Buna seara,
Am sa va expun cu amanunt situatia:
In anul 2006 am facut o firma unui patron, am lucrat 24h din 24h, dupa 3 luni de munca cand i-am obtinut toate licentele, (acesta imi promisese la inceput ca ma angajeaza) mi-a trantit usa in nas dupa ce mi-am dat demisia de la firma care lucrasem 15 ani ca sa-i fac firma lui.
In urma acestui fapt am facut o depresie grava ajungand pana la o tentativa de suicid cu o saptamana la reanimare in stare grava, dupa care internata la psihiatrie 3 luni cu tratament diagnosticata cu depresie bipolara .
Din cauza acestui lucru experienta la angajare, lumea cunoscandu-ma in oras, nu-mi mai este valida, in consecinta nu ma mai angajeaza nimeni pentru ca sunt cu "capul".
In anii care au urmat mi-am revenit putin, cu diagnosticul de tulburare depresiv recurenta. Ce sa fac ? de la patronul respectiv mi-am luat recomandari precum ca i-am facut firma, sigla OSIM, binenteles sa ma angajez unde voi vedea cu ochii.
Din cauza tentativei de suicid mi-a fost afectat ficatul si rinichii, bani nu am sa ma tratez, nu am nici un fel de ajutor.
Pentru ce mi-a facut acest "om" pot sa-l dau in judecata? Astept un raspuns.
Multumesc
buna ziua,
cum pot obtine un certificat de calificare sau atestat ca operator dispecer monitorizari si aparate de control ? Mentionez ca am o vechime ca sef de dispecerat si operator dispecer de 15 ani iar in orasul meu nu exista nici o firma care sa elibereze un asemenea atestat deci nu exista nici o firma care sa efecueze cursuri de calificare in acest domeniu.
Daca imi puteti da un ssfat in acest sens, deoarece in orasul unde locuiesc nu sunt decat cateva persoane cu asemenea vechime. Multumesc mult.
Multumesc mult.
Contractul de munca mi-a fost incheiat prin demisie, iar akgajayorul nu a vrut sa-mi elibereze aceea adeverinta de vechime, In acest caz pot beneficia de curduri gratuite? Pentru ca nu beneficiez de nici un fe; de ajutor don partea statului,
In primul rand buna seara,
As vrea sa stiu daca nu am beneficiat niciodata de ajutor de somaj in 15 ani de munca si am ramas fara servici cum ma pot inscrie la un curs de recalificare fara sa-l platesc , daca este posibil asa ceva.
Deasemeni as vrea sa fiu luata in evidenta la AJOFM si daca imi puteti spune ce acte imi trebuie.
Va multumesc pentru ajutor
Multumesc mult pentru raspuns.
Va doresc o seara excelenta.
Buna ziua.
As dorii o lamurire si daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
Posed un apartament proprietate personala si as dorii sa stiu daca acest apartament , dupa casatorie, in caz de divort , se imparte cu sotul meu.
Mai explicit , daca divortez , acest apartament care este al meu si eu vin in aceasta caznicie cu el , dupa divort , are dreptul si sotul meu la acest apartament?
Multumesc mult.
Buna ziua.
Fiul meu a ramas fara servici de curand. Sufera de schizofrenie din 2006, a mers cu ea pe picioare, iar acum trebuie sa-l internez in spital. Trebuie sa fac contract cu casa de asigurari ca sa-l pot interna in spital? Este luat in evidenta la spital, asigurarile le-a platit pe unde a lucrat iar acum la Casa de sanatate are de platit 590 lei pe ultimii 5 ani ca sa-l pot interna in spital. As vrea sa stiu daca asa este procedura? Nu mai stiu ce sa fac.
Multumesc din suflet pentru ajutor.
Buna ziua
Baiatul mea in varsta de 40 ani a fost diagnosticata cu schizofrenie paranoida in 2006..... A avut o perioada cand a mai lucrat . Vechime in munca are 15 ani si 8 luni.
Nu mai stiu ce sa fac, se poate scoate la pensie pe caz de boala ... daca ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce acte imi trebuie. Normal ar fi sa fie scoas la pensie pe caz de boala deoarece peste tot unde am incercat sa-l angajez nu s-a putut din cauza bolii.
Va multumesc
Multumesc pentru informatii.
Cei de la firma nu mai vor sa-mi trimita nimic, nici macar nu mai raspund la telefon. Nu am decat cererea mea de demisie conf. art 55 lit b, formularul acela de o foaie in care sus este cererea mea iar in partea de jos este acdresa catre ITM semnata si stampilata de angajator. Nici vorba de adeverinta de vechime pe cele 18 zile din ianuarie.
Buna ziua.
daca imi poate cineva sa-mi dea o mana de ajutor. Iata care este situatia. Am lucrat la o firma din Deva pana pe 18 ianuarie 2011, eu fiind din Constanta iar firma repectiva avea un punct de lucru in Cta. Am recuperat cartea de munca iar cei de la ITM mi-au spus ca imi trebuie o adeverinta precum ca am mai lucrat de la 1 ian. pana pe 18 ian. pentru ca s-au desfintat cartile de munca de la 1 ian. Cei de la Deva nu au vrut sa-mi elibereze aceasta adresa dar in schimb mi-au trimis un formular pe care l-am completat atunci cand am plecat conf. art 55 lit. b.
Problema este ca acel formular care se adreseaza ITM-ul din Deva nu are altceva pe el decat semnatura si stampila firmei unde am lucrat si un numar de inregistrare probabil din registrul de intrari-iesiri al firmei.
Ma intreb , nu trebuia sa aiba pe ea si vreo stampila de la ITM ca ar fi fost inregistrata aceasta demisie? Se poate ca fie vreo "pacaleala" la mijloc si sa nu-mi fi incheiat acel contract de munca? Mentionez ca pe cartea de munca nu este trecuta perioada de la 1 ian pana pe 18 ian. Cei de la ITM Constanta nu stiu nimic iar fostul angajator nu mai raspunde la telefon
Multumesc din suflet pentru ajutor.:)