avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate kulymen

Activitate kulymen

În baza acestor criterii, se poate cere uzucapiune, pentru ca în termen legali, la 1 octombrie 2021, de când este noua lege dată în 2011 luna octombrie, se îndeplinesc condițiile cerute, adică 10 ani.
Se poate întabula pe terenul care la donat, dacă nu îi permite întrarea pe proprietate pentru măsurătoare.
Sau se întabulează în baza vechilor hărți din 1900?



Voinea Liviu a scris:

Speta esta complicata.
Donatia la prima vedere este nula,insa dobanditorii au construit de buna credinta.

Se pot gasi solutii...

Cineva are o problema cu un vecin, care a "Donat" 200 de metri pătrați de teren.
Terenul a vost donat acum 18 ani, cu un act de mână, între timp s-au făcut construcții pe acel teren,
Donația nu a putut fi autentificată la notar pentru ca donatorul nu este proprietar cu titlu de proprietate, ci deține acte de moștenitor (din 1900 toamna)
Terenul a fost trecut la primărie și se plătește impozit de către persoana care îl folosește.
Acum donatorul dorește terenul înapoi și demolarea construcției,

Acum el încearcă să se întabuleze pe tot terenul, dar cei 200 de metri sunt împrejmuiti separat de terenul lui.
Am înțeles ca din 2011, se poate întabula beneficiarul terenului prin uzucapiune, termenul fiind de 10 ani de la data de 1 octombrie 2021.

Ar putea donatorul sa ia terenul înapoi care se află în folosintă de atâta timp?

Se poate întabula pe terenul dat acum 18 anii?

Poate face măsurători doar pe terenul pe care îl mai are în folosintă sau și pe cei 200 de metri care sunt delimitati prin gard ce despart proprietățile?

Ce ar putea face?


În urma unui proces de lovire, am de recuperat daune morale și materiale.
Persoana în cauza nu deține bunuri și imobile.
Am dat pentru executarea silita dar nu are nimic pe numele lui.
Exista vreo alta posibilitate?
În cazul acesta ce ar trebui sa fac sa îmi recuperez banii?
Răspuns la discuția Executare silita
Actionez împotriva unei persoane fizice dar care are pe numele sau și o firma cu ceva profit.
Dacă deține mașina personala se poate pune sechestru pentru recuperarea banilor?



Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Nu rezultă din mesajul dumneavoastră dacă ați acționat împotriva persoanei fizice sau împotriva persoanei juridice.

Dacă ați acționat împotriva persoanei juridice, se poate pune poprire pe conturile firmei.

Dacă ați acționat împotriva persoanei fizice, se pot popri veniturile acesteia salariale, în proporție de 1/3 și de asemenea se poate pune poprire pe conturile bancare ale persoenei fizice. Dacă găsește în cont întreaga sumă, executarea se încheie repede, dacă nu.......

În urma hotărâri judecătorești definitive am de recuperat 7000 euro daune morale și materiale de la o persoana.
Am dat la executor pentru recuperarea acestor banii.
Executorul ii poate bloca conturile firmei și sa îl oblige sa plătească suma integral sau îmi poate plăti 30 % din cifra de afaceri?
Cat de repede as putea sa îmi recuperez banii?
În cât timp de la finalizarea procesului ar trebui sa înceapă plata daunelor morale și materiale.
Cat timp trebuie sa aștept și ce pași ar trebui sa urmez dacă nu vrea sa plătească?
avocatul il duc si aduc cu masina mea personala , mai trebuieste sa ii dau si banii ? El mi-a spus ca trebuie sa mai faca o delegatie ca sa ma reprezinte acolo. Prima delegatie este valabila sau nu chear daca s-a mutat procesul in alt judet ?
am dat in judecata un propietar de masinsa care nu mi-a dat toate documentele masini iar eu nu pot sa o inscriu. Am intentat trimiterea in judecata , mi-am angajat avocat #-o i-am platit onorariul cu contract de a ma reprezenta la acest caz , eu l-am intrebat daca se poate judeca acest proces fara sa fie mutat la domiciliul paratului iar el ma asigurat ca se poate judeca si aici . Paratul a cerut la al 2 termen ca procesul sa fie mutat la adresa de domiciliul a lui ceea ce este si legal . Procesul s-a mutat iar avocatul ca sa ma reprezinte la acel proces mi-a mai cerut o suma de 400 spunand ca acolo unde s-a mutat procesul este alta instanta si ca trebuie alta delegatie pentru el ca sa ma reprezinte X-( desi avem semnat un contract in acest sens in care el trebuie sa ma reprezinte . Este adevarata cererea lui sau nu , daca eu nu ii mai dau cei 400 de ron as putea sa ii fac o plangere in baza contractului daca nu vine sa ma reprezinte ? sau ce alt ceva as putea face :(
AM ACCIDENTAT UN BICICLIST IAR ACESTA A DECEDAT IAR in urma expertizei au rezultat : - VITEZA DE DEPLASARE AL AUTOUTILITAREI DE 53 KM IN LOCALITATE. - BICICLISTUL NU ERA ECHIPAT CORESPUNZATOR PE TIMP DE NOAPTE . - BICICLISTUL SE DEPLASA LO O DISTANTA MAI MARE DE 1 METRU adica la distanta de un metru si zece cm , - LA MASINA SAU MAI GASIT DEZECHILIBRUL LA ROTILE DIN SPATE DAR AM INTELES CA ESTE IN LIMITELE CORESPUNZATOARE ADICA PESTE 50% dar FARA FRANA DE AJUTOR ACEASTA NEFIIND FUNCTONADILA ... - MENTIONEZ CA NECROPSIA NU AVENIT INCA DAR BICICLISTUL CONSUMASE CIRCA 4 BERI DIN SPUSELE MARTORILOR ... - in urma expertizei acest caz poate clasat de catre parchet sau se va ajunge in istanta ? - daca as ajunge in istanta mi s-ar putea anula dreptul de conducere intru cat in timpul produceri accidentului aveam o viteza mai mare de 50 km in localitate adica 53 km ?
Eu sunt din SV iar persoana de la care am cumparat masina are domiciliul in CJ iar la VANZAREA MASINI el nu mi-a dat certificatul fiscal pe la primarie intrucat acesta imi trebuieste la imatricularea masini, mentionez ca de 8 luni de zile ma rog de el sa imi trimita certificatul fiscal iar acesta ma tot amana de la o luna la alta promitandu-mi k imi va trimite dar nu se tine de cuvant intrucat presupun ca el are datorii la primarie . Ce as putea face pentru al obliga sa imi trimita certificatul fiscal pentru a putea imatricula masina