avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Dorina Antonescu

Activitate Dorina Antonescu

Pe site-ul Ministerului Finantelor se gaseste aplicatia pentru prelucrarea asistata, validarea, listarea si obtinerea formatului electronic la 31 decembrie 2007 pentru situatiile financiare conform: OMFP nr.1829/2003 privind aprobarea Reglementarilor contabile pentru persoanele juridice fara scop patrimonial.
Aplicatia include nota informativa, instructiuni de utilizare, norme, corelatii, structura fisierelor de raportat pe discheta si ofera posibilitatea listarii de formulare goale sau in diferite faze ale completarii.
Raportul comisiei de disciplina se aduce la cunostinta persoanei care are competenta legala de aplicare a sanctiunii disciplinare, persoanei care a formulat sesizarea si functionarului public a carui fapta a fost sesizata.
In termen de 10 zile calendaristice de la data primirii raportului comisiei de disciplina, persoana care are competenta legala de a aplica sanctiunea disciplinara va emite actul administrativ de sanctionare.
Despre acest act administrativ era vorba.

Potrivit art. 50 din HGR nr. 1344/2007, actul administrativ de sanctionare se comunica si persoanei care a formulat sesizarea.
Fiind act administrativ, poate fi atacat instanta de contencios administrativ competenta, conform Legii nr. 554/2004 - legea contenciosului administrativ

Răspuns la discuția spor vechime
Despre ce sporuri este vorba ?
Răspuns la discuția municipul bucuresti - propr
Orice unitate administrativ - teritoriala poate avea in proprietate privata teren extravilan si teren intravilan.
Intravilanul localitatilor se stabileste prin planurile generale de urbanism - PUG -, aprobate de consiliile locale. Ulterior aprobarii PUG pot fi introduse in intravilanul localitatilor si unele terenuri din extravilan, numai in conditii temeinic fundamentate pe baza de planuri urbanistice zonale - PUZ -, aprobate potrivit legii.


Răspuns la discuția spor vechime
Intrucat s-a stipulat "in perioada urmatoare", sporul se va acorda pentru viitor.
Răspuns la discuția impozit pe tichete cadou
Potrivit Lg. 193/2006 valoarea unui tichet cadou, precum si a unui tichet de cresa este de 10 lei (RON) sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei (RON).
Codul fical, art. 42 excepteaza de la plata impozitului pe venit contravaloarea cupoanelor ce reprezinta bonuri de valoare care se acorda cu titlu gratuit persoanelor fizice conform dispozitiilor legale in vigoare. De asemenea art. 56 dispune neimpozitarea cadourilor oferite de angajatori, daca nu depaseste 150 lei.
Deci nu se impoziteaza.
Normele metodologice de aplicare unitara a Legii nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, republicata, sunt aprobare prin HGR nr. 250/2007