Orice angajator este obligat ca la angajare sa aduca la cunostinta personalului angajat R.O.I. Mai mult decat atat, acest R.O.I. trebuie sa fie expus la sudiul societatii si la punctele de lucru, daca are. In mod normal pentru invoire trebuia facuta o cerere scrisa care trebuia sa fie aprobata de administrator sau orice alta persoana in masura sa aprobe aceasta invoire.
Si eu gandesc ca si dvs. Sunt parintele celor doi copii. Notarul imi cere hotararea instantei prin care sunt numita tutore. Am intrebat 2 avocati cum sa fac cererea sau sa imi faca ei cererea. Nu prea au stiut. Asa ca unul dintre ei mi-a sugerat sa cumpar cu chitanta de mana si cu 2 martori pe numele copiilor minori ai careor parinte sunt si apoi sa fac actiune in constatare ca instanta sa imi dea sentinta ca ei sunt proprietari si sa pot intabula terenul pe numele lor. Un alt detali este faptul ca unul dintre copii nu are tata si celalalt are tata, fapt pentru care pentru unul cred ca trebuie sa semnez singura iar pentru celalalt amandoi. Nu stiu daca poate fi atacat aceasta chitanta pana voi obtine sentinta instantei, sau daca instanta nu imi va respinge actiunea in constatare. Cel mai rau este ca eu trebuie sa platesc acest teren in cateva zile si nu stiu ce sa fac.
Asa cum la infiintare ati depus declaratie la AFP tot asa si la radiere trebuie sa mergeti la AFP cu documentul de radiere pentru a fi scos din evidenta.
Trebuie sa smnati de luare la cunostinta notificarea de preaviz ca veti intra in somaj incepand cu data de ...... Preavizul trebuie sa fie pentru cel putin 20 de zile lucratoare. Atentie la citirea notificarii in care trebuie sa specifice perioada de preaviz si articolul de somaj "art. 65" din Codul Muncii.
Nu ma intereseaza taxele. Problema este ca nu m-au putut lamuri nici la primarie nici la judecatorie si am intrebat 2 avocati cum pot obtine tutela pentru a face actul de cumparare pe numele copiilor minori. Nu au stiut sa imi raspunda si unul dintre avocati mi-a sugerat aceasta solutie. Numai ca nu sunt sigura ca aceasta chitanta de mana nu poate fi negata de niciuna din partile implicate, adica nici de vanzatori si nici de cumparatori si in caz de deces al unui parinte care a semnat in numele copilului minor acest teren sa nu intre cumva la masa succesorala.
Se poate sa cumpar pe o chitanta de mana un teren pe numele a doi copii minori si apoi sa merg in instanta cu o "actiune in constatare" ca ei sa devina proprietari de drept si sa pot intabula terenul pe numele lor?