avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Activitate vylut

Activitate vylut

Va multumesc mult pentru raspuns!
Buna ziua! Am efectuat examenul medical periodic, in urma caruia am primit recomandarea din partea medicului de medicina muncii sa nu mai lucrez ture de noapte. Angajatorul considera ca, pentru a fi scutita de munca de noapte, ar trebui sa vin cu o decizie de la o comisie nationala de expertizare a capacitatii de munca. E normal sa se ignore parerea examinatorului unitatii? Va multumesc!
Buna ziua!
Care este numarul minim de asistenti medicali din structura unui Compartiment Primire Urgenta care primeste intre 10000 si 20000 pacienti/an?
Multumesc!
In cazul in care intr-o familie exista doi bolnavi psihici,fara discernamant, poate fi numit acelasi membru pentru a fi tutore, dupa punerea lor sub interdictie judecatoreasca?
Răspuns la discuția partaj judiciar
Daca intradevar depune cerere de retragere chemare in judecata, eu cum aflu?
De ce nu asteptam primul termen?
Ce rau mi se poate intampla daca merg fara avocat sau daca nu merg deloc?
In mare, povestea sta asa: o mostenire in indiviziune, patru mostenitori ( eu unul dintre ei). Ceilalti trei au facut o intelegere intre ei trei, ignorandu-ma, si au facut incheiat un antecontract cu reclamantul vanzandu-i toata mostenirea. Acum reclamantul ne da pe toti patru in judecata pentru scoatere din indiviziune, partajarea mostenirii, emiterea unei hotarari cu titlu de act de vanzare- cumparare si ne mai si obliga la cheltuieli de judecata fiindca nu am definitivat actele in termen de 6 luni de la vanzare.
Răspuns la discuția partaj judiciar
Inca nu am avocat, intampinarea am facut-o singur. reclamantul a dat de inteles ca si-ar retrage cererea de chemare in judecata, pentru ca si-a dat seama ca s-a pripit.
Discuție partaj judiciar
Buna ziua! Am calitate de parat intr-un dosar de partaj judiciar. Am depus intampinare in termenul legal. A doua zi dupa depunerea intampinarii, am primit telefon de la reclamant sa ma prezint la un notar public, fara sa-mi comunice motivul. Sa ma prezint sau nu?
Buna ziua! Sunt căsătorită de 18 ani, am un copil in vârstă de 16 ani si locuiesc in apartamentul socrilor. Soțul meu este infidel, am luptat pentru salvarea căsniciei, dar am ajuns la capătul puterilor. Am decis sa divorțam la notar, dar as avea nevoie sa ma sfatuiti, va rog, cum sa procedez pentru a fi in siguranță atât eu, cat si copilul. Eu lucrez, dar câștigul e de 1300 net pe luna. Ce acte sa întocmesc cu socrii pentru a nu fi data afara din apartament. Cum si cat sa cer pensie alimentara pentru copil? Va multumesc!

Buna ziua! In scoala unde sunt angajata cu norma intreaga pe postul de psiholog, s-a vacantat temporar o jumatate de norma invatatoare, pentru care am pregatire (am absolvit liceul pedagogic). Mi-am exprimat dorinta fata de conducere sa iau aceasta jumatate de norma, dar mi s-a spus ca se va da unei foste invatatoare, aflata acum la pensie. Se stipuleaza undeva in lege cine are prioritate in astfel de cazuri?
Va multumesc!
Buna ziua. In ce grupa de munca se incadreaza personalul mediu sanitar care lucreaza intr-un spital de gradul IV, in compartimentul de primire urgenta (CPU).
Va multumesc!