avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters182415

Activitate ContSters182415

Răspuns la discuția Taxa de timbru calculata gresit
Instanta ramane investita a judeca doar cererea dumneavoastră, formulata pe cale reconventionala. Se va tine cont de pozitia lui procesuala, in sensul apararilor enuntate in întâmpinarea la cererea reconventionala.
Răspuns la discuția Taxa de timbru calculata gresit
Buna ziua,

Asa este, cererea, chiar timbrata in proportie de 99%, se anulează ca insuficient timbrata.
Cat priveste problema reexaminarii , conform art 18 din. 3 din Legea 146 din1997, ea se solutioneaza prin încheiere irevocabilă. In situatia in care in calea de atac veti critica acest aspect, instanta de control va va respinge cererea, ca fiind inadmisibilă.
Buna ziua,

Informaţiile pe care ni le-ati furnizat sunt insuficiente: cine a fost cumpărător la momentul achiziţiei imobilului? Ce scrie in CF? Ati cumparat apartamentul ca si bun comun, fiind specificată in contract cota de contributie a fiecaruia?
Eu inteleg de la dumneavoastră ca sunteti unica proprietara, de vreme ce figurati in evidenţele primăriei cu imobilul, si deci plata impozitului va revine. Cum sa se puna sechestru pe un bun care va apartine, inainte de a va incunostiinta de datoriile acumulate?
Ar trebui sa achitati de buna voie impozitul, si concomitent sa introduceţi actiune de evacuare a fostului concubin.
Cât priveste actiunea in pretentii, in mod cert, ea vizează solicitarea lui de obligare a dumneavoastră la plata unei sume de bani. Mergeti la arhiva instanţei si cereţi dosarul in baza actului de identitate, sa vedeţi despre ce este vorba.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Cel mai bine este sa nu ajungeţi la executare silită, pentru a nu plăti si cheltuielile ocazionate de această procedură. Cereţi o copie a deciziei penale, fiindcă ea nu se comunică , si mergeti la trezoreria statului (cu aceasta decizie, si cu sentinta de la prima instanta), cu actul de identitate, bineinteles. In dispozitivele hotărârilor veti regăsi cuantumul exact al sumelor la care ati fost obligat in sarcina statului. Ideal ar fi sa si depuneti chitanţa la dosar, dupa ce veti fi facut plata.
Răspuns la discuția masina a cui este?
Buna ziua ,

Contractul de vânzare cumpărare al unui autoturism nu trebuie incheiat in forma autentica, astfel incat contractul dumneavoastră este unul valabil. Desi formalitatile de radiere, si respectiv de înmatriculare a autoturismului nu au fost perfectate, transferul dreptului de proprietate s-a facut in momentul încheierii contractului si a achitării pretului.
Din punct de vedere juridic, o varianta ar fi sa introduceţi o cerere de chemare in judecata in contradictoriu cu cel de-al doilea cumpărător, si actual posesor al bunului, spre a fi obligat sa va remita autoturismul, in considerarea dovezilor pe care le veti face precum ca sunteti adevăratul proprietar (puteti chiar cere despăgubiri pentru lipsa de folosinţa a bunului), iar impotriva turcului, aveti la indemana posibilitatea formulării unei plângeri penale, pe calea careia sa solicitaţi organelor de cercetare penală sa fie tras la raspundere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune ( art. 215 C.pen.), si fals in declaraţii (art. 292 c.pen.)., demers in cadrul caruia, desigur, va veti constitui parte civilă.
Termenul este unul obligatoriu, insa repet, daca fratii se inteleg, si in fata notarului declara ca au acceptat in mod tacit mostenirea, atunci termenul de 6 luni si-a gasit eficienta intocmai prin acceptarea tacita a succesiunii de catre ambii frati. Totusi, nu reusesc sa inteleg intentiile dumneavoastra.
Răspuns la discuția restanta-evacuare
Bună ziua!

În temeiul prevederilor art. 49 și 50 din Legea nr. 230/2007, privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, cu modificările și completările ulterioare, asociația de proprietari de care aparțineți vă poate chema în judecată, spre a fi obligați la plata debitului constituit din sumele reprezentând cotele de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, și neachitate de dumneavoastră (dacă acestea sunt mai vechi de 90 de zile), plus plata penalităților calculate potrivit art. 49 indicat.
Problema evacuării este o utopie, deocamdată, pentru că, abia dacă se admite cererea de chemare în judecată, și hotărârea rămâne irevocabilă, iar în faza posterioară a punerii acesteia în executare se ajunge la executarea silită a imobilului, noii proprietari ar avea această prerogativă. Pe cale de consecință, această veritabilă amenințare nu-și găsește suportul în lege, raportându-ne, desigur, la speța noastră. Momentan, într-o eventuală acțiune separată, sau chiar în cazul unei cereri accesorii - prin care s-ar solicita evacuarea dumneavoastră din imobil, asociația de proprietari nu are calitate procesuală activă.
Vă sugerez să plătiți, chiar parțial, o parte din debitul restant, spre a putea proba buna-credință, dar și în ipoteza în care se ajunge în instanță, să formulați o cerere de eșalonare a plății, motivată de documentele care atestă veniturile familiale.
Stimată doamnă,

În primul rând, în mod cert faptul de a fi plătit impozitul aferent imobilului, de către unul dintre frați echivalează cu acceptarea tacită a moștenirii. Dar, acest fapt nu înlătură nicidecum de la moștenire pe celălalt frate.
Ceea ce trebuie să înțelegeți este că, în situația prezentată, aveți la dispoziție două potențiale scenarii, și anume: pe de-o parte, dacă ambii frați se prezintă în fața notarului public, deci în situația în care exista bună înțelegere, atunci acesta poate dezbate moștenirea, potrivit legii, iar pe de altă parte, așadar, acolo unde cei doi nu reușesc să cadă de comun acord, disensiunea trebuie tranșată pe calea unui litigiu, și ca atare e de recomandat să vă adresați unui avocat. Ceea ce vă pot spune este că, în instanță, va fi foarte greu de probat că celălalt frate nu a acceptat la rândul lui moștenirea, tacit, sau chiar forțat (de pildă, prin luarea chiar a unei singure linguri din masa succesorală, dacă acest fapt se poate dovedi, se va aprecia în sensul în care moștenirea s-a acceptat în mod forțat).

În speranța că am reușit să vă aduc lămuririle necesare, vă doresc o zi bună!
Bună ziua!

Mă poate ajuta cineva, vă rog, cu un sfat, referitor la documentele necesare în vederea intrării în legalitate a unei societăți comerciale, care desfășoară activitatea de spălătorie auto?
În CUI-ul societății, activitatea principală este cea conform codificării 4520. Înțeleg, însă, că e nevoie de ceva autorizări de mediu, și pe la primărie....
Răspuns la discuția ma poate retine preventiv?
Bună ziua.
În opinia mea, nu există motive pentru care să fiți reținut, ori arestat preventiv. Fac trimitere, în acest sens, la prevederile art. 148 rap. la art. 143 C.pr.pen..


Art. 148. - (1) Măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată dacă sunt întrunite condiţiile prevăzute în art. 143 şi există vreunul dintre următoarele cazuri:
a) inculpatul a fugit ori s-a ascuns, în scopul de a se sustrage de la urmărire sau de la judecată, ori există date că va încerca să fugă sau să se sustragă în orice mod de la urmărirea penală, de la judecată ori de la executarea pedepsei;
a1) inculpatul a încălcat, cu rea-credinţă, măsura obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara ori obligaţiile care îi revin pe durata acestor măsuri;
b) există date că inculpatul încearcă să zădărnicească în mod direct sau indirect aflarea adevărului prin influenţarea unei părţi, a unui martor sau expert ori prin distrugerea, alterarea sau sustragerea mijloacelor materiale de probă;
c) există date că inculpatul pregăteşte săvârşirea unei noi infracţiuni;
d) inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune;
e) există date că inculpatul exercită presiuni asupra persoanei vătămate sau că încearcă o înţelegere frauduloasă cu aceasta;
f) inculpatul a săvârşit o infracţiune pentru care legea prevede pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 4 ani şi există probe că lăsarea sa în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.
(2) În cazurile prevăzute în alin. 1 lit. a)-e), măsura arestării preventive a inculpatului poate fi luată numai dacă pedeapsa prevăzută de lege este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea mai mare de 4 ani.


Presupun că nu e cazul situațiilor prevăzute la lit. a - e, și totodată, că nu există probe că lăsarea dumneavoastră în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică.