avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate norission

Activitate norission

ar fi trebuit sa primesc o hotarare a unei ordonante de la parchetul de pe langa judecatoria bacau. invinuitul a primit o recomandata cu hotararea dar eu nu . a platit factorul postal cu suma de 150 pentru a nu imi inmana recomandata. au trecut cele 15 sau 20 de zile in care am dreptul de a face recurs sau plangere. cum trebuie sa procedez fata de postas si fata de procuror?? in cazul unui raspuns va multumesc anticipat.
buna seara , asi avea o problema: am o suprafata de teren pe care in fiecare an ii facea lucrarile ; arat ,discuit ,semanat cineva cu utilaje iar cand rasarea cultura venea si ii dadeam banii. anul acesta cineva cu o ferma de porci a facut lucrarile fara sa stiu eu, am luat legatura cu el sa ii platesc lucrarile si nu vrea sa discute ,el vrea cultura . mentionez ca am titlul pe aceasta suprafata. cum trebuie sa procedez?
buna seara, tatal meu a decedat dar inainte de asta a facut contract de vanzare-cumparare pe casa surorei mele. mama a primit ca succesiune de la bunici o suprafata de pamant titlul fiind facut pe numele actual . fiindca a lucrat la CAP a primit 5000 m2 conf legii.....titlul tot pe numele actual, poate vinde aceste terenuri fara acordul celor 2fii adica eu si fratele meu? vrea sa faca acte surorei noastre.
buna seara, am o intrebare la care daca voi primi raspuns multumesc anticipat. tatal meu a vandut o bucata de pamant in felul urmator : a facut un antecontract de vanz-cump in care se specifica ca vinde suprafata de 3600 cu 20 euro m2 celor doi cumparatori in cote indivize si egale de cate1/2 pentru fiecare.a primit un avans de 6000 euro si urmand sa incheie un contract de vanz-cump in forma autentica la data de.......pentru suprafata de 1800m2 ce este intravilan si pentru 1800m2 se va incheia contractul de vanz-cump in forma autentica in 20 zile de lucratoare de la data includerii terenului in categ terenurilor intravilane. au incheiat contractul ptr cei 1800m2 intravilan si desi terenul extravilan este inclus in intravilan de aprox 3 ani cei doi refuza sa cumpere terenul cu pricina. ce este de facut??? intentia lor a fost de la inceput de a cumpara doar 1800 m2 dar am aflat ulterior. cei doi sunt plecati din tara de 3 ani mai bine zis fugiti in italia datorita unor ilegalitati si tepe trase mai multor persoane.
Răspuns la discuția recuperari creante
dna popea adina va multumec.
buna seara. sunt din bc mai exact din saucesti localitatea ce a fost inundata in 2008. multe case au fost daramate de viitura printre care si casa parintilor mei casa ce a fost cedata prin act vanzare cumparare surorei mele mai mici in 2006 fapt de care nu am stiut pana acum in 2011. statul a construit casele, toate acelasi model si suprafata la <<rosu>>. eu am aranjat cu constructorul ca sa aduca materialele cuvenite sa o ridice dar compartimentarea interioara sa o faca conform planului meu. au construit-o. au acoperit-o si... gata. am construit langa casa un hol ,baie,camera ptr centrala, tavanele izolate+rigips, tencuieli varuit, instalatii electrice, sanitare, termice,faianta, gresie, parchet, izolatie termosistem pe exterior, canalizare etc, toate aceste lucrari au fost facute DE MINE SI CU MATERIALELE MELE in 3 luni. totul a iesit o minunatie. sau mutat in casa de craciun, au fost ff incantati. totul a costat 25700roni [13700materialele+12ooo manopera]. am convenit cu ei ca vor vinde un pamant si voi primi banii. tata a decedat iar mama si sora nu mai vor sa-mi dea banii motivand ca nu am nici un inscris si nu ii pot obliga. ce pot face in aceasta situatie?????
multe din materiale le aveam cumparate ptr casa mea cu ceva timp in urma si le-am pus la pretul lor de atunci. ex. centrala si caloriferele 3500 si la pretul zilei erau 5500 si multe alte materiale, pretul la manopera a fost la jumatate fata de piata. va multumesc anticipat.
buna tuturor, am construit o vila din fonduri proprii,si pot demonstra doar cu martori
dar pamantul si autorizatia de constructie este pe numele tatalui meu.
tatal meu a decedat in 2009, iar fratele si sora mea au pretentii la aceasta casa desi fratele meu a primit langa mine aceeasi suprafata de pamant iar surorei i s-au facut acte pe casa parinteasca din 2006. va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din aceasta situatie.X-(#-o