avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate Kinga_d

Activitate Kinga_d

Buna ziua, impreuna cu copilul domiciliez in Olanda, dar de cate ori mergem in tara trebuie sa-l contactez pe tatal copilului ( cu care nu am fost casatorita) pt a-mi da o Declaratie acord parinte .... , cum ca e de acord sa ies cu copilul din tara. Aceasta este valabila 3 luni, asa spune notarul la care am fost, insa de la ambasada mi s-a spus ca acest act ar putea fi emis pt o perioada care sa nu depaseasca 3 ani de zile de la data intocmirii, potrivit legii nr. 248/2005 modificata si completata prin legea 169/2016
Acum intrebarea mea este: 3 luni sau 3 ani. Accept ce-mi spune notarul sau sa ma ghidez dupa lege.
Multumesc anticipat pentru raspuns
Răspuns la discuția Divort -partaj
In primul rand va multumesc. Am facut procura pt ca masina a fost transcrisa doar la Primarie si nu si la politie. Si eu consider ca toate ar trebui rezolvate pe cale amiabila, insa sotul nu e de aceeasi parere si cauta sa se razbune. Din pacate cred ca o sa fac plangere, deoarece m-a amenintat ca distruge masina , ca sa ma incarce cu costuri suplimentare :(
Discuție Divort -partaj
Buna ziua. Situatia este urmatoarea:vreau sa divortez si se lasa cu scandal. In timpul "casatoriei" am luat o masina pe care am transcris-o pe numele meu doar la primarie si am procura pt folosirea ei insa "sotul" meu a luat masina de la mine si nu vrea sa mi-o innapoieze. Ce pot sa fac????
Buna ziua, in cazul unui angajat cu handicap mediu acesta este cumva scutit de impozitarea salariului?
Răspuns la discuția Concediu fara plata
Nu se poate sa il pontati ca Invoit?
Buna ziua, am dat de un caz in care nu stiu ce sa fac: in data de 07.07.2014 am incheiat un CIM pe perioada nedeterminata cu incepere din 08.07.2014,cu o persoana care azi imi aduce decizia de pensionare anticipata din data de 01.07.2014. Normal stiu ca trebuie sa desfac contractul cu art 56/1/c cu data deciziei, dar in cazul acesta cum procedez?
Buna ziua. Fosta sotie refuza sa-si reia numele dinaintea casatoriei, chiar daca la divort a acceptat acest lucru si s-a si pronuntat o sentinta definitiva si irevocabila de divort in urma cu apoape un an. Ce procedura legala exista pentru a o obliga sa revina la numele de fata?
Răspuns la discuția Desfacere CIM
multumesc
Discuție Desfacere CIM
Buna ziua, in cazul in care Cim-ul inceteaza cu acordul partilor, mai pot beneficia de ajutor de somaj?
Cate zile de concediu poate avea un angajat cu o vechime de 25ani?