avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Activitate Zurich Broker

Activitate Zurich Broker

Răspuns la discuția despagubire dauna totala
Pentru inceput e bine sa luati legatura cu asiguratorul, sa va expuneti punctul de vedere si modul in care ati aflat care e valoarea reala a masinii, sa le cereti sa o reevalueze si va ofere o despagubire corecta.

Daca aceasta abordare nu functioneaza, puteti face plangere la CSA, puteti chema compania de asigurari la o mediere, si in ultima instanta ii puteti da in judecata.

In ceea ce priveste recuperarea banilor de la autorul accidentului, s-ar putea ca in acest caz sa nu fie o idee buna. Suma e suficient de mare pentru ca un taximetrist sa nu-si poata permite sa va despagubeasca, asta daca in urma procesul ati avea castig de cauza.
Din pacate plangerea la CSA nu va va ajuta in acest caz. Singura solutie este sa ii dati in judecata, iar acolo veti avea doua atuuri, procesul verbal de la Politie si expertiza facuta de un expert independent, care vor dovedi ca asiguratorul trebuie sa va plateasca daunele. Compania de asigurari va plati ce va datoreaza doar dupa ce sentinta definitiva ii va obliga sa faca acest lucru.
Puteti alege intr-adevar cea mai mare suma, adica 50 de milioane, insa va recomand sa nu faceti nimic inainte de a vorbi cu un avocat. Scopul dumneavoastra e sa obtineti cea mai mare suma pe care o puteti obtine, insa aceasta s-ar putea sa nu ajunga la 50 de milioane. Avocatul va va putea spune care e suma maxima pe care aveti cele mai mari sanse s-o obtineti.
Răspuns la discuția asigurare malpraxis medic?
Raspunsul este da, puteti incheia o asigurare de raspundere civila pentru personalul medical, este obligatorie :).

Pentru ea aveti nevoie doar de diploma si de dovada faptului ca practicati meseria respectiva; in plus, poate fi incheiata nu doar de medici, ci si de asistenti medicali si alte cadre medicale (surori medicale, laboranti, tehnicieni medicali). Asa ca nu veti avea nicio problema legata de lipsa experientei sau a specializarii.
Nu sunt avocat si de aceea nu va pot da o explicatie legala pertinenta, insa avand in vedere faptul ca Ministerul Administratiei si Internelor a declarat ca termenul limita e 15 iulie, inclin sa cred ca asa stau lucrurile. Ca atare, voi continua sa sustin ca nimeni nu va primi amenda pentru neincheierea asigurarii de locuinta pana dupa 15 iulie, indiferent de declaratiile CSA si PAID. Singurul lucru care imi poate schimba parerea e o noua declaratie a MAI, din care sa reiasa ca termenul limita e, din nou, 15 ianuarie.
Răspuns la discuția asigurare obligatorie pe locuinta
Ministerul Administratiei si Internelor a declarat in decembrie 2010 ca termenul limita pentru incheierea asigurarilor de locuinta este 15 iulie 2011. Eu zic ca aceasta e cea mai buna sursa si ca nimeni nu va primi amenda pana pe 15 iulie, indiferent de ce declara PAID si CSA. Pana la urma, statul hotaraste care e termenul limita si de cand se dau amenzile, nu CSA sau PAID.
Statul nu va obliga sa aveti un venit minim de 1.000 de euro, insa va obliga sa achitati contributia la fondul de pensii in valoare de 31,3% din salariul minim pe economie (708 lei). Iar asta inseamna 222 lei pe luna, indiferent de suma pe care o incasati.

Stiu, este nedrept pentru cei care nu au incasari suficient de mari. Solutia este sa va si angajati (in cazul acesta plateste doar angajatorul contributia dumneavoastra la pensie), sa faceti un efort pentru a avea incasari mai mari, sau sa renuntati cu totul la PFA.
Aveti sanse foarte bune de despagubire daca apelati la Fondul de Protectie a Victimelor Strazii. Datele lor de contact sunt aici: [ link extern ]
, insa va recomand sa nu faceti nimic inainte de a consulta un avocat. Mult succes!
Prezenta fizica a proprietarului nu este necesara. Declaratia poate fi completata si depusa de o ruda a asiguratului, si trebuie sa fie insotita de o dovada a relatiei dintre ei. De asemenea, daca primiti un raspuns pozitiv de la compania de asigurari si primiti o despagubire, ruda dumneavoastra va avea nevoie de o imputernicire pentru a ridica banii.
Răspuns la discuția accident pe trecera de pietoni
Va puteti adresa Fondului de Protectie al Victimelor Strazilor, aveti aici datele de contact: [ link extern ]
Insa inainte de a-i contacta, este bine sa consultati un avocat, pentru a va asigura ca parcurgeti toti pasii necesari pentru a primi un raspuns pozitiv.