sunt administrator intreprindere individuala,si am o persoana ce munceste la mine careia vreau sa i fac carte de munca 4 ore.cat e minimul de salariu si cumv a trebui sa tin evidenta contabila?
sotul meu a lucrat cu contract de munca la o firma de paza 2 luni,februarie respectiv martie.din cauza neplatii salariului si a depus demisia stand astfel dupa cum cere legea 2 saptamani in preaviz.au trecut mai bine de 40 de zile de la demisie iar lui nu i s a mmai platit nici macar o zi din cele 2 luni jumate lucrate.ce putem face pentru a i si lua acei bani e vorba de 750 lunar.lui directorul acelei firme de paza spunand ca o sa i dea intr o zi banii.unde poate sotul meu sa mearga sa depuna oplangere ceva,sa si ceara dreptul!multumesc
buna ziua.am facut in anul 2009 un abonament pe 2 ani cu cei de la [EDITAT] pe care nu l am respectat din lipsa de bani
acum dupa un an ma someaza ca daca nu achit o suma de 1300 rezilierea contractului ma vor da in judecata.ce pot pati?
ms
ca si intreprindere individuala,ce acte contabile trebuie sa am?
ce stiu eu ,e ca se tine in partida simpla si ca ar trebui sa am nir,registru de inventar,registru de incasari si plati.am casa de marcat ,monetare zilnice fct de incasari.acele monetare unde tr sa le evidentiez caci nu am registru de casa .multumesc.:)
da,asta stim.dar problema e ca cine vrea sa locuiasca cu cineva strain in casa?pt ca efectiv este locuinta cu 3 dormitoare, living,o singura baie si o singura bucatarie.el isi vrea partea de bani pt a si lua un apartament.iar mama sa nu are bani pt a i plati partea lui si nici el nu are sa i plateasca jumatatea lui.
buna ziua.am un caz pentru care as dori un raspuns :in 2006,finul meu a cumparat o cas impreuna cu mama lui cu suma de 36000de ron.anul acesta ,nejungand la o intelegere cu mama sa(insemnand sa vanda casa si sa imparta banii,fiind proprietari egali in acte)el ar vrea sa deschida proces prin care sa o oblige pe aceasta sa vanda casa si sa imparta banii in mod egal,chiar daca el dupa cumpararea casei a mai investit 12000de euro,insemnand imbunatatiri (gard,alei,cetrala,gresie,faianta,mobilier,izolarea casei)pe care are facturi,chitante.ce sorti de izbanda ar avea in instanta?va multumesc anticipat!
in ianuarie 2010,am avut un control vamal la bauturi.factura nu era la punctul de lucru urmand a ma duce la sediul vamal cu factura .ei mi au luat marfa respectiva.am fost cu factura ,mi au returnat marfa dar mau amendat cu 6000 lei pt neprezentarea facturii la momentul controlului.am achitat amenda(platita in 48 de ore se injumatatea)dar am facut contestatie.a urmat proces la judecatorie aceasta dandu mi drept de cauza.dar vama a facut recurs.ce as putea face pt a mi lua banii inapoi?multumesc