avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate FlorentinCristian

Activitate FlorentinCristian

Buna ziua!
Bunicii mei au cumparat in 2002 un imobil teren intravilan reprezentand 450mp de la o vecina. "Contractul" de vanzare-cumparare de fapt este o chitanta de mana (stiu, in cazul vanzarii unui imobil trebuie neaparat forma autentica). Intre timp vecina de la care au cumparat a decedat, mostenitorul acesteia neavand nicio pretentie in ceea ce priveste terenul cumparat de bunicii mei, chiar daca nu este inscris in cartea funciara. Anul trecut, bunicii meu au vrut sa intocmeasca cartea funciara pe toata suprafata, inclusiv pe terenul cumparat de la acea vecina, doar ca expertul de la cadastru a trecut in dreptul terenului cumparat "teren folosit fara acte".
Mentionez ca la primaria din localitatea unde se afla imobilul teren au fost platite taxele si impozitele si pentru terenul cumparat de la respectiva vecina. Inteleg ca de uzucapiune nu poate fi vorba....ce este de facut?
Multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Denunt calomnios
Potrivit articolului 273 (3) Marturie mincinoasa-autorul nu se pedepseste daca isi retrage marturia. in cauzele penale inainte de retinerea, arestarea sau punerea in miscare a actiunii penale ori in alte cauze inainte de a se fi pronuntat o hotarare sau a se fi dat o alta solutie, ca urmare a marturiei mincinoase.
Dar, daca deja s-a trecut la arestarea sau retinerea inculpatului la acelasi art dar aln 1 se specifica ca marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.sau cu amenda.
Răspuns la discuția acuzat
1. Amenintarea, conform art 206 Cod Penal se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an, sau cu amenda.
2. art 271 si 272 Cod Penal Obstructionarea justitiei si influentarea declaratiilor, ambele se pedepsesc cu inchisoare sau amenda.
Indicat este sa nu obstructionezi justitia, desi, stiu ca ti-e frica si iti este greu.
Si tot verbal (prin telefon) ti-au spus ca nu mai esti angajat, deci nu poti face nimic din punctul meu de vedere, stiu ca nu e etic si moral, dar asta e.
Art. 106 alin. (1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de vehicul si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de ciculatie, dupa cum urmeaza:
cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru consum de bauturi alcoolice, sau pentru nerespectarea regulilor referitoare la prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
cand fapta a fost urmarita ca infractiune prevazuta de prezenta ordonanta de urgenta, iar instanta de judecata sau procurorul a dispus inlocuirea raspunderii penale cu una dintre sanctiunile cu caracter administrativ prevazute la art. 91 din Codul Penal;
cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.

alin. (2) - Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute de alin. (1) litera (a) si (b), sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.
Atata timp cat nu ai un contract semnat cu acea institutie cum ca ai castigat concursul/sau ca esti angajat, au dreptul sa faca ceea ce au facut, chiar daca nu este moral. Spui ca nu ai primit nici o instiintare oficiala, dar ai primit vreuna cum ca ai fost angajat?
1, ciudat este ca se percep taxe pentru facturare/chitante
2. pretul mare e pus de el, nu exista lege sa-l incrimineze
Răspuns la discuția despagubiri rca
Art 27 (1) Cod penal: "persoana care, fiind avertizata asupra consecintelor faptelor sale impiedica, fara drept, organul de urmarire sau instanta sa efectueze in conditiile legii, un act procedural se pedepseste cu inchisoarea de la 3 luni la 1 an sau cu amenda." In ceea ce priveste rca-ul aceasta trebuie sa plateasca daunele.
Nu,nu sunt din Bucuresti, pe mine nu prea ma atrage materia, cat despre spete, nu pot sa dau copy/paste, insa pot lasa un mail si sa fac un print ca altfel nu am cum sa le trimit. Multumesc
Da.....sunt ciudate...:( incerc sa le rezolv,dar parca nu le dau de cap:-< multumesc oricum