Suntem constituiti intr-o asociatie de proprietari si ne confruntam cu urmatoarea problema: unul dintre apartamente a fost vandut in luna ianuarie, dar eliberarea acestuia s-a produs abia la sfarsitul lunii mai. La sfarsitul lunii iunie s-a afisat lista de plata la intretinere pentru luna mai. Vechiul proprietar avea deja restante la plata intretinerii lunile martie si aprilie. Noul proprietar vrea sa achite intretinerea lunii iunie, dar nu i se poate incasa deoarece lunile martie-mai nu sunt platite. Vechiul proprietar spune ca nu achita intrucat el a vandut apartamentul din luna ianuarie.
Cine are dreptate si cum ne putem noi, asociatia, recupera suma restanta?
Multumim.
Am in posesie un teren care este lipit de un cimitir. As dori sa stiu ce trebuie sa fac si unde sa ma adresez pt a putea, legal, sa obtin extinderea cimitirului si pe bucata mea de teren (si sa vand sau sa concesionez locuri de veci). Mentionez ca vecini cu terenul acesta (implicit cu cimitirul), au mutat (fara baza legala) gardul cimitirului si au vandut deja locuri de veci.
Ajutati-ma, va rog, sa gasesc o cale de a extinde acest cimitir si pe terenul meu.
Va multumesc.
As vrea sa stiu daca pt validarea si ulterior, emiterea, unui titlu de proprietate pt un teren, sunt obligata sa prezint primariei urmatoarele:
- schita terenului solicitat (intocmita de un cadastrist)
-declaratii de vecinatate (avand in vedere ca suntem in litigiu cu unul dintre vecini nu vad cum as putea obtine un astfel de act).
Doream sa stiu daca in lege se stipuleaza obligativitatea prezentarii acestor documente.
Va multumesc.
Exprimarea este putin cam neclara. Cu toate acestea repet ca exista o actiune in instanta pentru impiedicarea emiterii titlului si cu toate acestea s-a emis titlul si s-a si vandut imediat terenul. Din anumite surse: actuala proprietara este o doamna judecator in Tg. Jiu. De aceea am solicitat sa ma indrumati catre o autoritate superioara Judecatoriei Tg.Jiu. Mentionez ca am mers si in audienta la primarul din Tg.Jiu unde era prezent si Directorul Compart. Juridic. Si NIMIC.
Din cate inteleg, totusi, situatia mea nu este prea certa chiar si cu acest contract. Daca cineva "ii sfatuieste bine" ma pot astepta la surprize.
Va multumesc mult pentru raspunsuri si va doresc o zi buna.
Contractul de vanzare-cumparare se va semna luna aceasta. De aceea vreau sa fie redactat astfel incat sa nu ma trezesc mai tarziu cu astfel de probleme deoarece eu acum achizitionez apartamentul achitand o gramada de datorii si aducandu-i la zi cu acestea. In mod normal nu ar mai avea de ce sa faca alte credite, dar eu vreau sa fiu pusa la adapost de eventuale probleme de acest gen. De aceea ma interesa daca pot include in contract vreo clauza care sa ma exonereze de eventualele lor datorii viitoare.
Momentan nu e nimic pe numele meu.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme ce pare fara de sfarsit. Ne judecam cu o ruda pentru un teren in Tg. Jiu de ceva ani. Am castigat in nenumarate cazuri, dar de fiecare data s-a facut recurs si tot asa. Problema este ca in timp ce noi ne judecam, Comisia Locala improprietareste o terta persoana cu un lot de pamant ce intretaie pe cel pentru care noi ne judecam de ani de zile si pe o alta verisoara care are teren langa noi. Aceasta avand actele in regula face plangere la Primarie pentru anularea titlului de proprietate ce urma a se elibera, noi mergem si noi in audienta la directorul Compartimentului Juridic din Primaria Tg. Jiu, aducem la cunostinta, scris si verbal, cele ce se intampla, verisoara face actiune in instanta pentru anularea titlului respectiv si .....NIMIC. Se emite titlul, se face intabularea si inscrierea in Cartea Funciara dupa care se vinde imediat, iar in prezent se si ingradeste.
Va rog sa ma sfatuiti carei Autoritati sa ma adresez in rezolvarea acestei probleme?
Va multumesc frumos.
Multumesc pentru raspuns insa ma interesa modalitatea prin care ii putem determina, in timpul vietii lor, sa-si achite aceste datorii. Ei pot fi trasi la raspundere in vreun fel in cazul in care acumuleaza datorii? Ce clauza as putea prinde eu (ca si cumparator), in contract, pentru a ma putea exonera de aceste probleme?
Va multumesc.
Buna ziua,
este vorba de casa parintilor mei care este incadrata si in laterale si in spate de vecini. Asa cum se construiau casele in trecut, acestea erau lipite. In urma cu aproximativ 4 ani, in spatele casei s-au realizat lucrari de extindere si modernizare a locuintei vecinilor, lucrari de subzidire (asa spun ei). Problema este ca din acel moment casa parintilor mei (partea din spate) s-a crapat foarte rau. Mentionez ca acordul parintilor mei nu s-a cerut in momentul inceperii lucrarilor, asa cum este legal. In timpul lucrarilor vecinii au fost foarte cooperanti si au promis ca vor remedia toate pagubele produse, lucru care nu s-a mai intamplat dupa terminarea lucrarilor. Am sesizat Autoritatea in Constructii, s-au deplasat 2 persoane la fata locului, care au fost mai intai la vecini, apoi la parintii mei. Ne-au comunicat faptul ca acestia au autorizatiile necesare, ca NU ERA OBLIGATORIU ACORDUL PARINTILOR pt inceperea lucrarilor si ca nu avem cum sa demonstram ca peretii s-au crapat cu ocazia efectuarii lucrarilor vecinilor. Cu alte cuvinte reparati-va singuri, prostilor!
Va rog frumos sa-mi spuneti ce sanse avem sa-i determinam sa acopere pagubele produse si cum sa procedam.
Va multumesc.
In cazul unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie, fara intretinere, daca vanzatorii acumuleaza datorii la intretinere, lumina, telefon (alti furnizori), la care in mod normal ar raspunde cu locuinta, in ce masura sunt implicati cumparatorii? Au cumparatorii in acest caz vreo raspundere?
Va multumesc.