avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate Diana Ionela Timoscov

Activitate Diana Ionela Timoscov

Răspuns la discuția Infintare P.F.A
Daca aveti un servici stabil in momentul infiintarii PFA veti completa o declaratie estimativa cu ce venituri si ce cheltuieli urmeaza sa realizati pe anul in curs. Pe baza acestei declaratii mergeti la Casa de sanatate si la Casa de pensii si vi se calculeaza cat aveti de plata urmand ca la finele anului calendaristic sa completati o declaratie reala la finante. Daca ati mai platit mai mult la sanatate se ia in calcul pentru anul urmator, la fel la pensii.Impozitul este de 16% si se calculeaza la diferenta dintre veniturile si cheltuielile de pe daclaratia estimativa. Acest impozit se plateste trimestrial. Veti avea de plata pe 15.09.2011 si 15.12.2011.Regularizarea se face tot la finele anului.
Răspuns la discuția Despre SRL-D
pentru toate lamuririle mergeti la oficiul registrului comertului si intrebati acolo.Obtineti toate informatiile solicitate.
Răspuns la discuția angajare pensionar
In conditiile noului cod al muncii daca angajati un pensionar o puteti face numai cu contract de muncă , timp de lucru - 4 ore cum aţi spus dumneavoastra iar salariul il negociati cu dumnealui. Se face stat de plata normal cu diferenta ca pensionarii nu platesc somajul.
Răspuns la discuția pfa, ii sau srl?
La PFA sau II avantajul este ca contabilitatea se tine in partida simpla, va trebuie doar un registru de incasari si plati si registrul unic de control.Nu se depun bilanţuri ci doar declaratia 112 daca aveti salariati.
La o societate comerciala este putin mai complicat, in sensul că contabilitatea se tine in partida dubla, va trebuie o gramada de registre,se depun bilanturi.
Discuție Asociat unic
In cazul unui asociat unic care are contract incheiat cu casa de pensii si care achita contributia la pensii suma inscrisa in cartea de munca reprezinta suma la care se calculeaza toate retinerile? Perioada lucrata de un asociat unic se considera vechime? Dupa unii nu se considera vechime.
Nu poate estima nimeni cate controale veti avea. Daca va iesi tva de rambursat peste 5000RON atunci veti putea depune o cerere de rambursare TVA urmand sa se faca un control fiscal.In rest cum aveti norocul.
Răspuns la discuția calcul CO
Normal sporul de noapte trebuie sa apara pentru o zi nu pentru 22 zile ca si cum a lucrat toata luna.
Dupa ce va infiintati intreprinderea individuala depuneti la finante o declaratie estimativa cu veniturile si cheltuielile care urmeaza sa le realizati in cursul acestui an. La proditul rezultat din declaratia estimativa(venituri - cheltuieli) se aplica procentul de 16% rezultand un impozit de plata care se repartizeaza pe trimestre. Daca aveti salariati se platesc toate retinerile.Dumneavoastra daca veti fi angajat platiti toate retinerile daca nu va faceti contract cu sanatatea si casa de pensii urmand sa platiti contributiile aferente. Regularizarea la finante se face la sf, anului.Daca aveti profit mai mic decat cel din estimativa aveti de primit bani de la stat , daca profitul este mai mare aveti de platit o diferenta. La sf. anului se depune o declaratie reala cu ce ati realizat in cursul anului.
Răspuns la discuția Intreprindere individuala!
La o intreprindere individuala se tine contabilitatea in partida simpla. Aveti nevoie de registrul de incasari si plati, registrul unic de control si registrul inventar. Trebuie sa depuneti la finante o declaratie estimativa care se refera la ce venituri preconizati ca veti realiza pana la sf. anului si ce cheltuieli. Din diferenta lor rezulta un profit in functie de care finantele va calculeaza un impozit trimestrial de plata. Regularizarea se face la sf. anului cand depuneti o declaratie reala cu ce ati realizat in cursul anului. Daca profitul este mai mic decat cel din declaratia estimativa aveti de primit bani de la stat , daca este mai mare aveti de plata.
Răspuns la discuția Credite asociat unic
Nu este vorba despre mine. O prietenă de a mea a fost la o bancă şi i-a cerut copie după buletin, cartea de muncă cu viza angajatorului, adeverinţa completată şi problema este cu fişa fiscală.