avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Activitate juri05

Activitate juri05

Răspuns la discuția transferul angajatilor
din cite stiu nu mai exista notiunea de transfer.In situatia expusa de tine cred ca sint 2 solutii prima fiind detarea si cea de a doua incetarea activitatii pe 55 lit b din CM la una din societati si angajarea la cealata societate , daca este vorba de o alta societate si nu de o filala a aceleiasi societati.Daca este vorba de o unitate sau subunitate a societatii mama atunci faci un act aditional la contr. de munca unde vei moidifca doar locul de munca.
Sper sa iti fie de ajutor cele scrise de
mine.
Obligatiile nu exista fata de aceasta firma care actioneaza perfect legal,si nu iti doresc sa ajungi sa isi recupereze Cosmote banii de la tine prin intermediul firmei.Insa nu te alarma,obligatiile tale exista fata de cel de la care ai achizitionat telefonul sau abonamentul -Cosmote in cazul tau-.Incearca si citeste contract pe care l-ai incheiat si vezi ce clauze sint stipulate acolo.oricum iti recomand si ar fi bine sa o si faci daca vrei sa suni la acea firma si sa te intelegi cu ei sa inchei un angajament de plata semnat de tine si ei prin fax,prin care tu sa platesti acea suma de 1200 RON intrun anumit interval de timp stabilind de comun acord si suma sau asa zisele ratele.Ideea este de a evita un proces cu ei si sigur ti-l vor intenta cei de la Cosmote prin acea firma specializata, ca sa nu mai platesti pe linga suma de 1200 RON si cheltuielile de judecata.E un sfat din partea mea si il iei ca atare sau cum consideri tu ca e mai bine,insa experienta imi spune ca tot tu ai putea avea de pierdut.

Oricum multa bafta!!!
Răspuns la discuția Pensie pentru vechime in Italia
din cite stiu aceasta perioada de activitate legala in munca in Italia nu poate constitui vechime in munca pentru a beneficia de pensie in sistemul public de pensii in Romania,decit daca intre Ministerul Muncii din Romania si cel din italia exista un acord reciproc de recunoastere a acestor drepturi sau daca daca intre Romania si Italia este incheiat un acord bilateral in acest sens.
daca asa este cum relatezi, atunci nu poate fi vorba de dubla taxare din partea radioului, ci doar o singura taxare si anume aceea pe persoana fizica cu care exista contractul si partida deschisa pe numele ei.
Răspuns la discuția facturi nestampilate
nu scrie ceea ce spui tu in OG5 din 2000, dar in codul fiscal si legea contabilitatii se specifica in mod clar in ce conditii si cum treb si ce treb sa contina facturile si toate celelalte documente fiscale sau contabile.Iti recomand sa le citesti sau le studiezi si cu siguranta vei vedea ca daca sint in regula aceste facturi, atunci iti vor fi admise in instanta.Bafta multa!
Răspuns la discuția coeficient de inflatie
Ai posibilitatea sa afli si sa aplici coeficientul de inflatie,printr-o cerere adresata Directiei Judetene de Statistica din orasul sau judetul tau,eu am solicitat asa ceva si on line -adica prin e-mail - si te vei edifica atunci.Deci poti solicita acest lucru la ei si iti vor raspunde pt. ca sint informatii publice sau de interes public

Succes !
Răspuns la discuția retrocedare pamant refugiatilor
Nu stiu exact ce lege sau act normativ terb sa urmezi sau de care sa beneficiezi, dar sfatul meu este de a te interesa la prfectura judetului unde locuiesti pt ca stiu ca exista o comisie special formata si care se ocupa cu asa ceva.Ce alceva mai stiu este faptul ca toate aceste drepturi treb solicitate pina la 01.aprilie 2006.
Bafta multa!