Buna ziua, impreuna cu copilul domiciliez in Olanda, dar de cate ori mergem in tara trebuie sa-l contactez pe tatal copilului ( cu care nu am fost casatorita) pt a-mi da o Declaratie acord parinte .... , cum ca e de acord sa ies cu copilul din tara. Aceasta este valabila 3 luni, asa spune notarul la care am fost, insa de la ambasada mi s-a spus ca acest act ar putea fi emis pt o perioada care sa nu depaseasca 3 ani de zile de la data intocmirii, potrivit legii nr. 248/2005 modificata si completata prin legea 169/2016
Acum intrebarea mea este: 3 luni sau 3 ani. Accept ce-mi spune notarul sau sa ma ghidez dupa lege.
Multumesc anticipat pentru raspuns
In primul rand va multumesc. Am facut procura pt ca masina a fost transcrisa doar la Primarie si nu si la politie. Si eu consider ca toate ar trebui rezolvate pe cale amiabila, insa sotul nu e de aceeasi parere si cauta sa se razbune. Din pacate cred ca o sa fac plangere, deoarece m-a amenintat ca distruge masina , ca sa ma incarce cu costuri suplimentare :(
Buna ziua. Situatia este urmatoarea:vreau sa divortez si se lasa cu scandal. In timpul "casatoriei" am luat o masina pe care am transcris-o pe numele meu doar la primarie si am procura pt folosirea ei insa "sotul" meu a luat masina de la mine si nu vrea sa mi-o innapoieze. Ce pot sa fac????
Buna ziua, am dat de un caz in care nu stiu ce sa fac: in data de 07.07.2014 am incheiat un CIM pe perioada nedeterminata cu incepere din 08.07.2014,cu o persoana care azi imi aduce decizia de pensionare anticipata din data de 01.07.2014. Normal stiu ca trebuie sa desfac contractul cu art 56/1/c cu data deciziei, dar in cazul acesta cum procedez?
Buna ziua. Fosta sotie refuza sa-si reia numele dinaintea casatoriei, chiar daca la divort a acceptat acest lucru si s-a si pronuntat o sentinta definitiva si irevocabila de divort in urma cu apoape un an. Ce procedura legala exista pentru a o obliga sa revina la numele de fata?