am anuntat si firma de gaze , am reparat si stricaciunea provocata de instalatorii care au facut separarea de gaze la vecina, si va mai spun un secret ,sant administrator contabil ptr scara in discutie . ( MOACA SRL) am si atestat de administrator imobil si( contabil autorizat )
nu am cautat niciodata interesul meu personal ci intelegerea intre vecini , respect
intre proprietari , curatenie pe scara .
:)
buna ziua
un caz aproape similar, sant investitor principal din anul 2001 la coloana de gaz.
in timp, am semnat acceptul de bransare ptr 6 ap. nu am avut pretentii financiare deoarece convietuim impreuna de 40 ani in aceasta scara de bloc si am avut o relatie buna cu toti vecinii chiar daca am pierdut pe ici pe colo ceva bani (ex teava de gaz ptr separare). Probleme am cu firma care a facut separarea saptamana trecuta la ap vecin,deoarece a demontat si contorul meu si nu a mai pus sigiliul inapoi pe langa srticaciunile facute in zid pe langa ap meu.
intrebarea este ; eu pot fi amendata daca contorul meu a ramas nesigilat?
21 000 lei? cati metri liniari ? si noi in ca cadrul asociatiei schimbam tabla ( aticul) chiar acum , am angajat firma cu toate facturile si chitantele in ordine ,si ptr 64 m liniari platim sub 1000 lei.(garantie 10 ani)
eu intocmesc soldul elementelor de activ si pasiv dupa cum urmeaza;
lunar dupa afisarea listelor de plata
activ
sold in casa = ?
sold cont banca inclus dobanda = ?
sume neachitate ptr ch aferente lunii precedente, cu termen de incasare in luna in care se efectueaza verificarea = ?
restantieri =?
acte de plata ptr chelt, aferente fondurilor speciale care nu au fost inca diminuate fondurile respective = ?
pasiv
soldul fondului de rulment = ?
soldul fondului de reparatii = ?
soldul fondurilor legal constituite = ?
dobanzi bancare = ?
datorii la furnizori ptr facturi neachitate =?
daca se lucreaza corect cumulul activului si pasivului este egal.
folosesc fise cu operatiuni diverse , zilnic complectezi cu intrari si iesiri , si la orice ora din zi ,pot sa intocmesc situatia acestor elemente .
In Brasov toti proprietarii ramasi la sistem centralizat de incalzire au fost obligati sa incheie contract individual cu fostul CET actual SC TETKRON SRL,incepand cu luna ianuarie 2011, d-lor primesc factura individuala. Asociatia plateste factura ptr parti comune care se imparte in functie de cota parte indiviza .
cum intelegem art 22 litera f din codul fiscal publicat in monitor oficial 150/1.03.2011 :-/unde scrie :
sant exceptate de la plata contribitiei pentru concediu si indemnizatii de asigurari sociale,remuneratia primita de presedintele asociatiei de proprietari sau de alta persoana,in baza contractului de mandat,potrivit legii,privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari ?
pentru pensionari cu conv civ se complecteaza decl 100 ,pentru presedinte, cenzor,si membri com ex, cu contract de mandat ,se complecteaza decl 112.
in caz ca sant pensionari ,nu se plateste somaj,in rest toate obligatiile.