avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate cameliaczeran

Activitate cameliaczeran

Răspuns la discuția Infiintare II sau SRL?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Voi încerca să merg pe varianta obținerii unui atestat sau autorizații de producător... poate reușesc intr-un final.
Va doresc o zi frumoasă.
Răspuns la discuția Infiintare II sau SRL?
Buna ziua,

imi cer scuze ca intervin neinvitata, dar cum se poate dovedi experienta pe un anumit domeniu - daca in contract este scris muncitor necalificat? Sau, de exemplu ma intereseaza sa fiu producator și comerciant (al unui produs, ex.: handmade), dar niciodata nu am lucrat pe acel domeniu? Cum sa dovedesc hobby-ul meu, cand nu am ani de experienta la nici o societate? Cum este posibil sa fie introdus un cod CAEN intr-un PFA in asemenea conditii?

Multumesc!
Buna ziua!
Am un PFA specializat pe secretariat/tehnoredactare/birotica,si intre timp m-am "reprofilat". Produc diferite accesorii de dama - handmade, doar am probleme cu vanzarea/distributia lor in magazine, pentru ca nu am act de provenienta. Adica, trebuie sa introduc un cod CAEN de producator, dar am nevoie de cativa ani lucrati in domeniu/diploma de specialitate... lucruri pe care evident nu le am.
Exista si alta solutie se devin mic producator - fara sa-mi trasform PFA-ul in SRL?
Multumesc.
Va multumesc!
Tot ce trebuie facut este ca PFA-ul sa se inregistreze in R.O.I., iar factura emisa catre clientul SC din UE, sa fie fara TVA, doar sa aiba cod valid VIES, si sa se mentioneze pe factura "taxare inversa"?
PFA-ul fiind neplatitoare de TVA.
Buna ziua,

In primul rand as dori sa stiu daca este posibila o astfel de cooperare - ca un PFA sa presteze servicii pentru clienti din strainatate si sa emita factura fara TVA - dupa caz?

Iar daca este o conditie obligatorie, ca firma care presteaza servicii sa fie SRL, atunci factura emisa catre client, trebuie sa contina si TVA? - sau este optional?

Va multumesc!
Ma intereseaza informatii cap-coada, referitoare la faptul de a fi reprezentatul unui anumit brand din exterior - poate chiar exclusiv.
Cel mai probabil este nevoie de un SRL... ma intereseaza contactele ce trebuiesc incheiate intre parti si procedurile de vanzare pe plan intern.

Multumesc mult
Discuție calcul CIC
Buna ziua,

ma adresez cu speranta ca puteti sa-mi oferiti mai multe informatii decat stiu pana acum. Calculul indemnizatiei de cresterea copilului se face in cazul unui pfa, 85%
din venitul net realizat sau din profit? Stiu ca trebuie sa depun o declaratie pentru 2012 la finante, dar vreau sa stiu care valoare se ia in considerare.
Si inca o intrebare: de acest procent beneficiaza si mamele care au nascut ex: 26.09.2012?

Va multumesc!
:)) da. Va multumesc pentru lamuriri si sa a veti o zi frumoasa!
Buna ziua,

desi cred ca e un zvon, totusi m-a prins ideea!
Am auzit ca se propune anularea sumei de 200 ron pe acea perioada de 2 ani al copilului si va ramane doar o alocatie de 42 ron. Este adevarat, sau stie cineva mai multe?

Va multumesc!
Răspuns la discuția suspendare PFA in prenatal
Sa inteleg, data la care sau ulterioara nasterii copilului?

Va multumesc