Buna seara . Am 2 minorii din alta căsătorie cu domiciliu la tata si imi refuza dreptul sa le vad si sa le iau in vacanta conform hotărîri judecătorești pe motivul că este pandemia. Cui pot sa ma adresez si ce pot face pentru a le lua ținînd cont ca ele vor sa vina . Multumesc frumos si anticipat.
Cum sunt plătite zilele de sîmbătă si duminică la bugetari? Mentionez ca lucrez o săptămînă completă și ne oferă doar 2 zile libere. Este corect?
multumesc dar orce as face numi permite nicio legatura cu copiii spund ca nu vror sa ma vada am facut si plingeri penale pentru nerespectarea hotariri judecatoresti si tot degeaba . Cind mam dus in vizita conform programului de vizita nici numi permite sa stau cu ei iar politia din comuna imi spune ca nu are cum sal oblige daca copiii nu vror chear daca am o hotarire .in schimb cind vorbesc cu copiii pe ascuns ca am ajuns sa folosesc acesta cale numai sa stiu cite ceva despre ei isi doresc sa ma vada sai iau la mine numai cami spun ca sunt satuli de scandalu care se face decite ori ma duc dupa ei si nau curajul sa zica de fata cu tatal ca vror la mine .
buna ziua . dupa hotarirea de judecata mi sa dat dreptu la vizita de doua ori pe luna , o luna vara ,o saptamina prinavara si o saptamina sarbatorile de iarna dar nu reusec sa mi se respecte dreptu cu pretestu ca nu vror copiii intrebarea mea Pentru nerespectarea hotariri judecatoresti si pentru a putea sa am legatura cu cei doi copiii ce pot sa fac (numi permite nicio legatura cu ei ) va multumesc anticipat
buna seara , Solutie: admite în parte cererea reclamantei Ion Ionela. Încuviinţează ca reclamanta să aibă legături personale cu minorele astfel: în prima şi a 3-a săptămână a fiecărei luni, în zilele de sâmbătă şi duminică , în intervalul orar 10,00--20,00, la domiciliul pârâtului şi o săptămână în vacanţa de iarnă şi primăvară şi o lună în vacanţa de vară, la domiciliul reclamantei . Respinge capătul de cerere având ca obiect exercitarea autorităţii părinteşti şi stabilirea domiciliului minorelor la reclamantă , ca neântemeiat.
As vrea sa stiu daca pot sa fac recurs dupa,, minuta ,, inainte sa-mi vina hotarirea acasa si ce sanse as avea de cistig, va multumesc anticipat
Am primit salariile restante. Luni 19.11.2012 am termen in instanta.As putea sa cer anularea deciziei de debit comunicat de AJPIS prin faptul ca eu am primit despagubiri egale cu salariile indexate ,majorate si reactualizate obtinute in baza unei hotarari judecatoresti si nu altfel de venituri ? Si daca ma incadrez in conform OUG 111/2010 Art.16 alin. 3? Partea negativa pentru mine este ca eu trebuie sa restitui suma de 4510 lei iar despagubirile date de catre angajator este de 4176 lei iar dansii au fost f. bucurosi sa mi-o plateasca dupa ce am castigat procesul cu ei. Va multumesc anticipat daca mi-ati mai da un sfat si va urez un sfirsit de saptamina minunat
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost concediat pe nedrept in data de 02.09.2011 si am cistigat in instanta reincadrarea pe postul detinut anterior si plata a unor despagubiri egale cu salariile indexate si reactualizate de care as fi beneficiat pina la reincadrarea efectiva care a avut loc in data de 17.05.2012 cind am obtinut hotarirea irevocabila. In data de 11.08.2011 am depus cerere pentru indemnizatie cresterea copilului care a fost aprobata cu optiunea de 1 an. Citez din decizia AJPIS ( am luat la cunostiinta de reincadrarea in munca cu data de 02.09.2011 si s-a emis decizia cu nr...... din 22.06.2012 privind recuperarea sumelor platite necuvenit cu titlu de indemnizatie cresterea copilului pentru....... debit calculat la suma de ...... pentru perioada 16.10.2011--31.05.2012. Intrebarea mea este daca conform OUG 111/2010 Art.16 alin. 3, plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in situatia in care beneficiarii acestei indemnizatii primesc diverse sume in baza legii, contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, nu se socoteste baza legala art 261 din Legea 53/2003 . Pe fisa fiscala pe anul 2011 nu figurez cu nici un venit impozabil in perioada octombrie decembrie Am o sansa de cistig daca actionez in judecata AJPIS?
data incetarii c.i.m: 2 septembrie 2011; data intrari si perioada de somaj :15 septembrie 2011---15 octombrie 2011 ; data intrarii in CCC: 16 octombrie 2011 optiunea 1 an; data pronuntarii si ce a pronuntat instanta de judecata: 05/12/2011. Admite cererea
Solutie: Admite acţiunea. Anulează Dispoziţia nr.576/02.09.2011. Dispune reîncadrarea reclamantei în funcţia deţinută anterior desfacerii contractului de muncă, aceea de agent de pază local în cadrul Biroului Poliţiei locale a Primăriei Oţelu Roşu. Obligă angajatorul pârât la plata către reclamanta a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate cât şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamanta. Fără cheltuieli de judecată. irevocabila la data de 22 martie 2012 . am inceput serviciul pe 17 mai 2012 la cererea mea de reincadrare pe care am depuso pe 10 mai. va multumesc pt raspunsuri. ramane sa vad cum recuperez despagubirile acordate de instanta.
multumesc dar asta numi afecteaza CCC
am fost concediata cu art 65 alin 1 codul muncii in luna septembrie 2011. am dat in judecata societatea si am intrat in somaj . dupa o luna de somaj am cerut suspendarea somajului si am intrat in ccc cu optiunea de 1 an. am cistigat procesul cu angajatorul si recurs cu tot in luna martie 2012. instanta a decis reincadrarea pe postul detinut anterior si obligarea paratului la plata despagubirilor egale cu salariile indexate si majorate precum si celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul pina la reintegrarea in functie a acestuia. am inceput serviciul luna aceasta depunind la societate hotarirea irevocabila si cererea prin care solicit plata salariilor si reincadrarea. pe cerere am specificat art 261 si art 262 din codul muncii republicat pe 2011 precum Neexecutarea unei hotarari judecatoresti definitive privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda.mai am 2 zile si imi expira cele 15 zile de cind am stampila registraturii. banii au spus ca nu mii dau doar m-au angajat inapoi de citeva zile. fetita face 1 an in august. ce ma sfatuiti sa fac? va multumesc anticipat. am uitat sa mentionez ca angajatorul nici nu a vrut sa auda de suspendarea c.i.m. m-au dat pur si simplu afara cu rea vointa