Va supun atentiei urmatoarea situatie: activez ca si consilier juridic de 3 ani si as vrea sa stiu daca aceasta perioada este recunoscuta pentru inscrierea la admiterea in barou.
Mentionez ca am sustinut examenul de definitivare in profesia de consilier juridic.
Intrebarea mea este daca ma pot inscrie la examenul de admitere in barou cu experienta de trei ani ca si consilier juridic definitiv sau se impune stagiul pe langa un cabinet de avocatura?
Va multumesc!
As vrea sa stiu : este sau nu obligatoriu pt angajator sa acorde salariul de 880 ron celui care acupa un post ( pentru care se impun studii superioare).
Multumesc!
As vrea sa stiu : este sau nu obligatoriu pt angajator sa acorde salariul de 880 ron celui care acupa un post ( pentru care se impun studii superioare).
Multumesc!
Am o mica intrebare: Daca imi intrerup activitatea de pe postul de consilier juridic...ca si cons. jur. suspendat pot sa sustin examenul de definitivat...pentru a avea statutul de cons. jur. definitiv.?
Va multumesc!
Va abordez intrucat dreptul penal este pentru mine ceva nou...
Asadar, sa incep
Un salariat al societatii a avut proasta inspiratie de a se folosi in interes personal de masina firmei fara acordul sefului, schimband traseul stabilit in vederea cautarii unui loc de munca in alt oras....
Am la dosar si decalaratia sa prin care recunoaste cele mai sus precizate.
Din punctul meu de vedere se face vinovat de abuz de incredere...din aceste motive am facvut deja plangere la judecatorie...este vreo probleme daca nu am adresat-o intai politiei..
Precizez ca initial am facut o plangere la politie nestiind ce s-a intamplat cu masina dar reprezentantii politiei mi-au spus ca asta se rezolva direct in instanta.
Nu am platit taxa de timbru judiciar...presupun ca se poate plati si la primul termen. Am trimis plangerea de acum trei sapt. si nu am primit citatie....oare va veni dupa vacanta judecatoreasca?..stiu ce se judeca in regim de urgenta...somatiile de plata....etc...dar nu prea stiu cu cauzele penale cum e !
Problemele pe care le ridic:
1. Trebuia sa adresez plangerea Politiei sau se poate adresa si Judecatoriei?
2. Este vreo problema daca nu am achitat taxa de timbru?
3.
Se mai poate deasemenea, sa se incheie un asemenea contracat de imprumut intre 2 persoane fizice: patron si salariat....Corect?, fara dobanda binenteles...toata problema pleaca de la faptul ca se doreste sa existe certitudinea restituirii banilor catre firma....or, daca se ajunge in instanta cu un asemenea contract de imprumut intre firma si salariat imi si imaginez ce hotarare se da...
Am sustinut acelasi punct de vedere....sugeram de fapt sa se incheie un contract de vanzare cumparare pentru materialele de care avea nevoie salariatul( mi se parea cea mai potrivita optiune)...tocmai de aceea am dorit sa aud si o alta opinie....dar....
As dori sa stiu daca o societate comerciala ( imprumutator)poate incheia cu un salariat ( imprumutat)un contract de imprumut de consumatie, fara dobanda.....restituirea sumei de bani de catre salariat se face esalonat! Este ok? Este necesara autentificarea contractului la notar? Nu stiu sigur daca este un contract valid din punct de vedere legal!