Domnilor avocati
De un an de zile ma aflu intr-un proces avand ca obiect reductiunea testamentului tatalui meu . Astazi am primit hot. jud. in care instanta apreciaza ca acest capat de cerere este inadmisibil , exceptia ridicata de mine a ramas fara obiect .
Instanta avea obligatia sa se pronunte cu privire la capatul de cerere admintand sau respingand receptia invocata de mine .
Ce sa inteleg din aceasta hot. ?
Va rog un sfat !
desi au trecut 3 luni dela primirea hotararii jud. in care instanta obliga parata la cheltuieli de jud. eu nu am primit nimic
ce trebuie sa fac ca sa imi recuperez banii?
am castigat recent un proces si am obtinut informatii ca nu s-a facut recurs in cele 15 zile de la comunicarea hot. jud. .....acum stiu ca trebuie sa merg la tribunal sa devina definitiva si irevocabila.
1.trebuie sa merg personal ?
2.ce se intampla daca mai intarzii o saptamana ?
buna seara
au trecut 15 ani de la moartea tatalui meu insa eu am aflat in 2010 de existenta acestui testament, cand am vrut sa facem cadastru pe terenul arabil.
cred ca am acceptat tacit succesiunea pentru ca stapanesc 2ha teren arabil de la tatal meu(mama este moarta inaintea tatalui) si as dori sa va intreb daca eu am aflat in 2010 se vor lua in calcul urmatorii 3 ani ?
Daca da, puteti sa-mi spuneti cat voi plati din valoarea masei succesorale, 1% sau 3% ? este foarte important pentru mine pentru ca valoarea casei si a terenului sunt sume importante.
In speranta ca-mi va raspunde cineva, multumesc pentru ajutor !
buna ziua
sunt mostenitor rezervatar dupa tatal meu care inainte sa moara a facut testament surorii mele .Eu vreau sa stiu daca o chem in instanta pe sora mea pt. reductiunea testamentului ;
1.cat ii va reveni ei ca legatar universal conform testamentului si cat mie ca mostenitor rezervatar ?
2. cine va suporta toate cheltuielile acestui proces?
buna ziua
am avut un proces civil pe care l-am castigat la fel si apelul , urmand ca parata sa imi plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 35 milioane lei vechi.
1.cand trebuie sa apelez la executor? imediat dupa ce devine definitiva ?
2. cat este taxa unui executor si cine il plateste? tot eu?
Multumesc mult pentru raspuns , iara ce scrie in hotarare :
Instanta admite in parte actiunea introductiva si pe cale de consecinta constata nulitatea absoluta a CM. De altfel asa cu sa statuat in literatura juritica consacrata si confirmat in parctica judecatoreasca elevata , este necesar ca reclamantii sa fi acceptat mostenirea in termenul prevenita de lege , in caz contrar neputand invoca afectarea rezervei prin liberalitatile facute de defunct .
In atare conditii ramane fara obiect reductiunea testamentului .
Judecatoria Racari jud. Dambovita
multumesc mult pt. raspunsuri ...am inteles ca sanse sunt insa care sunt primii pasi care trebuiesc facuti pt. a avea fiecare rol la numele lui?
1. sa cerem in instanta succesiunea
2. sa cerem partajul
3.testamentul va fi o piedica in clarificarea actelor ?
Unde se va face succesiunea , in instanta sau tot la notar ?
Cu ce ne ajuta succesiunea refacuta daca testamentul nu se poate ataca ?sau poate ne ajuta cu ceva ?
Va rog sa ma lamuriti si pe mine !