avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate CAMELIA IACOB

Activitate CAMELIA IACOB

Multumesc pentru interventie, asa sa gandit sa procedezeprin raspunsul la intampinare.
Cred ca nu am fost destul de explicita in sensul ca foarte multi aleg sa execute o comanda fara a incheia si un contract in care sa includa o clauza penala , un pact comisoriu, nici nu se gandesc sa angajeze un consilier juridic (prea multe contributii platite statului). De aceea in loc sa incheie o afacere primesc tunuri ca in cazul de fata. Nu eu sunt in cauza , poate ar trebui sa luati in calcul si situatia in care multi colegi sunt la inceput de drum, o confirmare sau infirmare din partea unui coleg cu experienta le da curaj sa mearga mai departe. Am gresit cand am pus intrebarea raspunsul d-vs. este dur, nu voi mai pune niciodata intrebari pe acest forum .
Am nevoie de ajutor, am introdus o cerere de chemare in judecata pentru a recupera contravaloarea marfii livrate , nu exista contract, comanda sa executat in baza documentatiei de executie furnizata de debitoare,dupa livrare sa emis factura care nu a fost contestata in termenul scris pe factura .
Am notificat debitorul, nu am primit nici un raspuns,am recurs la mediere, nu s-au prezentat,asa ca am facut cererea de chemare in judecata la care debitorul a depus intampinare .
Precizez ca cererea de chemare in judecata a fost facuta de catre cons. juridic si semnata de catre administratorul societatii ca reprezentant legal . La cerere am anexat imputernicirea consilierului juridic care va reprezenta societatea.
In intampinare, debitorul solicita anularea cererii de chemare in judecata pe motiv ca nu am anexat si o copie legalizata de pe inscrisul doveditor al calitatii de reprezentant al administratorului societatii.
In acest moment cauza se afla in etapa procedurii prealabile primului termen de judecata , si nu am primit nici o notificare de la instanta ca mai trebuiesc depuse si alte documente.
Desi am corespondenta din care rezulta clar ca accepta creanta , acum o contesta
Unde am gresit, nu am inteles bine prevederile art.151 (2) CPC ?Cum trebuie sa procedez,anexez la raspunsul la intampinare inscrisul prevazut la art. 151(3)?
Daca considerati util pot sa postez cererea de chemare in judecata si intampinarea debitoarei poate asa vor intelege cat mai multi dintre angajatori ca un contract este mai mult decat necesar si consilierul juridic are rolul lui intr-o firma.
Multumesc
Multumesc pentru promtitudine
Am fost chemata intr-un proces ca intervenient fortat, daune auto societatea unde am avut asigurarea nu a platit la timp , am primit citatia am facut intampinarea . Acum am primit o alta adresa de la judecatorie in care mi se comunica intampinarea facuta de firma la care eu am avut asigurarea (in calitate de parata) si mi se cere sa depun raspuns la intampinarea comunicata. Ce ma sfatuiti sa fac , sa raspund sau mi-a fost comunicata intampinarea doar pentru informarea mea?
In intampinarea societatea de asigurari recunoaste debitul si spune ca este propus la plata, contesta doar onorariul exagerat al avocatului .
Multumesc pentru raspuns. As mai avea doua intrebari 1 pot folosi ca temei art. 1516 cod civil , avand in vedere ca prin notificarea trimisa si pentru a evita chemarea in judecata i-am mai acordat un termen pentru plata.
2 Pentru ca trebuie parcursa prima etapa a medierii , respectiv informarea , trebuie sa apelez la un mediator din localitatea unde se afla debitorul?
Sunt la inceput si nu prea am cu cine sa ma consult . Nu am mai avut o asemenea situatie
Multumesc
In baza unei comenzi, desi se impunea intocmirea unui contract fiind un client nou , am executat si livrat un anumit numar de produse pentru o societate . Factura a fost expediata prin posta cu confirmare de primire. Am stipulat pe factura ca neachitarea in termen de 30 de zile atrage penalitati in cuantum de ... . Am luat legatura telefonic i-am notificat in scris nici un raspuns. Intrebarea mea este, ce sanse am sa recuperez aceasta suma destul de mare. Avand in vedere ca nu am contract, pot sa introduc cerere de chemare in judecata , ma incadrez in prevederile art. 1013 c. proc. civila?
Discuție REVISAL
1.Cum trebuie sa inregistrez in Revisal sporurile (de noapte, ore suplimentare) care se calculeaza in functie de numarul de ore efectuate ,care difera de la o luna la alta si care nu au caracter permanent . Cum poate fi cuantificata suma in Revisal ?
2. Daca sunt angajata cu CIM si operez in Revisal, trebuie sa ma inregistrez la Autoritatea Nationala de Supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal ?
Daca trebuie care este temeiul legal , din HG 500/2011 nu rezulta acest lucru .
Multumesc pentru ajutor.
Am nevoie de sfatul specialistilor din forum, pentru ca nu stiu ce decizie sa iau cu privire la necesitatea sau obligativitatea inscrierii in colegiu. Din lege si din statutul profesiei de consilier juridic rezulta ca inscrierea in CCJ este obligatorie din ceea ce am citit in forum am vazut ca parerile sunt impartite . Am absolvit cursurile facultatii de drept Simion Barnutiu , mi-am luat licenta in iulie 2011 , in acest moment am un loc de munca dar nu in domeniu (lucrez ca si lucrator desemnat SSM si cadru tehnic cu atributii PSI cu atestatele prevazute de lege). Intrebarea mea este, daca trebuie sa ma inscriu in CCJ este obligatoriu sa am un loc de munca ca si jurist cu norma intreaga sau poate fi si cu timp partial?
Multumesc
Daca obiectul principal de activitate il constituie confectionarea art. de imbracaminte , pot angaja zilier pentru activitatea de intretinere si curatenie( sa zicem pentru prestarea acestei activitati in curte ) sau pentru descarcarea marfurilor din mijloacele de transport in conditiile in care intr-o zi pot avea 2-3 camioane la descarcat . Din art. 11 lit. i) si j) s-ar intelege ca pot , dar.... norma metodologica de aplicare nu face nici o referire in acest sens.Ma asteptam la mai multe precizari , dar ca de obicei legea facuta intr-un birou nu poate acoperi realitatile ce rezulta din practica . Efectul legii ar trebui sa fie benefic pentru ambele parti dar sunt atatea inadvertente incat nu stiu zau ... Daca ma puteti ajuta cu un raspuns . Va multumesc