avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Activitate corinaandradumitrescu

Activitate corinaandradumitrescu

In plus - valoarea asigurata a casei scrisa in contractul de asigurare este 60.000 euro. Eu am dat avans 10.000... daca pica blocul, si asigurarile trebuie sa despagubeasca 60.000 - nu ii dau pe toti bancii si statului, nu? adica 10.000 ar trebui sa primesc eu... ei sa primeasca doar cat mi-au dat mie si sa primesc si eu ceva, nu? nu asa ar fi logic?
Buna seara am si eu intrebari legate de asigurarea de la locuinta. Prin contractul de credit suntem obligati anual sa facem o asigurare - si prin legea din Romania daca nu ma insel. Am citit acum termenii asigurarii si am niste intrebari.
1) in caz de dauna dreptul de despagubire se cesioneaza statului roman si bancii etc etc...- din cate am citit, in situatii de genul, au trecut 30 de ani, eu am o parte din credit platita, primesc si eu o parte din bani, nu doar statul si banca - nu sunt foarte convinsa asa este? pentru ca pana la urma daca mai am 10 ani de platit, deja am platit 20, ar fi logic sa fie si ceva in favoarea mea, nu?

2) asigurarea aceasta este cea mai de baza - pot eu sa mai fac una care sa acopere si alte probleme de genul, furtul prin efractie, inundatie de la vecini etc? pentru ca stiu persoane care au astfel de asigurari - si daca da, atunci logic ar fi sa nu fie despagubita banca in aceste cazuri nu?

Sau Doamne fereste daca este incendiu sau cutremur... primeste banca si statul toti banii din asigurare, dar toate lucrurile dinauntru, toate bunurile mele nu as putea sa mi le includ si eu intr-o asigurare?

Sau alta situatie: e inundatie si trebuie sa repar la mine si la vecinul pe care l-am inundat. Stiu persoane care asa si-au reparat casa- pe asigurare - dar eu nu voi fi despagubita nici in acest caz? Se trezeste banca din senin cu niste bani asa fara rost?

Am inteles eu gresit si e vorba doar de dauna totala sau maxima si eu pot sa imi asigur propriile bunuri si totusi orice altceva atata vreme cat nu a picat blocul in capul meu?

E legal sa ai doua asigurari?
Buna ziua, o persoana apropiata este sunata de ceva vreme de la unii de la o banca sau niste carduri de credit. Persoana nu a vrut sa se intalneasca cu ei si nici sa aiba de a face cu ei si a tot refuzat politicos. Este sunata in continuare de cateva ori pe zi. A blocat numerele si tot nu se potolesc.
Partea mai proasta este ca au inceput sa ii sune colegii de munca sustinand ca sunt din partea ei. Numere de telefon pe care ea nu le-a dat niciodata, dar ei stiau exact cu cine vorbesc, stiau numele colegilor si numerele de telefon. Si ii hartuiesc pe toti acum... ce este de facut? In primul rand nu se stie de unde a luat persoana aceste numere de telefon si cum a putut sa urmareasca conexiunile (precizez ca persoanele sunate au fost de asemenea persoane cu care doamna a vorbit in ultimele zile la telefon - se poate sa fie urmarit cumva telefonul?) Nu este ilegal ce se intampla? Sa ni se fure numere de telefon si sa fim hartuiti asa? Nu este o lege care ar trebui sa impiedice ca cineva sa aiba acces la toate datele personale ale noastre?
Buna seara! Am un blog in care scriu de ceva vreme. E cu pseudonim si deci in mod normal nu ar putea sa ma gaseasca pe mine cineva... dar imi pun acum probleme legate de mai multe:
- daca mananc la un restaurant si nu-mi place si scriu despre asta - poate cineva sa ma actioneze in judecata?
- la fel, daca stau la un hotel si il mentionez ca bun sau rau pot fi probleme?
Adica exista probleme de ordin legal la care sa ma pot gandi orice as scrie? Adica nu as vrea sa existe probleme legate de folositul anumitor poze- eu aleg dintre cele gratis de pe internet sau facute de mine.
Nu vreau sa existe probleme de genul: fac reclama daca scriu despre hotelul la care am stat
Daca scriu de rau, e doar parerea mea subiectiva, poate altuia ii place locatia respectiva... dar pot fi acuzata de ceva?
Daca mentionez nume de persoane in diverse situatii: angajat care mi-a facut probleme, proprietar la care am stat in chirie.... poate cineva sa ma dea in judecata?
Adica e cuvant contra cuvant.... dar cumva as vrea sa am si o baza legala sa nu depasesc anumite limite orice as scrie....
Daca ma duc la doctor si sunt tratata bine sau rau, si vreau sa scriu despre asta e cazul sa mi fac probleme?
SI legat de poze, daca fotografiez sa zicem un copil necunoscut pe strada si scriu despre primavara.... poate cineva sa ma acuze ca am folosit o poza fara sa cer acordul persoanei?
Nu de alta dar e plin internetul de tot felul de bloguri si nu am auzit pe cineva vreodata sa fie acuzat, sa dea socoteala pentru poze, recenzii, reclame mai mult sau mai putin pe fata etc....
(mentionez ca blogul e cumva sub forma unui jurnal)
Va multumesc frumos pentru raspuns, asa am vrea sa facem, ne este greu in schimb cu gasitul unui avocat in timp util, care sa se miste destul de repede in aceasta privinta - pentru ca deja ne iau din stagii- cu amenintari: va prelungim rezidentiatul cu lunile care nu corespund, va taiem salariile daca ati ramas intr-un loc unde sporul este mai mare decat ar trebui sa fie etc etc...., ne pun sa inlocuim foi de repartitie pe stagiu care zic ca am facut o anume materie - cu foi care sa minta ca am facut ceva care sa corespunda curiculei acesteia "vechi" - pe care nici macar nu o mai gasim publicata nicaieri.
Prima: www.avocatnet.ro/content/art...
Aceasta a adus schimbari curiculelor de pregatire in rezidentiat pentru toate specialitatile, inclusiv pediatrie, incepand cu generatia care a dat rezi in 2010, a fost publicata si a existat si pe site-ul ministerului sanatatii pana aproximativ in data de 12.01.2012- deci rezidentii generatiei au trecut prin toate modificarile si au primit repartitii conform noilor curicule

Iar a doua hotarare publicata si intrata in vigoare la data de 16.02.2012 : [ link extern ]

anuleaza modificarea pentru generatia 2010 de rezidenti de pediatrie desi un an de zile a fost aplicata....nu s-a anulat si la celelalte specialitati, doar pediatria. Iar asta implica multa birocratie care trebuie sa inlocuiasca fictiv luni intregi de stagii care nu s-au desfasurat asa cum se va minti pe hartie. Masura pe care rezidentii de peste tot o contesta, dar nu au cu cine vorbi si cu cine se certa - daca totusi a fost o eroare de tipar. Cine ar puutea sa ii ajute cumva? Adica de unde ar trebui sa inceapa?

E legal asa ceva??? Si daca peste o luna pica iarasi guvernul si vine altcineva si face alta modificare- ei ce trebuie sa faca? Sa tot umble cu hartii si birocratii pe drumuri, fara drept de apel?

Deci o hotarare abia aplicata are cum sa anuleze o hotarare care a fost valabila un an de zile?

Răspuns la discuția Proprietar chirie
Va multumesc mult pentru raspuns! Pare o idee foarte buna, o sa incerc intai asa si vad ce se intampla.
Răspuns la discuția Proprietar chirie
Nu erau foarte multe clauze in contract. Mentionez una : "apartamentul trebuie sa fie restituit la incheierea contractului in aceeasi stare...bla bla"...cu doar "semne de uzura normala".
Apartamentul este perfect din toate punctele de vedere, nu e stricat nimic, nu s-au innegrit peretii, sunt curati total... doar geamurile sunt murdare si ma rog... cand va fi gol o sa mai fie de aspirat in urma... dar atat.
Nu sunt restante la intretinere, curent, internet, si nicio alta utilitate. Am platit chiar fonduri de rulmenti si alte cheltuieli legate de bloc care nu tin de noi ca si chiriasi, pe care nu ni le-a returnat niciodata. Chiria a fost si este platita mereu in avans.
Din pacate proprietarul nu este om de inteles cu vorba buna si de aceea cautam o cale legala. Nu este o suma mare comparativ cu multe altele pe care le voi cheltui in perioada urmatoare, dar nu este o suma pe care as vrea sa i-o las lui din principiu.
Ultimele 2 luni in care am locuit nu sunt platite la intretinere din motivul ca facturile la asociatia de proprietari sunt cu 2 luni in urma, si perfect de acord sunt ca ii voi lasa bani pentru acest lucru, dar orice intretinere nu va depasi suma garantiei de 300 euro, chiar daca sunt luni de iarna. Si chiar daca din garantia aia mai raman doar 10 euro eu ii vreau inapoi.
Ah si ar mai fi si mica problema cu intratul peste noi in casa- care este de domeniul ilegalului- "violare de domiciliu" daca nu ma insel- dar iarasi daca implic politia s-ar putea sa devina prea complicata aceasta problema.

Oare as gasi un avocat care sa vina cu mine la urmatoarea intalnire cu acest proprietar, pur si simplu care sa fie "vocea" mea si sa ii explice domnului ca incalca legea si termenii contractului? Ca idee am martori pentru multe: faptul ca a intrat peste mine in casa, etc etc
Am si eu o intrebare, am cum afla daca proprietarul apartamentului incare stau cu chirie il declara? pentru ca la inceput a zis ca il declara, a depus contractul de chirie acolo la fisc sau unde trebuie , dar contractul a expirat de vreo 2-3 luni si daca este inca declarat, inseamna ca cumva imi sunt inca recunoscute drepturile. spun asta pentru ca am probleme majore cu acest domn si nu stiu ce sa fac pe cale legala (bataie de joc majora, nu da bani de garantie inapoi, pentru ca i-am zis ca ma mut si a zis ca nu vrea sa mi dea banii inapoi... si da, pot sa las intretinerea neplatita pe ultima luna ca oricum vine decalat, dar nu o sa fie intretinerea cat am lasat eu garantie...si nu stiu ce sa fac...
Răspuns la discuția an constructie bloc?
Off cat de complicat pare.... nu stiu cum a reusit anul trecut persoana care a facut asigurarea... si nici cum reuseste lumea in general sa faca asta...(administratorul blocului vine din alta localitate la o ora la care eu nu ajung niciodata sa il vad)...plus ca mama este primul proprietar al apartamentului si daca ea nu are aceste date... mi se pare foarte complicat sa ma duc la primarii ca sa caut informatii de acest gen...
In fine nu am de ales! Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!