avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate insatiable

Activitate insatiable

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deşi armele airsoft sunt încadrate la arme neletale, ele nu pot fi considerate drept jucării.
Sunt greu de diferenţiat față de armele reale, sunt periculoase în mâinile celor care le văd ca mijloc de a fi șmecher și nu se utilizează decât în spații private, nu în spații publice, așa cum cred unii.

Ce lege face referire la airsoft?
Pentru că airsoftul nu este o joacă, armele airsoft au parte de câteva paragrafe importante în Legea Nr.117 din 15.06.2011, Legea nr. 196/2019 și Legea nr. 295/2004 cu modificare în 12 noiembrie 2021.
De ce sunt atât de multe legi?
Toate fac referire la regimul armelor și munițiilor, au completări și modificări

Unde se pot utiliza armele neletale?
Art 63
(2) Armele neletale prevăzute în categoriile C-E din anexă, destinate colecției, pot fi folosite în condițiile prevăzute la art. 29.
(3) Folosirea armelor neletale în poligoanele autorizate se poate face numai în condițiile stabilite prin regulamentele de ordine interioară ale acestora.
Art 64
(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului și tirului sportiv pot fi folosite în spații delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spații special amenajate sau semnalizate, în astfel de condiții încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viața persoanelor.
(5) Sunt interzise portul și folosirea armelor sau dispozitivelor neletale prevăzute la alin. (4) în locuri publice.

Daca ai chef de lectura :
[ link extern ]

[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scriu acest mesaj din postura unui patit.
Cel mai important e sa verificati cadastru .. daca masuratorile de acolo corespund cu rezultatul topografului inseamna ca ati fost inselat de catre vanzatoare.
Daca v-a prezentat altfel terenul (verbal + vizual) si cu promisiunea ca va mai vinde dupa .. inseamna ca asta a urmarit.
Cat timp a trecut de la vanzare ?
Cel mai bine e sa consultati un avocat sa prezentati documentele pentru o consultanta.
Mai ales daca diferenta e mare sau daca stiind situatia reala nu ati mai fi cumparat.
Momentan contributia lunara pentru salariul minim este de 750 RON.,
Se poate face contract si pentru un venit mai mare, CAS de plata fiind 25% din acel venit.
Contractul se incheie la casa de pensii. De retinut : contractul de asigurare se încheie doar în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, NU și pentru obținerea celorlalte categorii de pensie (pensie anticipată, anticipată parțială sau de invaliditate).
Nu ! Nu se pot sterge dosarele de dauna !
Pentru RCA nou / masina noua, vei incepe cu clasa bonus-malus pe care ai avut-o precedent.
Clasa bonus-malus creste cu o clasa daca esti asigurat un an complet fara nici o dauna decondata pe parcursul acelui an asigurat. In schimb daca ai avut o dauna, clasa bonus-malus scade cu 2 clase.
Anii in care nu ai avut un RCA nu se 'contorizeaza' ca fiind ani fara incidente/dauna.
Furnizor era Posta Romana, prin serviciul E-Post ( trimiteau email si persoanelor fara adresa da email : il printau si il ducea postatul, cu confirmare de primire ). Inca e prezent pe site produsul, incercati sa sunati pentru informatii.
Personal cred ca pentru confirmarea de primire, poate fi suficienta mentiunea : "Va rog confirmati primirea acestui email si a documentelor anexate" , de pe orice adresa de email trimiteti.
Va sfatuiesc sa cititi contractul.
Sunt "fericitul" posesor al unei scrisori similare. Crestere la curent de 152% fata de pretul fix din contract si de 98 % la gaz.
Rezumat din contractul meu : in cazul in care sunt nevoiti sa creasca pretul din cauza evolutiei pietii o vor face si ma vor anunta. Daca nu sunt de acord si le comunic refuzul meu.. contractul inceteaza.
Daca e vorba de eon, vedeti punctul 9 din contract :

9.1 Dacă, în urma apariției unor evenimente sau circumstanțe excepționale (care includ, fără a se limita la modificări survenite pe piaţa energiei electrice şi/sau a gazelor naturale, la evenimente de natură economică, tehnică, de reglementare sau juridică) cu efecte economice sau juridice asupra acestui Contract, inclusiv, fără limitare la elementele Preţului contractual conform prevederilor Anexei Condiţii comerciale şi cap.3 , părțile vor negocia şi agrea adaptarea prezentului Contract, conform procedurii de mai jos, orice modificare a Contractului se va face cu acordul părţilor.

Dacă nu se ajunge la un acord în termen de 30 zile calendaristice de la primirea notificării, Contractul se va considera încetat prin acordul părţilor începând cu a 31-a (treizecişiuna) zi de la transmiterea notificării susamintite, fără a fi necesară punerea în întârziere, îndeplinirea vreunei formalităţi sau intervenţia instanţelor de judecată

Si la alt capitol mentioneaza :
Contractul de furnizare încetează în următoarele
situații: a) dacă părțile nu reușesc să ajungă la un acord în legătură cu modificarea prestațiilor, datorate modificărilor de circumstanțe conform cap. 9;
De pe site-ul CNAS :
Cine poate deveni coasigurat în sistemul de sănătate?
Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora. În această calitate, nu plătesc contribuţie de sănătate, dar beneficiază de servicii medicale în sistemul de asigurări de sănătate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imputernicirea dvs este valabila doar pe durata vietii titularului contului.
Din experienta cautarii in legislatie : returnarea fara motiv in 14 zile se face DOAR "Dacă ați cumpărat un produs sau un serviciu on-line ori fără a merge la magazin (prin telefon, prin poștă, de la un comis voiajor) " - contracte la distanta.
Pentru cumparaturile direct in magazin se pot returna doar daca politica magazinului accepta. De exemplu Altex a extins dreptul de retragere prevazut de O.U.G. 34/2014 si la cumparaturile facute direct din magazin, dar nu toate magazinele au aceasta politica.
Aspect specificat si de anpc in pdf-ul lor colorat, pagina 7
[ link extern ]
Răspuns la discuția Cumpărare apartament.
Vedeti articolul AvocatNet :
www.avocatnet.ro/articol_539...