avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate alpyne

Activitate alpyne

Am patit o intamplare ridicola de-a dreptul... am facut un card de debit la o banca romaneasca si am observat dupa primirea cardului ca mi-au gresit o litera la numele de pe card.Eu vroiam sa-l folosesc numai pentru pariuri on-line si nu-l pot utiliza din acest motiv.Numele de pe card trebuie sa fie indentic cu cel din buletin alminteri nu se pot face depuneri cat si retrageri de sold din contul de jucator.Am pierdut niste ore la servici si benzina pe drum eu locuind in provincie ca sa aflu acasa de aceasta greseala copilareasca.Daca directoarea sucursalei nu vrea sa-mi restituie banii pierduti pe benzina si o scuza,unde pot face o sesizare?
apropo de preavizul acele de 20 de zile...cum sa-l efectuez din moment ce nu m-a anuntat nimeni.trebuia firma sa ma anunte dar nici ea nu stia cand va termina lucrarea s-o predea.in constructii cunosti cand incepi o lucrare nu cand o termini. poate sa-l scrie firma din urma cum ca l-am facut in baza unei cereri facute incognito si sa fie completata o data din urma...aiurea.in fine pe mine ma intereseaza sa nu pierd dreptul la indemnizatie mai ales ca am cotizat.multumesc de raspuns.
am 20 de luni de cotizare la unitate.am cim incheiat in 11.2010 cu numar de inregistrare si numarul si viza itm-ului pe el.
am lucrat ca paznic pe un santier de constructii direct la constructor.firma de constructii a terminat si preda cladirea beneficiarului iar eu raman fara activitate prin desfintarea postului.prin ce norme juridice pot beneficia de somaj in urma incetarii cim.mai trebuie efectuat termen de preaviz in acest caz?mentionez ca nici nu mai am unde sa efectuez perioada de preaviz.nu se stia dinainte o data fixa de predare a imobilului construit astfel incat sa fiu anuntat in ce data imi inceteaza activitatea.multumesc
multumesc freeelis
Din concediu fara plata pot fi trimis in somaj imediat sau trebuie sa mai lucrez o perioada?
Răspuns la discuția demisie
Sa inteleg ca daca imi depun demisia in baza art 81 alin.8 din C.M cu invocarea neplatii salariului atat lunar cat si la termenul prevazut in CIM,nu sunt obligat sa ii mai acord hotului de patron preaviz?Daca ma da in judecata pt ca il las cu ochii in soare fara preaviz cum dovedesc cele invocate?As putea adauga ca nu am vazut niciodata state de plata la firma aceasta,bani se dau fracturati fara o evidenta a orelor.nici nu stim pe ce luna sunt banii respectivi.Ne pune sa semnam intr-un caiet format A4 ca am primit suma respectiva de bani...am facut si o sesizare scrisa la ITM si nu s-a schimbat nimic,sunt pe mana toti...firma e tipic de constructii cu multi angajati..
Răspuns la discuția dreptul muncii
Imi cer scuze de intarziere.Daca e sa ma refer in general la intrebarea dumneavoastra aveti perfecta dreptate.Romanul e atat delasator cat si indolent dar astea sunt cazuri generale.Insa nu ma refer la acestea...Ganditi-va ca poate locuiti nu intr-un oras de unde puteti alge locul de munca,ci intr-o localitate departe de "civilizatie"unde sunt putini agenti economici.Teama de a nu pierde singurul locul de munca disponibil,impinge intradevar salariatul sa fie vasal si mai mult decat impune gunoiul asta de lege.Patronatele in cazul acesta nu stiu decat sa profite si sa speculeze pozitia salariatului ducand la abuzuri si mai mari.Acesti oameni nu sunt nici indolenti,nici delasatori nici fraieri.Sunt doar prinsi intr-o cursa inegala fara "arbitru"."Buboiul" se sparge deseori nemaitrecand prin filtre de mediere...anchete...tribunal.... si tot tacamul asta,ducand inevitabil la moartea sursei tuturor relelor.
E posibil ca cineva sa fi terminat facultatea la 17 ani?Acum poate se poate numai ca persoana are acum 25 de ani deci toata treaba se intampla acum 8 ani...cum putea un parinte de copil sa obtina aprobarea in vremea accea?:O