avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters180412

Activitate ContSters180412

Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
cu deosebit respect ...ce intreb eu si ce raspundeti dumneavoastra:)!!! postez de cate ori vreau este liber nu? poate vreau mai multe pareri, sper sa nu va mai deranjati sa raspundeti chiar va rog! in rest sa traiti bine in aceasi mentalitate de secera si ciocan !!!ma mir ca nu a ti inceput sa ma urecheati :)!
speta: societate comerciala reprezentata de de singurul ei asociat (popescu ion) vinde catre fiul lui popescu ion minor acesta fiind un imobil! fiul avand 16 ani si fiind minor este asistat la semnatura de mama sa ! ( avem de a face cu o donatie deghizata)! intre timp trec 15 ani ,,mama ,,care l a insotit pe ,,fiu ,, la semnatura a decedat , societatea care a vandut s a desfiintat ! mai poate popescu ion sa atace contractul de vanzare cumparare dupa atata timp?ar avea el calitate procesuala dupa ce societatea s a desfiintat? si inca ceva ...popescu ion mai are un fiu ! ar putea acesta sa atace contractul de vanzare cumparare? ar avea calitate procesuala?
care ar fi motivele care ar duce la nulitatea unui contract de vanzare -cumparare? puteti sa mi dati cateva exemple va rog?
merg mana in mana una cu alta :)!
dupa experienta dumneavoastra ca juristi sau avocati cunoasteti cazuri multe in care contractele de vanzare -cumparare(donatii deghizate ,vicii de procedura...etc) au fost atacate si desfiintate? credeti ca un contract de vanzare cumparare(donatie deghizata) mai poate fi atacat cu succes dupa 16 ani ?
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
societatea era a lui ION,ma refeream ca vladut poate sa atace c. de v c. pt ca de fapt este o donatie deghizata...si ma gandeam daca l ar putea ataca pe timpul vietii lui ION ...totusi societatea comerciala nu facea parte din patrimoniul familial!!!
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
si care ar fi unul din motivele care ar duce la nulitatea absoluta ?
1996...societate comerciala (reprezentata de ION) vinde catre fiul sau ALIN un imobil.alin avea 16 ani! la semnatura este reprezentat de mama sa MARIA .in 2007 mama MARIA a decedat .mai exista un fiu al MARIEI si a lui ION pe nume VLADUT.intrebarea este mai poate ION sa mai atace contractul de vanzare cumparare? sau mai poate VLADUT sa atace contractul de vanzare cumparare pe timpul vietii lui ION? sau dupa moartea lui ION poate sa atace vladut contractul de vanzare cumparare ...daca da ce sanse credeti ca ar avea ? mentionez inca o data ca imobilul in 1996 nu facea parte din patrimoniul familial!!!
ar putea POPESCU VALENTIN sa atace contractul in timpul vietii lui POPESCU MARIAN? are vre o importanta ca imobilul nu era in patrimoniul familial ?sau ar intra in asa zisul patrimoniu dupa decesul lui POPESCU MARIAN ?
speta-1996 o societate comerciala prin unicul ei reprezentant pe nume POPESCU MARIAN vinde catre POPESCU ALIN (fiul lui POPESCU MARIAN) un imobil! POPESCU ALIN avand 16 ani (deci minor) este asistat de mama lui POPESCU ELENA! in 2007 POPESCU ELENA a decedat! POPESCU ELENA SI POPESCU MARIAN mai au un fiu POPESCU VALENTIN. intrebarea este daca acest contract de vanzare cumparare poate fi atacat de POPESCU MARIAN dupa 15 ani si ce sanse ar avea?iar dupa moartea lui POPESCU MARIAN ar putea POPESCU VALENTIN sa l atace pe baza ca a fost o donatie deghizata?mentionez inca o data ca imobilul a fost in patrimoniul societatii comerciale nu in patrimoniul familial ( are vre o relevanta lucrul asta ?).