Vreau sa cumpar o dacia 1300 din 1989 care are asigurarea pe persoana juridica.Ca sa-i schimb asigurarea pe persoana fizica este mai scump decat as achizitiona o masina care are asigurare pe persoana fizica?
Am fost la notar si mi-a spus ca acel contract de donatie ne costa 2100 de lei.1000 este impozitul iar restul sunt pt taxe si onorariu. Din ce am citit in noul cod civil spune ca pana la gradul 3 de rudenie nu se plateste impozit, iar noi suntem rude de gradul 3. Si ne-am hotarat sa facem contract de vanzare-cumparare, suma fiind 2300 lei. In acest caz la acest contract de vanzare cumparare pot aparea probleme de atacare? Sa zic ca ar veni un frate de-al matusii sau de-al unchiului sa-mi spuna sa-i arat dovada platii acelei garsoniere, ce sa fac caci nu ne-o vinde cu bani ci doar in acte. Va multumesc mult!
Domnule avocat, sotul meu a fost parasit de mama biologica intr-un centru de plasament si a fost crescut de matusa lui(sora mamei) care l-a luat in plasament familial. Aceasta matusa are 53 de ani iar unchiul 46, nu au copii si s-a hotarat impreuna sa ii doneze o garsoniera confort 1 sotului meu. Precizez ca sotul meu nu este trecut pe numele lor. Poate fi atacat aceast contract de donatie avand in vedere ca nu au copii? Daca da de catre cine? Si in ce imprejurare?
Am o matusa(sora mamei) si nu are copii dar vrea sa imi dea garsoniera ei. Ce act putem incheia pentru a nu fi contestati de absolut nimeni din partea matusii si a unchiului ( frati surori nepoti etc)
va multumesc pentru ajutorul acordat
trebuie sa merg la casa de sanatate unde depune declaratiile firma la care lucreaza sotul SAU sa ma duc la fima cu o hartiuta nesemnata si neinregistrata,o simpla hartiuta pe care e adresa de email a casei de sanatate de care apartine sotul si sa oblig EU firma sa depuna declaratiile pentru sanatate in orasul de domiciliu al sotului
Am depus actele necesare pentru eliberarea de catre firma sotului a adeverintei de coasigurat,dar intre timp am fost la dr de familie si mi-a spus ca nu este valabila si trebuie sa depun aceleasi acte la casa de sanatate,de acolo voi primi adeverinta de care am nevoie
Alta e problema.La casa de sanatate mi s-a spus ca nu s-au depus declaratiile sotului din august,mentionez ca sotul lucreaza in alt oras decat are frma sediul,iar cei de la firma i-au zis ca ei au depus declaratiile in acel oras
Eu nu pot beneficia de coasigurare pentru ca el nu figureaza in baza de date ca asigurat aici.Ce pot face?Unde sa merg sa rezolv aceasta problema?
Angajatorul sotului nu-l baga in seama,iar casa de sanatate imi spune sa rezolv eu cu firma,aceasta situatie dureaza de un an,chiar nu mai stiu ce sa fac.
sunt din buzau si am luat sala in cadrul examenului pentru permisul auto.am avut niste probleme de familie si a tebuit sa aman,m-au reprogramat peste o saptamana.din pacate nici atunci nu am putut ajunge si am aflat ca m-au reprogramat peste o luna(m-au facut in toate felurile cum ca mint si sunt "neserioasa") si ca daca nu ma prezint la aceea data mai dau deabea la expirarea dosarului.exista o astfel de lege?
si eu am patit acest lucru.am fost data afara din casa cu hotarare judecatoreaca de evacuare numai ca eu cu familia mea,sotul si copilul de 11 luni am plecat inainte de inceperea procesului.la prima infatisare judecatoarea i-a dat castig de cauza ei,la a doua mie(eu platisem cartea funciara pe casa si teren+impozitul pe o masina pe care o vanduse fara acte,in total 2000 lei,pentru ca ea a fost de acord sa imi faca un contract de ingrijire,am fost si o data la notar ea punandu-si o conditie in plus,iar a doua ara cand sa semnam nu a vrut zicand ca s-a razgandit) si procesul s-a incheiat in favoarea ei,eu neavand bani sa intentez alt proces
astfel de mame se intalnesc mereu,eu stau si acum in chirie si nu tin legatura cu ea
sotul m-a luat in asigurarea lui medicala.trebuie sa plaeasca mai mult din salariu pentru sanatate?