avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate iulianus

Activitate iulianus

Răspuns la discuția portalul instantelor
Va rog sa ma ajutati cu niste informatii despre procese-verbale de afisare intocmite de catre CNADR care au ca martor o persoana cu initialele P.M. locuind in judetul Calarasi sau limitrofe.Sunt in stadiul de recurs si am cerut rejudecarea.Am identificat deja 3 asemenea procese-verbale in care numitul apare ca martor la afisare ceea ce ma indreptateste sa cred ca e un fel de "angajat" al CNADR si doresc sa-l denigrez.Pentru a respecta cerintele de confidentialitate ale site-ului, va rog sa-mi trimiteti mesj privat.
Va multumesc!
Răspuns la discuția rectificare carte de munca
Revin cu detalii.Eu sunt angajatorul!Cartea de munca este pastrata de angajatul care a solicitat rectificarea,nu mai este in posesia mea.Ma interesau aspecte practice."Cum" -ii cer cartea,o aduce,fac rectificarea,de unde iau pagini suplimentare....care sunt pasii de urmat.Ce valoare mai are o rectificare operata dupa abrogarea D.92....
Buna ziua!Cum se face rectificarea unei carti de munca in conditiile in care prevederile D.92/1976 au fost abrogate?Este vorba de punerea in executare a unei sentinte judecatoresti.Cum se face practic rectificarea?Mai este posibil?

Va multumesc!
Practica unor instante este sa aplice prevederile CEDO si persoanelor juridice(operatori economici);in special art. 6 din Conventie referitor la prezumtia de nevinovatie.Socotesc aceasta practica drept una incorecta.Am dreptate?
ce totalitate?1daca reincepea activitatea la 1 dec ,putea sa intre in concediu de odihna?
Stai acasa,judeca-te cu el si i-ai banii.Nu procedeaza lagal!
Răspuns la discuția cons.jur./munca la domiciliu
prin act aditional la ctr. se poate introduce clauza de mobilitate
Răspuns la discuția Demisie
pt demisie nu trebuie acordul patronului;altfel s-ar asimila unei desfaceri a ctr de mca cu acordul partilor
Răspuns la discuția Calcul vechime in munca
mai exista si perioada cat barbatii au efectuat stagiul militar;In toate aceste perioade ctr de munca/raporturile de serv iciu au fost suspendate.Rezulta ca aceste perioade nu pot fi valorificate de ex. pt. avansarea in treapta de salarizare.Nici pt. pensionarea anticipata.Nu ar fi echitabil daca un barbat ar iesi la pensie inaintea altuia,cu studii superioare,doar pt. ca a efectuat o perioada mai mare de serviciu militar,nu?La fel si in cazul concediului acordat pt. cresterea copiilor.