Buna ziua.
As dori sa stiu daca, intr-un contract de credit ipotecar, poate interveni o persoana care sa aiba calitatea de coproprietar si coplatitor, dupa incheierea contractului. Multumesc.
La jumatatea lunii decembrie 2011, aflandu-ma pe autostrada, mi-a explodat un cauciuc de pe spate in mers. Deoarece acesta mai este in garantie pana in luna februarie 2012, a doua zi am mers la magazinul de unde am cumparat cauciucul respectiv, solicitand inlocuirea acestuia, insa mi s-a comunicat ca acesta va fi supus unei expertize ( cu toate acesta era "praf") de catre producator si ca voi fi anuntat telefonic de rezultat. De atunci a trecut mai mult de o luna si nu am primit niciun rezultat. As dori sa stiu ce trebuie sa fac sa beneficiez de garantie.
Am iesit la pensie, din functia de grefier, in luna iunie 2011 fara a primi indemnizatia echivalenta cu trei salarii, intelegand ca aceasta a fost suspendata conform art. 13 din Lg. 285/2010. As dori sa stiu daca mai pot beneficia de aceasta indemnizatie.
Am contractat un credit ipotecar in valoare de 26.000 Euro, bunul fiind evaluat la valoarea de 40.000 Euro. Banca ma obliga sa inchei polita de asigurare a locuintei la valoare de 40.000 Euro. As dori sa stiu daca asigurarea se face la valoarea creditului sau la cea de evaluare a bunului si care este textul de lege care prevede acest lucru. Multumesc.
Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi legate de partaj, avand in vedere urmatoarea situatie: am divortat prin intelegerea partilor in anul 2009, dar nu am intentat actiune de partaj pana in prezent. Este vorba de doua credite aflate in derulare ( 10.000 euro, respectiv 9.000 euro ) si de un apartament achizitionat prin credit ipotecar in anul 2004. Toate aceste credite le-am refinantat in luna decembrie a anului 2009, rezultand un singur credit pe o perioada de 25 ani. Mentionez ca la data achizionarii apartamentului eu am avut venitul de 2.5 ori mai mared si ca de la data despartirii si pana in prezent, eu am achitat ratele la credit. Avand in vedere ca nu ne putem intelege pe cale amiabila si faptul ca eu vreau sa pastrez apartamentul, va rog sa-mi spuneti ce sanse am in cazul unui partaj, care ar fi costurile acestuia ( apartamentul ar putea fi evaluat la suma de 80.000 RON ) sau care ar fi cea mai buna solutie avand in vedere cele relatate mai sus.
Va multumesc!
Buna ziua! As dori sa-mi raspundeti la o intrebare legata de varsta de pensionare: sunt nascuta in luna iunie 1952, am o vechime totala in munca de 32 ani si in prezent lucrez ca grefier in cadrul unui tribunal. Conform noii legi a pensionarii, urmeaza sa ies la pensie in luna iulie 2011. Exista vreo posibilitate sa-mi pot desfasura activitatea in continuare, fara a iesi la pensie?
Va multumesc!