Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Multumesc