avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2117 soluții astăzi
Forum Activitate real7

Activitate real7

Buna ziua tuturor! Doresc sa va supun atentiei o intrebare un pic mai complexa. Pe teritoriul Romaniei pot fi cerute executarile unor sentinte civile cu privire la lichidarea cheltuielilor de judecata dintr-un stat membru, in acest caz din Italia ?
Va multumesc anticipat tuturor celor care mi-ati accordat atentia!
Buna seara tuturor! Doresc sa va intreb daca in Romania exista un registru unde vin comunicate si inregistrate toate vanzarile - cumpararile de terenuri sau de imobile de la nivel judetean ? Ma explic mai bine : daca eu a-si dori sa stiu ce bunuri imobiliare are o persoana pe numele ei, unde trebuie sa ma adresez? Pot sti cand si la care birou notaril s-a facut actul? Sunt publice acest tip de informatii?
Và multumesc anticipat la toti !
Và multumesc mult Dle. Avocat pentru indrumarea Dvs! Nu vàzusem optiunea " consultanti".
Và doresc spor la muncà!
Cu deosebità stimà .
Bunà seara tuturor! Doresc sà depun o plingere la CEDO si am nevoie de un avocat expert in materie. Và multumesc pentru atentia acordatà!
Bunà seara la toti, revin cu o intrebare la domniile voastre. A-si dori sà-mi aduc din Italia un microbuz dotat cu bucàtàtrie pe care sà-l pot pozitiona in diverse locuri publice si sà pot oferi trecàtorilor produse cum ar fi hot-dog , hamburgher , etc , càt si bàuturi ràcoritoare sau alcoolice. M-am informat la nivelul primàriei si mi-au spus cà in ceea ce privesta solul public pentru pozitionarea autovehicolului nu existà probleme. A-si dori sà stiu ce fel de autorizatii mi-ar trebui in afarà de autorizatia de la primàrie, si dacà sunt obligat sà inregistrez autovehicolul in Romania, sau poate ràmànea inregistrat in Italia plàtind asigurarea si taxele pe masinà in Italia? Và multumesc anticipat pentru disponibilitatea ce mi-ati accordat !
Multumim mult pentru disponibilitatea Dvs!
Bunà seara la toti ! Revin cu o intrebare ce necesità un ràspuns càt mai urgent dacà se poate. Prietena mea are un bàietel minor nàscut dintr-un raport de conviventà si recunoscut legal de tatà. Dupà nasterea bàiatului la càteva luni bàrbatul i-a làsat si pe ea si pe bàiat si a plecat. Copilul este nàscut in Italia unde cei doi concubini locuiau si munciau. Ea a ràmas cu bàiatul si l-a crescut in Italia unde este domiciliatà si lucreazà in continuare. anul trecut fostul concubin s-a ìntors in italia si i-a cerut sà-i lase copilul cu el in Romania pentru a-l purta la pàrintii lui ce nu-l vàzuserà niciodatà. Prietena mea, inimà bunà, i-a fàcut procura la Ambasada Romaniei din Roma iar pe perioada de trei luni atàt càt dura vacanza. Acest individ nu a mai adus inapoi bàiatul si a dat-o in judecatà pe ea pentru abandonul minorului. Procesul este deja la a treia audienzà , ea a contactat un avvocat ca sà o reprezinte in acest proces, iar acest avocat i-a spus cà nu mai poate sà-si i-a ìnnapoi copilul dacà nu duce in Romania la proces cel putin doi martori cà ea a avut copilul in Italia. Mi s-a pàrut ABERANTA informazia acestui avocat si i-am promis cà voi ìncerca sà mà consult cu Dvs. pentru a-i da o mànà de ajutor acestei mame disperate . Và rog din suflet, dacà puteti sà ne da un sfat bun, nu ezitati. Cu deosebit respect!
Răspuns la discuția succesiune
"adutescu" a inteles perfect, eu sunt din prima càsàtorie a mamei, sora mea din prima càsàtorie alui tata, nu suntem frati intre noi, ne chemàm frati doar pentru cà pàrintii nostri ne-au dat o sànàtoasà educatie . Dar nu avem legàturi de singe intre noi. Và multumesc din inimà di Dumnezeu sà và tinà sànàtosi sà puteti ajuta cu sfaturile Dvs pe toti cei ce pot avea nevoie !
Răspuns la discuția succesiune
Và multumesc mult pentru ràspunsul Dvs! Mai am o micà intrebare, tata este mostenitor legal de un alt imobil , dupà pàrintii lui deja decedati. Sora mea , fiica tatàlui meu, este deja in posesul acelui imobil ce dupà moartea tatàlui ii v-a reveni ca proprietate. Eu am vreun drept legal in acel moment ca mostenitor din partea mamei mele, chiar dacà mama poate sà nu mai fie printre noi ? Imobilul respectiv la ora actualà face parte din masa succesoralà a lui tata, la care cred, are si mama dreptul? Cu mult respect !
Discuție succesiune
Bunà seara tuturor! Và rog dacà este posibil sà-mi comunicati care sunt drepturile tatàlui meu in urma decesului mamei mele? Và informez cà pàrintii mei sunt recàsàtoriti , eu fiind fiica din prima càsàtorie a mamei mele. In timpul separàrii de tatàl meu natural , mama a cumpàrat un imobil doar pe numele ei. Cand s-a recàsàtorit cu actualul meu tatà , ea avea proprietatea deplinà al imobilului si asa a ràmas si panà in prezent.. Pàrintii mei sunt càsàtoriti de circa 38 de ani. Dacà se intamplà ca mama sà plece prima dintre noi, tata are drept la succesiuna acelui imobil, sau doar la ceea ce au fàcut impreunà dupà càsàtorie ? Tata este un om exraordinar, dar el are o fiicà din prima lui càsàtorie si mi-e teamà ca dupà ce nici tata nu v-a mai fi , ea poate actiona succesiunea dupà tatàl ei si ar putea intra in drepturi sub imobilul pe care de 15 ani continuamente doar eu i-am ajutat pe pàrintii mei in orice moment dificil. Và multumesc anticipat pentru disponibilitatea Dvs!