apartamentul detinut impreuna cu sotul se considera 50% sau cladire intreaga?
am construit o casa pe un teren mostenit doar de mine si autorizatia de construire e doar pe numele meu; sunt obligata sa-l trec si pe el pe Declaratia fiscala ? chiar daca el nu doreste asta ?
multumesc
consider ca este un abuz al celor de la cadastru sa-mi solicite un teanc de documente legalizate la notar, cand ar fi mult mai simplu sa verifice valabilitatea acestora direct la sursa, respectiv Primarie. Ma refer la :
-Certificat de urbanism dem-copie legalizata
- Autorizatie de demolare-copie legalizata
- Certificat de urbanism constr -copie legalizata
- Autorizatie de construire-copie legalizata
- Proces-verbal de receptie la terminarea lucrarilor cu stampila si semnatura primariei-copie legalizata
Este o practica a institutiilor statului, inclusiv a primariei, sa puna oamenii pe drumuri .............
imi doresc sa fac o plangere la o autoritate, dar sa-mi spuneti daca nu cumva este vreo lege care le permite sa procedeze asa............
Si Procedura de inscriere in cartea funciara, Art. 49. Prevede ca Cererea de inscriere in cartea funciara sa se depuna la biroul de carte funciara al judecatoriei si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, si deci corect ar fi sa -i duc si documentul original alaturi de copie, sa-l verifice si sa-mi returneze originalul.
va multumesc ca mi-ati redesteptat speranta ca oamenii buni, romanii adevarati mai exista si nu i-au nimicit inca politicienii si acolitii lor.
Vorbiti despre " o persoană discretă, cu mult bun simţ, bine pregătit profesional , şi avea gusturi muzicale speciale"; chiar daca nu am cunoscut-o, transmit si eu un gand bun si o floare ...................
in cartierul de case de langa blocul meu s-a deschis de doua luni un club a carui muzica ne terorizeaza; ce se poate face ? avand in vedere ca politistii chemati au constatat si au plecat , dar nu s-a modificat nimic. Va rog sa-mi spuneti unde sa ma adresez pentru a rezolva aceasta problema si sa ma pot odihni si eu ...
multumesc
am solicitat un Aviz de amplasament pentru o locuinta unifamiliala la SC Electrica Galati si am primit un refuz, desi amplasamentul este identic cu cel al locuintei vechi, care a fost demolata. Desi in legislatie se spune ca ar fi trebuit sa se mentioneze "motivele îndreptăţite ale refuzului, cu argumente şi justificări detaliate, cu precizarea restricţiilor şi/sau interdicţiilor instituite în zonele de protecţie şi de siguranţă aferente reţelei electrice", mi s-a spus doar ca nu sunt de acord si in continuare, au mentionat cele 3 variante de solutie prevazute de legislatie, fara sa le particularizeze, ca sa inteleg si eu ceva.
Ce variante de contestatie as avea ? in lege spune ca eventualele divergente se rezolva de "autoritatea competenta" fara sa mentioneze altceva.(ma refer la Ordin ANRE nr. 38 din 19.12.03)
Si chiar nu inteleg de ce pana acum 4 luni nu afectam reţeaua electrica si acum s-au schimbat datele problemei; mentinez ca noua locuinta nu va avea etaj la partea stradala, adica respecta dimensiunile celei care a existat pana acum .