Buna.De 12 ani mama are grija de nepoata ei adica a luat-o in plasament.Noi ne-am mutat in Germania si vrem sa o aducem si pe mama aici.Se poate ca mama sa fie in continuare ingrijitoare in Germania? Se poate cu acelasi contract din Romania sau trebuie facut altul aici?
Multumesc anticipat.
Buna.Ma poate ajuta cineva cu niste informatii?
Sunt in Germania de 2 saptamani,si am nevoie de o asigurare medicala la privat.Ce trebuie sa fac?De ce acte am nevoie?
Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns.
Buna.Am un abonament la o comapnie de telefonie mobila de 20 de euro pe luna.Nu l-am mai platit din decembrie 2010.Am de platit in jur de 2600 ron penalizari plus abonament pentru a m-i se reconecta.Daca nu il mai platesc ce se poate intampla?Va rog ajutor.Multumesc.
Buna seara.Stie cineva daca,sau cand se mai dau despagubirile de la FP?Multumesc.
Baietelul este incredintat bunicii din partea mamei.Da,el o tine sub cheie,amenintata si lipsita de libertatate si comunicare cu alte persoane.Multumesc mult pentru raspunsuri.
Buna seara.Cer opinia dumneavoastra in urmatoarea problema.
Verisoara mea de 22 de ani a avut o relatie cu un baiat din care a rezultat o fetita.Fetita este trecuta pe numele mamei.Tatal locuieste in Mures iar mama in Bistrita.Tatal fiind respins de socrii -pentru ca nu vrea sa lucreze si are un comportament destul de prost a luat-o pe sotia lui si pe fetita si le-au dus in Mures.Acesta nu are grija de fetita( are 2 luni fetita)cum ar trebui,plus ca are ceva probleme de sanatate,iar pe mama o ameninta si o santajeaza,plus ca trimite mesaje de amenintare socrilor,interzice comunicarea sotiei cu familia ei.Sotia mai are un baiat de 6 ani cu altcineva,iar aceasta nu poate lua legatura cu familia din cauza sotului.Personal,am vazut unde locuieste sotul in Mures si spun sincer ca pe 2 metri patrati locuiesc 3 persoane,loc in care iti este imposibil sa cresti un copil.Ceea ce vreau sa va intreb:poate fi incadrat la rapire,sau santaj,uz de forta pentru interzicerea relatiei mama-fiica?
Documentez ca cei doi,nu sunt casatoriti,dar am folosit termenii de sot/sotie pentru a s-e intelege mai bine. Va rog un raspuns.Multumesc anticipat.
Buna.Azi am fost la medicul de familie pentru niste probleme la rinichi.Initial nu a vrut sa ma primeasca pentru ca nu am avut atasat la fisa medicala adeverinta de la CAS.Noroc ca CAS se afla la 100 de m distanta de cabinetul medical,asa ca am dat fuga repede si am asteptat pentru adeverinta.La o cautare pe calculator doamna de la ghiseu mi-a zis ca nu imi poate elibera pentru ca nu am 5 ani continuitate in munca.Eu am lucrat din noiembrie 2007-februarie 2008 dupa care mi-am dat demisia si din mai 2009-prezent lucrez tot la aceeasi firma.Mentionez ca din 2007-iulie 2011 am fost si student.
Vreau sa intreb : Eu platesc degeaba CAS si ASS ca si angajat daca nu m-i se poate elibera adeverinta aia?Ce trebuie sa fac?Mi-a cerut de la caseria CAS app.550 ron plata pentru timpul intrerupt de la munca pentru a mi se elibera adeverinta.#-o
Buna seara.Recent,in urma inscrierii CV-ului meu pe un anumit site,am obtinut un job in Marea Britanie,ca ingrijitor persoane in varsta sau cu dizabilitati fizice/psihice.Contractul presupune 2 taxe:prima de 300 ron taxa procesare dosar si una de 350 lire,o taxa de interviu.Contractul mai zice ca as lucra 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana si as fi platit cu 6 lire pe ora plus suplimentare sau ture de noapte.Odata ajuns in Anglia se face un curs de pregatire de 2 saptamani care se plateste cu 1500 lire in mai multe transe.Ce doresc sa intreb si solicit ajutor,a mai incercat cineva sau are cunostine de acest gen de contract?Este pe bune sau o alta mare teapa?Va rog ajutor.(danfil-jobs.com)#-o
Buna.Anul trecut in septembrie mi-am luat un telefon pe abonament pe da [EDITAT] cu 20 de euro pe luna abonament si 800 lei pretul telefonului.La liber costa 2200 lei.Pana in decembrie 2010 totul a fost ok,pana mi-au deconectat abonamentul pentru neplata.O luna de zile nu am platit abonamentul dar costul suplimentar in crestea zilnic cu totul ca eu nu puteam efectua apeluri.Acum am un cost total pe 620 de lei doar penalizari de platit. Am intrebat la [EDITAT] de unde suma?M-i s-a raspuns ca asa apar in sistem altceva nu au ce sa imi zica.Pentru a inchide abonametul definitiv trebuie sa achit 620 de lei plus 810 lei restul ,adica ce a mai ramas din pretul integral al telefonului.Intrebare:Ce as putea sa fac sa ma scap de abonament fara sa platesc atatea costuri?Exista vreo lege?AJUTOR