i'n cadrul asociatiei noastre de locatari functioneaza o fundatie care se ocupa de un nr. limitat de scolari (10-16 copii , 5-7 profesori si o bucatareasa-menajera) dupa ce acestia termina cursurile(mananca de pranz ,isi fac temele sau se joaca )pana seara cand sunt luati de parinti..intrebare: care este regimul juridic prin care se stabilesc cheltuielile comune de intretinere ale acestui ap. fata de noi proprietarii ,avand in vedere nr.de persoane este in permanenta inconstant ? Ce acte ar trebui sa prezinte aceasta fundatie pt. a-si dovedi legalitatea ?
va multumesc pentru sfaturi...am obosit psihic si renunt..o sa platesc toata suma sa scap de nebun (ma refer la fratele care locuieste cu mama si cu care s-a judecat 6ani ,acesta nefiind multumit cu cat i-au dat parintii si pt. ca ,ceilalti 3 frati am renuntat la mostenire in favoarea lui, a dat-o pe mama in judecata..sperand ca va ramane cu toata averea )..numai dumnezeu mai stie cum o va linisti pe mama si cum va putea sa treaca peste toata aceasta durere de mama vis-a-vis de fiul ei . Va doresc sarbatori fericite si un an mai bun..(procedez bine ?oricum fac totul pt.mama mea..eu fiind una din cei trei ,,renuntatori,,
s-a depasit termenul la care trebuia platita sulta si executorul a pus sechestru pe casa , dar fara evacuare..ce inseamna acest lucru si daca executorul are dreptul de a ameninta persoana care n-a platit cu atat mai mult cu cat a intrat peste mama cu politia in casa spunand ca el a trimis instiintarea ,dar mama nu a primit-o decat a doua zi dupa aceasta vizita...mentionez ca in procesul verbal incheiat la prima vizita a executorului s-a pus gaj un teren de 1000mp. , iar acum executorul s-a razgandit (dupa o luna ) spunand ca acel teren nu are deschidere si pune sechestru pe casa ..mama este o femeie in varsta de 70 de ani,sta singura si a fost foarte traumatizata in urma acestei ultime "'vizite""...ce sa faca ?
terenul a fost vandut in 2008 iar executorul nu a fost instiintat deoarece mama a crezut ca s-a facut referire in procesul verbal de executere silita la 1000 de mp din terenul de 3000 mp care a facut obiectul dosarului judecat din 2005 cu sentinta definitiva si irevocabila in 2010..terenul vandut a fost obtinut in urma succesiunii si n-a avut legatura cu procesul intentat de fiu mamei lui si in care acesta a cerut partaj pe dependinte ,teren de 5700mp si curtea comuna..
s-a platit 1/3 din suma datorata privind sulta . in procesul verbal intocmit de executor se stipuleaza ca daca nu se va plati in termen ,va fi scos la licitatie imobilul teren de 1000mp. Acest teren, nefacand parte din procesul de partaj care s-a incheiat cu o sentinta definitiva si irevocabila , a fost vandut prin notariat, existand un contract de vanzare-cumparare. Cumparatorul nu s-a dus inca la primarie sa-l declare ,mama platind in continuare impozit ( asa a fost intelegerea intre ea si cumparator) pana la terminarea procesului ...Deci executorul a pus sechestru pe un teren ce nu mai este al mamei..care este urmarea acestui lucru ? multumesc..as dori cat mai multe pareri.
am divortat de un an ,iar acum fosta sotie a deschis proces de partaj ...apartamentul primit mostenire de la parintii mei intra in acest partaj ? Mentionez ca am fost casatoriti 15 ani si avem o fetita de 14 ani ,iar bunurile de impartit constau in :inca 3 apartamente ,o casa-vila cu 7 camere ,doua terenuri de cate 5000mp., masina etc.
am divortat de un an. fosta sotie a deschis partajul si printre alte bunuri (4apt..o casa cu etaj, pamant 10000m) ,eu mai am un apartament mostenire de la parintii mei..intra si acesta in partaj ?(mentionez ca am fost casatoriti 15 ani si avem o fetita de 14 ani)..
In 2007 am facut un credit ipotecar de 60000 euro. La vremea respectiva sotul beneficia de pensie militara anticipata si in paralel lucra la o companie de stat avand si salariu, iar eu fiind bugetara ,venitul permitand sa ne facem acest imprumut ..de anul trecut sotul a fost disponibilizat pt. ca avea cumul pensie cu salariu..iar salariul meu de bugetar a fost diminuat nu cu 25% cum au zis guvernantii ci cu aproape 41%..rata lunara la banca era de 550 Euro..din luna august n-am mai putut plati integral ,ci doar cate 1000 lei ..am fost la banca si am dus o serie de negocieri cu ei ,ultima oara facand o cerere in care doream o perioada de gratie de un an in care sa platesc jumatate din rata(bineinteles toate acestea la indicatiile celor doi negociatori ai bancii)...a trecut aproape o luna si n-am primit nimic scris de la banca...Ce se poate intampla ..multumesc.
azi 08.12.2010 am achitat in contul executorului 1500 lei din suma totala de 7000 si i-am trimis o recomandata cu confirmare de primire in care il instiintam ca urmatoarele transe vor fi achitate incepand cu luna februarie timp de 5 (cinci) luni. Creditorul pe care il reprezinta executorul n-a fost de acord( acesta fiind de fapt fiul debitoarei) cu plata esalonata...Ce mai urmeaza?
dar nu-i tarziu avand in vedere ca termenul de plata a fost in 29 nov a.c. cu prelungire pana in 06.12.2010 ?