avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate andral

Activitate andral

Răspuns la discuția va rog,ajutor-achizitii
Ok! Aveti dreptate,multumesc mult!
Am mers la un executor si am dat sa fie pusa in aplicare o hotarare definitiva pe somatie plata. Am primit de la executor o scrisoare in care se stipuleaza pretul care trebuie achitat de debitor si altele.OK! Asta se intampla cam acum o luna.Am mers la executor si l-am intrebat care este situatia si mi-a spus ca acum 5 zile a blocat conturile dar ca s-ar putea sa dureze f. mult(debitorul este institutie pubica), ca sunt multe proceduri,ca trebuie sa asteptam15-20 de zile,dupa care iar si iar alte proceduri. Eu stiu ca institutia publica primeste bani si face plati prin trezorerie o data pe luna,prioritare fiind salariile angajatilor dar mai departe,de ce ar dura asa de mult plata catre acest executor(de la care voi recupera eu banii)?Deci,cam care este procedura de executare?
Răspuns la discuția va rog,ajutor-achizitii
multumesc mult pt. raspuns! Am spus eu ca nu stiu daca am explicat bine dar dvs. m-ati ajutat si ati explicat in locul meu. M-am gandit si eu la OUG 34 dar acela este pt. achizitii publice.Eu am cerut pt. privat.Deci,am cerut ajutorul unui specialist in achizitii. Unde as putea gasi? Dupa 1 mai merge sa dea interviul si proba practica. Tocmai de aceea ar voi sa se pregateasca.Avem aici pe acest forum pe cineva specialist in achizitii care ne poate ajuta?
nepotul meu a terminat o facultate acum doi ani si a gasit un post la achizitii si contracte. Nu ne pricepem deloc "cu ce se mananca" de aceea v-am ruga sa ne spuneti ce legi trebuie sa citeasca despre achizitii si contracte.Mentionez ca societatea este SA,privata.Deasemenea,cum putem obtine exemple de contracte formulate. Nu stiu daca m-am facut inteles dar cred ca dvs. cei pregatiti sau care lucrati deja in acest domeniu ne puteti intelege cam ce vrem .Multumim!
Răspuns la discuția se poate cere copie dupa dosar?
multumesc frumos de raspuns! Dar as vrea sa stiu daca imputernicirea trebuie sa fie semnata doar de cel condamnat(inchis)sau trebuie dusa si la notar.Deasemenea,nu stiu unde se face cererea.Cumva la judecator sau direct la arhiva.Daca se poate mai multe lamuriri.Ce pasi trebuie facuti. Multumesc!
Daca un condamnat este inca in proces si vrea si el copie dupa dosarul sau deoarece considera ca avocatul sau nu a fost corect,se poate? Poate cere un sotia,mama,tata, o copie in numele lui,face el cerere? Va rog spuneti-mi urgent ca vine procesul si noi nu stim ce este la dosar. Sau poate avocata este obligata sa ne dea copie dupa dosar?!
Este adevarat ca dupa noul cod civil,daca o persoana are un apartament sau orice bun cumparat sau mostenit inainte de casatorie daca divorteaza imparte bunurile dobandite sub orice forma inaite de casatorie le va imparti cu sotul/sotia? Deasemenea in cazul concubinajului spun multi ca daca au trecut 5-10 ani bunurile se impart in mod egal.Este adevarat?
Discuție partaj
daca un barbat este la a doua casatorie si vrea sa divorteze din nou dupa un an cea de a doua sotie are drepturi la averea lui dabandita inainte de casatorie si in timpul acestui an de casatorie? Multumesc!
Răspuns la discuția executare dupa 6 luni?
oare nu este nimeni care se pricepe? Va rog dati-mi un sfat,o idee!
Am avut un proces cu o institutie publica pe somatie de plata. Hotararea a ramas irevocabila. Institutia pubila trebuie sa-mi achite suma de bani in 30 de zile.Am trimis notificare institutie la care am atasat si sentinta ramasa definitiva si directorul institutie mi-a spus ca-mi va da banii peste 6 luni.Am mers la un executor si si acesta mi-a spus ca DA, el ii blocheaza conturile acelei institutii dar,avand in vedere ca aceasta institutie este bugetara, daca directorul vrea n-o sa-mi pot recupera banii decat peste 6 luni. Spune ca este o lege data in 2011 prin care institutiile bugetare pot sa amane platile,chiar daca le executi. Este posibil asa ceva sau executorul la care m-am dus eu nu este bun. Imi puteti da mai multe sfaturi si eventual si legile ,articolele pe care trebuie sa le aplic?