Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 6376 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Alina2011

Activitate Alina2011

Am un contract de inchiriere pe un loc de parcare. Cand am venit acasa, langa mine a parca cineva foarte strans in partea dreapta, avand si o alta masina in stanga. Astfel incat eu dupa ce mi-am parcat masina s- a blocat accesul in masina din dreapta, care nu imi lasase spatiu. Cea din stanga, era nemiscata de 24 ore, deci clar cel din dreapta a venit ulterior si nu a lasat suficient spatiu.

Problema este ca-am trezit apoi cu amenda ca i-am blocat intrarea soferului. Si nu am putut face nimic pentru ca nu am putut dovedi ca respectivul a parcat si pe spatiul meu deoarece marcajele erau sterse, fiind vechi de 10 ani de cand le-a facut ultima oara ADP.

Daca eu sunt la zi cu plata locului de parcare si am si sesizare facuta la ADP din primavara (anterior amenzii) ca solicit sa-mi refaca marcajele sterse, pot acum sa imput plata amenzii ADP-lui? Pt ca politia mi-a spus ca nici nu l-ar fi putut soma pe ala, pt ca nu exista marcaje. Dar eu platesc locul! Si am inteles ca se considera infractiune sa marchezi tu dupa cum vrei locul de parcare.
multumesc
Vecinei de deasupra mea i -a spart alimenatarea de la masina de spalat. Nefiind nimeni acasa nici la ea nici la mine, in momentul in care am ajuns, apa se infiltrase deja cu un etaj mai jos, iar la mine baltea vreo 20-25 cm.

Doamna nu vrea sa-mi dea despagubiri ca ”nu are”. nu este prima oara cand ma inunda. ce pot face? Si sa umbu prin tribunale nu am nici bani nici rabdare/nervi. sunt o mama singura cu 2 copii, singura intretinatoare.
Buna ziua! Am o gramada de magazine care sunt construite dupa marginea Bucurestiului. Daca ma nevoie sa ma duc de exemplu la Carefour Militari, Hornbach din Militari

sau Leroy Merlin ,

si sunt din Bucuresti, trebuie sa platesc rovinieta?
Răspuns la discuția Comunicare decizie
Ce inseamna CSM? si daca dupa ce depun cererea, exista vreo cale sa ridic de la ei, in loc sa mai astept posta?
Răspuns la discuția Comunicare decizie
Am fost si nu s-a redactat... :-(

Ce pot face si care ar fi cel mai scurt timp in care as putea sa o am?
Buna ziua!

Pe data de 27 OCTOMBRIE s-a dat solutia intr-un caz de majorare pensie alimentara (totul de acord comun, fara piedici), s-a afisat si pe net, insa nu a ajuns acasa. Aveti idee cand ar trebui sa ajunga acasa comunicarea? Nu exista un termen maxim?
( editat de moderator- nu mai citați inutil mesajele anterioare)

Ma puteti orienta spre actul legislativ (eventual nr. art.) care reglementeaza acest lucru?

Va multumesc!
Buna ziua!

CF noului Cod Civil, art. 529 Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.


Eu stiam ca se facea o medie a utimelor 6 luni. Sporurile, bonusurile, premierile, despagubirile pt ore suplimentare, intra in calcul, chiar daca nu sunt periodice si fixe?
Răspuns la discuția Pensie Alimentara
Alina2011 a scris:

When a scris:

Cereti plata pensiei in natura daca mama insista.


E o chestie foarte utila, pe mama o degreveaza de a mai merge prin magazine cu copilul sa tot probeze tot felul de incaltari si haine, de exemplu. Mai bine sa o faca tatal. Eu l-am mai pus pe tatal copilului sa faca acest lucru. Din pacate insa nu a avut rabdare, a cumparat din al 2-lea sau al 3-lea magazin niste ghete, insa de primavara, in timp ce copilului ii trebuiau de iarna, groase, imblanite. Ma bazasem pe cele de cu un an ianinte, dar nu il mai incapeau, il strangeau.

Ulterior nu a mai avut rabdare sa mearga cu copilul la cumparaturi, decat extrem de rar.