avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate kokolyko

Activitate kokolyko

Buna ziua,

Inteleg ca pentru infiintarea magazinului mixt este nevoie, pe langa srl, de anumite autorizatii (dsp, dsv, PSI, mediu).

Dupa infiintarea srl-ului mergem la fiecare directie in parte pentru aceste autorizatii sau autorizatiile se emit direct la ONRC?

Mai exista si alte autorizatii necesare in afara celor enumerate?
Răspuns la discuția Analiza de risc magazin mixt
Multumesc pentru raspuns!
Aveti idee si despre cele necesare pentru autorizatia ISU si mediu?
Buna ziua,

Avand in vedere HG 1002/2015, o firma infiintata in 2016 cu CAEN 4711, are nevoie de analiza de risc sau termenul este tot 1 iulie 2017?
Buna seara!

Dorim sa infiintam o SRL cu acest cod CAEN. Intrebarea este daca acest CAEN (intrucat trebuie sa utilizam un singur cod) ar include si infiintarea unui centru de terapie si agrement.
Credeti ca acest CAEN este suficient sau taiem din titulatura afacerii terapia?
Ideea ar fi: copiii cu dizabilitati (ex. autism)/adulti sa plateasca o taxa si schimb sa poata calari cai si ponei, eventual sa comande si o bautura racoritoare si sa mai vizioneze si alte animale (precum ferma animalelor).

Va multumim!
In vederea infiintarii unei asociatii, sediul social poate fi stabilit si in cadrul unui birou al unui avocat asa cum se intampla in cazul societatilor?
Sau ce alta varianta as avea, in afara de chirie, daca nu am posibilitatea de a stabili sediul intr-o locuinta?
Va multumesc!
Buna ziua!
Sunt interesat de infiintarea unei afaceri. Doresc sa deschid un magazin alimentar pe spatiul public, respectiv trotuar, unde sa comercializez pe intreaga perioada a anului.
De unde fac rost de autorizatie si cam ce este nevoie dupa ce infiintez societatea.
Buna seara,

Am o nelamurire. Ce dezavantaje ar avea o SRL-D in cazul in care o voi infiinta cu sediul social la un cabinet de avocatura. Am inteles ca legea permite acest lucru, dar exista ceva dezavantaje.
Mentionez ca voi aplica si in cadrul programului AIPPIMM.

Cu stima
Buna ziua,

In OUG 6/2011 precum si in Ghidul SRL-D de pe site-ul AIPPIMM se explica faptul ca unele dintre facilitati sunt obtinerea celor max. 10.000 euro si 80% din cheltuielile eligibile din planul de afaceri se garanteaza prin acel Fond.
Dar nu scrie niciunde despre ceilalti 20%.
Intrebarea mea este daca asociatul/asociatii trebuie sa aibe 20% din cheltuielile trecute in planul de afaceri sau care este interpretarea, precum ca nu sunt lamurit daca am si eu nevoie la inceput de bani sau pot contracta doar acel imprumut prin CEC.

Va multumesc anticipat.
Am mai descoperit ceva printr-un ghid de infiintare.
Infiintarea unei SRL este condItionata si de existenta unor antecedente penale?
Am o hotarare irevocabila pentru conducere sub influenta alcoolului, in executare momentan, insa in art. 64 din Codul Penal, referitor la pedeapsa accesorie este trecut:
a) dreptul de a alege şi de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice;
b) dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat;
c) dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie ori de a desfăşura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii;
d) drepturile părinteşti;
e) dreptul de a fi tutore sau curator.

Nu scrie nimic de infiintarea unei SRL sau ocuparea unei functii de administrator intr-o SRL.

In aceste conditii nu mai pot infiinta aceasta SRL cu asociat unic?
Buna seara.
Vreau sa infiintez o SRL, iar in actul constitutiv am precizat domeniul si activitatea principala si am o nelamurire referitoare la activitatile accesorii.
Nu stiu cate pot trece, ma gandesc ca este cu atat mai bine pentru societate cu cat trec mai multe activitati accesori.
Mi s-a mai spus ca as avea 5 activitati gratuite si restul trebuie sa le platesc, dar stiam ca pot trece cate doresc in AC, iar daca voi dori sa le folosesc, va trebui sa platesc atunci niste taxe.

De asemenea, nu sunt lamurit referitor la SRL platitoare si neplatitoare de TVA. Ce inseamna si ce crede-ti ca este mai bine sa trec si unde se declara acest lucru.

As dori sa mai aflu daca actul contitutiv este necesar sa fie autentificat la notariat sau de un avocat ori il pot semna doar eu?

Va multumesc anticipat.