achizitia unei masini second hand la marja acum 2 ani (masina este o marfa), pret 10.000 euro.
acum se vinde , tot la marja, cu 3.000 euro. Pot sa fac lucrul asta? cum inregistrez in contabilitate? Multumesc.
pentru cele 126 zile primiti 85% din brut din care se retine doar cas calculat dupa urmatoarea formula 35% din mediu pe economie adica 35%*2022=707.7
acest 707.7 se imparte la nr de zile lucratoare din luna , rezultatul se inmulteste cu nr de zile de concediu. rezultatului i se aplica cota de 10.5%.
in cazul dvs avand concediu din 01.04.2011, adica luna intreaga, cas aferent lunii aprilie este: 2022*35%/20*20*10.5%=74.3085
netul va fi salariul brut*85% - 74 lei.
pentru indemnizatia de crestere copil, se iau in calcul veniturile nete adica exact cat ati luat dvs in mana in fiecare luna, restul de plata de pe fluturas din ultimele 12 luni in felul urmator: 11 luni din urma iar a 12 luna este considerata a fi luna anterioara nasterii copilului.adica a 11 luna se aduna de 2 ori
cazul meu de exemplu:
am nascut in martie 2009
mi s-a calculat venitul asa lunile din urma, iar februarie 2009 s-a adunat de 2 ori.
sper ca ati inteles ce v-am spus.
mult succes
buna ziua
pentru luna aprilie am 2 contracte civile pe care o sa le platesc pe 7 mai.
potrivit OU 82/2010 art. III alin 1 si 2 inteleg ca le opresc cas si somaj.
am inteles bine?
doar atat? cass nu opresc?
societatea vireaza ceva pentru aceste 2 contracte?
trebuie sa fac vreo declaratie speciala ? 205? va rog lamuriti-ma ca nu am mai avut caz pana acum si sunt nelamurita
va multumesc
buna ziua
revin cu aceeasi problema
in luna martie am acordat tichete cadou membrilor consiliului director care au participat la sedinta. stiu ca trebuie sa le impozitez si asta am sa fac in momentul cand platesc salariile aferente lui martie.
intrebarea mea este cum declar acest impozit?
membrii consiliului director nu sunt angajatii mei sunt onorifici nu ii cunosc nu ma cunosc.
noi suntem fundatie.
impozitul o sa il platesc cu op-ul pt impozit pe salarii iar la administratie o sa apar ca am platit mai mult decat am declarat.
va rog ajutati-ma
nu am nici un fel de contract incheiat cu acele persoane.
buna ziua
eu stiu ca mai aveti
dar numai cu avizul unei comisii
intrebati medicul curant
eu am stat in medical 6 luni in perioada 2008-2009 dar dupa ce am implinit cele 90 zile am fost bagata la comisie si mi s-a prelungit medicalul
a avut loc sedinta consiliului director
aceste tichete s-au acordat membrilor
comanda am facut-o in baza unui referat semnat de directorul executiv
acesti membrii cred ca sunt onorifici pentru ca nu primesc nici un ban de la firma noi fiind o fundatie
nu am nici o data personala a lor in contabilitate nici nu stiu cum ii cheama pe toti
cum declar eu impozitul in acest caz?
eu fac 2 op unul pt impozit in contul ro 29 trez 70620470101xxxxx trez sector 6
si alt op pt restul viramenetelor in contul ro 12 trez 7065502xxxxxxxxx trez operativa sector 6
va multumesc.
fostul contabil nu a depus banii in cont separat ci in unicul cont bancar al firmei.in consecinta nu am nici o dobanda concreta.
nu am carnet cec nu am decat suma efectiv oprita lunar pe care am adunat-o de pe state.
buna ziua
va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine cum sa procedez in urnatoarea situatie.
in luna martie, institutia a cordat tichete cadou unor persoane care nu sunt angajate la noi.
cand calculez si virez impozitul aferent lunii martie o sa virez in plus fata de impozitul pe salarii si impozitul rezultat de la tichete.asta e clar dar cum declar acel impozit?
in 112 nu o sa imi apara acel impozit si o sa am mai mult platit decat declarat. cum sa fac?
exista o alta declaratie unde sa trec acel impozit aferent tichetelor?
va multumesc
buna ziua
ma poate lamuri si pe mine unde mai exact gasesc baza legala pentru incetarea compensarilor pentru recuperarea sumelor din concedii suportate din cci?
va multumesc