avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Activitate fdanila

Activitate fdanila

Intradevăr ,la recalculculare nu se va micsora pensia ,dar cred că va fi înghețată pentru un timp ! Aceasta ,pentru că in vechea lege,pentru anii lucrați si incadrați în grupă deosebită de muncă s-a aplicat o mărire cu 0,25% ,iar in actuala lege se aplică o crestere cu 0,25 puncte a punctajului mediu anual. Raționamentul acesta este greşit sau corect ?
Carp Mircea a scris:

Nu vi se va micsora pensia datorita faptului ca ati lucrat oin grupa II de munca.

Bună ziua .Deoarece am lucrat 29 de ani in grupa a ll cred că recalcularea îmi va produce micşorarea pensiei .Greşesc ?

Carp Mircea a scris:

Daca sunteti deja pensionar(a) mai aveti tangenta doar cu punctele de stabilitate.
Recalcularea in cazul d-voastra se va face doar pentru stagiul adugat.Adica sporurile nepermanente care nu au intrat in baza de calcul a legii 26/2010 si pentru care s-a retinut si platit CAS.

La fel valoric ,sau mult mai puțin aşa cum este în cazul grupelor de muncă? Pentru 28 de ani lucrati in grupă ll aveam o mărire a pensiei de 1000 lei ,iar acum 0,25 x28 x 81 lei doar 568 lei.Eram obligați să ieşim la pensie cu 5 ani mai devreme din cauza toxicității,dar acum legea nu se ține cont de acest lucru !

Carp Mircea a scris:

La recalcularea pensiei nu se mai acorda alte puncte pentru cursurile universitare de zi..
Raman cele deja calculate.


La recalcularea pensiei ce nr.de puncte se acordă pentru absolvirea facultății de 5 ani ?Multumesc
Pe legea veche pentru grupa se primea o majorare cu 25 % Acum se majorează cu 0,25 puncte / an .Deci pensia deci teoretic va scădea ,nu-i aşa ?

CHKa a scris:

Ce era de primit , ati primit - presupun - la iesirea la pensie de limita de varsta , nu primiti nimic in plus .

Pentru grupe se acordă acelasi nr de puncte pentru fiecare an de lucru în grupe (0,25 pt. grupa a ll-a şi 0,5 pt.grupa l-a ) pentru toți pensionarii în mod egal,indiferent de punctajul fiecăruia..În legislația anterioară se acorda o creştere cu 0,25 % ,respectiv 0,5% a punctajului fiecărui pensionar, deci mult mai mult !
Bună ziua ,Vă rog să mi spuneți dacă şi cum pot obține o copie a unei adeverințe depusă la dosar într-un proces la Tribunal în anul 2008.Adeverinta cuprinde veniturile mele câştigate şi îmi trebuie în vederea recalculării pensiei .Mulțumesc
Multumesc pentru răspunsul lămuritor . O ZI BUNĂ ,

Lumyna a scris:

polita de asigurare acopera strict dauna creata apartamentului dv, in cazul de fata vi se deconteaza cheltuiala cu varuirea intregii camere unde a avut loc inundatia, nu doar pe peretele afectat. Asiguratorul va solicita dovezi in sensul stabilirii vinovatiei celui care a condus la crearea prejudiciului (asociatie de proprietari daca e vorba despre teava comuna sau doar unui anumit vecin daca vorbim de teava care apartine proprietatii acestuia.

MULTUMESC

Lumyna a scris:

Legea nr.196/2018, art.2, art.35, art.37 alin.1, art.63 alin.2, art.71 alin.2
Codul Civil art.653, 654, 655, 656 alin.2.

fdanila a scris:

ACESTA INTREBAM ,UNDE IN CODUL CIVIL SI IN LEGISLATIE ESTE PREVAZUTĂ OBLIGATIA DĂ SE REPARE PREJUDICIUL ?



Bună ziua , Polițele de asigurare ,în cazul unei inundații provocată de fisurarea țevilor de apă ale blocului care conduce la stricăciuni parțiale ale tavanului şi a unui perete intro încăpere ,acoperă repararea doar a zonei stricăciunii sau zugrăvirea intrgii camere afectate ?