avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Administratorul statutar al unei societăți răspunde pentru toate obligațiille legale și precum cele stabilite prin actul constitutiv.
Trebuie să facă demersuri pentru înlocuirea sa din funcția de administrator.
Răspuns la discuția Radiere sediu social
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Va trebui să introduceți o acțiune în instanță prin care să solicitați radierea societății. Această posibilitate vă este oferită de art. 237 alin. (1) din Legea nr. 31/1990, potrivit căruia: „La cererea oricărei persoane interesate, precum şi a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, tribunalul va putea pronunţa dizolvarea societăţii”. Dizolvarea societății la cerere se poate dispune în anumite condiții, printre care se numără și condiția referitoare la sediul social.
Răspunsul se poate depune și prin Poștă sau curierat rapid.
Puteți solicita informatii prin telefon, la arhiva Tribunalului.
Din momentul înregistrării cererii de esalonare, executarea silită se suspendă. La această întâlnire prezentati inscrisuri care sa demonstreze imposibilitatea platii integrale în termen de 15 zile.
Administratorul judiciar sau lichidatorul judiciar a formulat cerere privind atragerea răspunderii patrimoniale a administratorului statutar ( dvs. ) în conformitate cu dispozițiile art 169 din Legea nr. 85/2014, care, în cazul în care se va admite, urmează să fie pusă în executare de către creditorii din dosar.
Răspuns la discuția Ore de liniste
Potrivit legii nr. 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire socciala, a ordinii si linistii publice, art. 2:
Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
26.tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27.organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban;
Răspuns la discuția Stimulent de inserție
Conform Legii nr. 66/2016, intrata in vigoare incepand cu 1 iulie 2016, persoanele care obtin venituri supuse impozitului in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 50% din cuantumul minim al indemnizatiei de crestere a copilului.
Daca parintele isi reia activitatea profesionala cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani , stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani.
Vorbim de zile calendaristice.
Opinia mea este ca va incadrati la punctul (iv) si trebuie sa se ia in calcul pentru calcularea indemnizatiei si suma ( rămasă după impozitare ) obtinuta cu titlu de premiu .
Răspuns la discuția radiere firme
Comunicarea sentintei catre creditori se face prin publicare in Buletinul Procedurilor de Insolventa.
Lichidatorul judiciar poate comunica aceasta sentinta debitoarei radiate. Lichidatorul nu are obligatia de a comunica debitoarei alte documente in urma radierii societatii.