avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate katalin505

Activitate katalin505

Răspuns la discuția Evacuare locuinta retrocedata
Am inteles, am angajat un avocat, dar tot am o nelamurire. In Decizia emisa de Comisia Speciala de retrocedare Nr. 2421/06,04,2011 la art. 6 asa se prevede " Pentru partea de imobil avand destinatia de locuinte, titularul dreptului de proprietate ii revine obligatia de a respecta prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatie de locuinte, aprobata cu modificaril si completari, prin Legea 241/2001. "
Intrebarea mea r fi, ca noul Cod Civil, chiar daca abroga unele prevederi din aceste legi, se poate aplica retroactiv ? In cazul meu termenul ar fi 06,04,2016.
In 06.04.2011 s-a redactat Decizia de catre Comisia speciala de retrocedare, in care imobilul cu destinatia de locuinta s-a retrocedat bisericii reformate din Cluj. In Decizie la Art.6 se scrie : " Pentru partea din imobil avand destinatia de locuinta , titularul dreptului de proprietate ii revine obligatia de a respecta prevederile OUG 40/1999 resp.241/2001-protectia chiriasilor. Stiu, ca ceste legi au fost abrogate. In acest an, noul proprietar vrea sa ne evacueze din locuinta. As avea intrebarea, daca se mai aplica prevederile legilor abrogate in momentul retrocedarii, sau se aplica noul cod civil. Cu multumisi anticipate, Sibianu Ecaterina
Va multumesc pentru raspuns. Am de gand, sa-mi rezolv peoblemele locative, dar imi trebuie timp.Nu am unde sa ma mut de pe o zi pe alta. Inca o intrebare. S-a abrogat legea, care prevedea obligativitatea noului proprietar(Biserica Reformata), sa prelungeasca contractul de inchiriere pe inca 5 ani ?
Buna ziua. Locuiesc de 55 de ani intr-o locuinta, proprietatea primariei Cluj. Casa a a fost retrocedata bisericii reformate , dupa spuseéle bisericii in 2011. Am primit notificare de desfacerea contractului de inchiriere de la Primarie in data de 30.04.2014, in care ne instiinteaza ca, retrocedarea s-a facut in data de 26.11.2013. Am depus cere in vederea incheierii unui nou contract de inchiriere la noul proprietar in data de 12.05.2014.
contractul, care ar fi demersurile legale ? Intrebarea ar fi, daca noul proprietar are obligatia sa prelungeasca contractul inca pe 5 ani si din ce data. Daca nu vrea sa prelungeasca contractul de inchiriere, care ar fi demersurile legale ?
Cu multumiri anticipate, Sibianu Ecaterina
Răspuns la discuția Concordanta bilant-deccl.101
Multumesc. O zi placuta.
Am preluat contabilitatea unei firme in 2012. Bilantul pe 2011 a fost predat. Am constatat, ca nu s-a calculat si inregistrat impozit pe profit in valoare de 3217 lei. Am declarat in 101 si s-a si platit. In 2013 aprilie am primit scrisoare de la finante, ca in bilant(formular 20) figureaza cu impozit 0, deci nu coraspund sumele. Imi spune, sa fac corectiile necesare. Bilant rectificativ nu este. Daca depun rectificativ la 101 cu suma 0, nu e corect. Cum sa fac rectificarea ?
Cu multumiri,
Si eu am o problema. Amscris la finante, dar raspunsul va veni peste min.45 de zile. Ar trebui sa depun Formularul010 pentru aceasta firma, si ies din termen. Daca ma poate ajuta cineva.

Am doua societati, care au fost micro in 2012. Dupa indicatori ar ramine tot micro si in 2013.In ianuarie 2013, folosindu-ma de legislatia in vigoare, am optat pentru plata impozitului pe profit, incepind cu 1. ianuarie 2013, am depus 010. Am citit asa ceva, ca firmele micro, care pina in 1 februarie 2013 au optat pentru plata impozitului pe profit, ramin asa pina la sfirsitul anului. Oare, am interpretat eu gresit ?

"Reguli tranzitorii
Pentru anul 2013, persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit care la data de 31 decembrie 2012 indeplinesc conditiile pentru aplicarea impozitului pe veniturile microintreprinderii sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 1 februarie 2013.
Modificarea sistemului de impunere se declarat organelor fiscale pana in data de 25 martie 2013.
Pentru perioada 1 – 31 Ianuarie 2013, societatile aflate in aceasta situatie datoreaza impozit pe profit, pentru luna ianuarie urmand a fi depusa declaratia de impozit pe profit cu termen 25 Martie 2013 (termen valabil si pentru declaratia de impozit pe profit pentru anul 2012)
Persoanele juridice romane care au optat pentru acest sistem de impunere potrivit reglementarilor legale in vigoare pana la data de 1 februarie 2013 pastreaza acest regim de
impozitare pentru anul 2013"

Multumesc
Fiica mea locuieste in locuinta proprietatea primariei.Respectiva locuinta este administrata de un centru bugetar al invatamintului, condusa de o directoare.Fiica mea ar dori sa-l treaca in contract pe logodnicul lui, care de fapt locuieste impreuna cu ea de 8 ani.Directoarea refuza, fara explicatie. Care ar fi solutia si care este organul competent in rezolvarea acestei probleme.
Va multumesc anticipat, Ecaterina
Discuție Ajutor de deces
Un angajat o are pe soacra(casnica) coasigurat. In cazul in care a decedat soacra, asiguratul are drept la ajutor de deces ? Care sint formalitatile de a aobtine acest ajutor?
Am un mormint pe numele mamei mele decedate in 1993.Fratele meu a murit in 1988,nepotul meu(fiul fratelui) in 1995, tatal meu in 2004.Practic eu am ramas singura.
Intrebarea mea este, ca trebuie facute doua succesiuni in acest caz ? Nu ajunge dovada, ca sint unicul mostenitor ? Alte bunuri nu au ramas dupa nici unul.De ce trebuie sa duc doi martori ?
La cimitir nu au luat taxa de inchiriere pina nu fac succesiunea.
Mi se pare ca prea se complica o transcriere de mormint, care de fapt nici nu este o proprietate.
Cu multumiri anticipate