avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Activitate adrian12

Activitate adrian12

trebuie platit un impozit si in romania ?
Sunt cetatean roman, traiesc, lucrez in Austria si doresc cumpararea unui teren in Austria. Nu mai detinem nimic in Romania, nu stam decat 3 saptamani in concediu.
Va trebui sa platesc si un impozit pe cumpararea terenului in Romania ?
Multumesc anticipat !
Discuție CASS pe 2014 ?
Ieri am primit o decizie de impunere anuala de la ANAF pentru stabilirea contributiei lunare de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile de la punctul I.4 pentru anul 2014 din care reiese ca in anul 2014 am avut un venit de 1300 si ca datorez o contributie de 70 lei.
Imi puteti spune va rog despre ce e vorba ? De ce dupa atata timp ?
Răspuns la discuția Titlul proprietate casa noua
vrem sa vindem si cumparatorul are nevoie de actele astea ca sa obtina credit. S-ar putea sa ma trezesc ca au dat actele astea in original la banca, au luat banii si eu trebuie sa platesc rata inapoi ? De fapt in Romania se poate orice.
Buna ziua,
am construit o casa noua pe un teren si am nevoie de titlul de proprietate.
Nu e acelasi act cu cel obtinut la OCPI, extrasul de carte funciara ?
De unde pot face rost de acest titlu ?

Multumesc anticipat
Prelungirea la autorizatia de constructie a expirat anul trecut in septembrie exact in ziua cand a reusit sa semneze inginerul de la cadastru actele de terminare a lucrarilor. Acum am depus cerere pentru intabulare dar zice ca ii trebuie niste modificari la proiect si am luat legatura cu arhitectul dar ma evita. Pot contacta alt arhitect ? Am nevoie de certificatul fiscal emis de primarie si certificatul de atestare eliberat de autoritatea locala care a emis si autorizatia de construire, care sa confirme ca edificarea constructiei s-a efectuat conform autorizatiei de construire si ca exista proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor. Exista vreun termen pe care l-am depasit probabil pentru ca din septembrie 2017 tot astept sa dea vreun semn arhitectul dar nu raspunde la telefon. Ce ma sfatuiti sa fac ? Multumesc anticipat.
si eu am patit la fel. mi-a cazut o pietricica in partea din dreapta a parbrizului si din fericire e doar putin crapat. Am facut sesizare la politie. Interesant ca in 70.000 de km de drumuri europene nu s-a intamplat nimic, doar portiunea chizătău - recaș mi-a făcut probleme, e plină de pietricele, deși semnalizată corespunzător, cu limitator de viteză de 40km/h dar care nu e respectat de ceilalti participanti la trafic. Degeaba semnalizează politia ca aici pot sări in parbriz pietricele dacă acest drum national nu e adecvat pentru circulatia publică. O insultă la adresa soferilor care platesc vignetă si primesc servicii foarte proaste.
merg la fisc.
se plateste anticipat impozitul datorat ?
doar la punctul a. am buletinul cu adresa de RO dar resedinta permanenta in afara
prin urmare cum pot interpreta aici ?


Buna ziua,

detin o pagina pe o retea de socializare. Se numeste Comuna X
Am primit un mail de la primarie sa imi schimb numele paginii de FB pentru ca
Comuna X este persoana juridică ce reprez administrativ X

Nu pot schimba numele ca nu ma lasa reteaua de socializare. Deci ori sterg pagina ori sunt prostul lor fiind la dispozitia lor ca voluntar, ca pe vremea raposatului.

Ce ma sfatuiti sa fac ?