avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Activitate djinn

Activitate djinn

Răspuns la discuția Drept de refuz produs comandat
Multumesc pentru raspuns. Nu am folosit nume de companii fiindca inteleg ca este interzis.
Problema mea este ca refuzul a fost verbal si nu poate fi probat. Dar dincolo de a ajunge la OPC practica lor este corecta, adica am un caz pe care sa ma sprijin sau din start nu am sanse?
Buna ziua,

Speta mea este urmatoarea: am comandat la compania de cablu la care sunt abonat un produs. Pana la data sosirii fizice al acelui produs am rezolvat problema si nu am mai avut nevoie de el, fara sa precizez acest lucru catre companie decat verbal. Produsul a fost comandat de mine in scris (asa era procedura) pe 22.07. Notificarea verbala de refuz am facut-o pe la inceputul lui septembrie. Intre timp contravaloarea produsului a fost evidentiata pe factura lunara de plata a abonamentului. Acum mi se spune ca este imposibil de anulat sau stornat acea factura, drept care mi se cere sa o platesc, fara a se preciza motivul legal al imposibilitatii de anulare.
Exista vreo modalitate de rezolvare a problemei?
Multumesc si daca este nevoie de detalii suplimentare va rog sa spuneti.
Am achizitionat un kit de semnatura, fiind administrator al unei societati.
Vreau sa deleg catre contabil sarcina depunerii declaratiilor (de altfel adresa de mail din certificat este a lui nu a mea).
La ce riscuri ma expun dpdv al semnarii unor documente in afara de cele agreata de mine personal? Poate fi folosita semnatura cu rea vointa? Se pot semna digital alte documente care sa imi creeze obligatii oneroase?

multumesc!
Răspuns la discuția executare leasing
Faceti platile de pe o alta firma sau de pe persoana fizica (consultati un contabil asupra documentelor ce trebuie incheiate in acest caz - un acord de plata tert sau ceva asemanator). Solicitati firmei de leasing in scris cesionarea contractului catre dvs sau alta firma. In cazul in care refuza solicitati tot in scris terminarea anticipata a contractului (am vazut ca nu mai aveti decat 14 rate) si achitati restul de plata. Masina va deveni automat a dvs.
leasingportal. ro
Răspuns la discuția recuperare vehicul de la leasing
Contractul de leasing are titlu executoriu. Totusi, executorul este obligat sa solicite instantei o confirmare a oportunitatii executarii silite. Odata obtinute, executorul poate prelua bunul care face obiectul contractului reziliat. Dvs ar fi trebuit sa primiti notificari de intarziere a platilor precum si notificarea de reziliere a contractului. Mia multe amanunte despre rezilierea si executarea contractului de leasing gasiti pe leasingportal. ro.
Răspuns la discuția Recuperare avans contract leasing
Desi cu intarziere, raspunsul este nu.
Nu puteti recupera nicio suma platita in baza contractului. Acesta este reziliat, iar sumele achitate (inclusiv avansul) fac parte dintr-un contract care va da dreptul sa folositi masina, deci se considera ca ati folosit serviciul oferit prin contractul de leasing.
Mai multe amanunte despre executarea silita a contractului de leasing puteti gasi pe leasingportal. ro.
Răspuns la discuția preluare leasing auto
Buna,

Platesti TVA. Persoana fizica este doar un utilizator in cadrul contractului de leasing. Relatia ta contractuala va fi cu firma de leasing (cu calitatea de proprietar al masinii), care iti va factura TVA. Partea buna este ca il poti deduce, evident daca firma ta este platitoare de TVA. Mai multe detalii despre leasing si preluare de leasing poti vedea pe leasingportal. ro

Succes!
Răspuns la discuția leasing
Niciun deranj, doar ca nu sunt expert contabil. Domeniul meu de expertiza este leasing-ul. Am confirmat insa cu cei din domeniu ca un mijoc fix se poate vinde la un pret sub valoarea ramasa de amortizat, cu precizarea ca diferenta rezultata ca pierdere nu este deductibila ca si cheltuiala in cazul calculului impozitului pe profit. Cu alte cuvinte societatea poate emite o factura in valoare de X RON catre PF. Acesta va reprezenta documentul de transfer al proprietatii, document care va folosi la inmatricularea masinii.

Pasi de parcurs:
1. primesti documentele de inmatriculare de la firma de leasing (fisa de inmatriculare, talon stampilat la instrainare, carte de identitate)
2. societatea emite factura catre PF
3. inscrii si radiezi masina la administratia financiara locala pt impozit pe societate
4. preiei masina la aceeasi administratie pe PF, in baza facturii
5. completezi alta fisa de inmatriculare de pe societate pe PF
6. platesti taxele la CEC (in jur de 50 RON)
7. depui dosar de inmatriculare la politia rutiera

In mare cam acestia sunt pasii. Pentru detalii ref la dosarul de inmatriculare poti verifica site-ul politiei rutiere aici: [ link extern ]
Răspuns la discuția leasing
Poti vinde masina sub valoarea ramasa de amortizat. Doar ca aceasta diferenta (dintre valoarea de vanzare si suma de amortizat) nu este deductibila fiscal.
Răspuns la discuția leasing
Buna,

In mod normal RCI ar trebui sa fie de acord cu stornarea facturii de pe PJ si semnarea unui contract de cesiune a contractului de leasing pe PF, urmand sa factureze aceasta ultima rata plus cheltuielile de inchidere contract pe PF. Nu ar avea nimic de pierdut. In acest fel contractul se termina pe PF si o inmatriculezi ca atare. Vorbeste intai la RCI.
Daca nu reusesti acest lucru atunci faci tranzactie normala - vanzare cumparare. Firma iti emite factura, o achiti si esti proprietar. Nu e obligatoriu sa inmatriculezi masina pe firma, trebuie declarata operatiunea la administratia fiscala locala pentru a lua si a scoate din evidenta societatii bunul,, respectiv a lua in evidenta persoana fizica in calitate de detinator. Restul actelor le primesti de la firma de leasing.
Daca mai ai nevoie de detalii scrie pe forum.

leasingportal.ro