Firma dizolvata din oficiu, infiintata in 2011, cu datorii (cas, cass, impozit pe salarii in val. de 20050 lei inclusiv penalitati), declarata din oficiu in insolvabilitate in 2015 si inactiva in 2016 (tot din oficiu) fara bunuri sau venituri urmaribile, sediul social expirat, nedepus declaratii dupa 2017, dizolvata din oficiu in 2019. Fara bunuri mobile si imobile, fara venituri urmaribile ale administratorului.
1. Se poate lichida si radia tot din oficiu? In ce termene si conditii?
2. Ce fel de atragere a raspunderii mai poate avea administratorul caruia i s-a instituit deja poprire pe conturi dar nici un venit?
3. Cazierul fiscal al admistratorului atrage si altceva decat interdictia de a mai constitui vreo firma (srl, pfa... etc) pe teritoriul Romaniei?
Se pare ca administratorul este de negasit, desi exista un buletin valabil de Romania pe numele acestuia. Pare a fi clar ca nimanui ‘responsabil’ nu ii mai pasa de acele datorii. Dar s-ar mai putea recupera cumva, atat timp cat nu exista venituri urmaribile si nici bunuri mobile/imobile?
Multumesc anticipat pentru un raspuns detaliat si obiectiv, raportat la ultima legislatie in vigoare.
1. Se mai pot emite taxe de reziliere contract telefonie mobila pentru 2 facturi neplatite si abonamentul este suspendat de 6 luni (persoana juridica)?
a) Este considerata clauza abuziva daca cel care trebuia si-a schimbat numarul de telefon (evident) si nu mai poate fi contactat?
b) Se poate face poprire pe conturile de persoana fizica a administratorului firmei? (ca altceva nu are pe numele lui) iar firma este in insolventa de 1 an, fara activitate de 3 ani.
c) Probabil ca perioada contractuala era de cel putin inca 2 ani, intrucat taxa de reziliere este de ~14000 lei, iar abonamentul era de cam 700 lei/luna
As vrea o opinie competenta, de catre un avocat/jurist care s-a confruntat cu aceasta situatie in ACEST AN, daca se poate. Eu am citit legea...
Buna ziua,
Un SRL a fost trecut - din oficiu - de catre ANAF la neplatitor de TVA (de la platitor) si acum este nevoie de indeplinirea unor criterii din D099 si poate dura intre 5 si 30 zile aprobarea sau respingerea cererii. A fost trecut la neplatitor pentru ca nu a avut rulaj timp de 1 an.
Intrebare:
1. In conditiile in care firma are datorii la stat (cas si cass si impozit pe salarii) neplatite in totalitate, iar administratorul (este asociat unic) nu are cazier fiscal... cat de repede se poate rezolva aprobarea acestei cereri de reinregistrare in scop de TVA?
2. Stie cineva cum se evalueaza criteriile din declaratie?? Stim criteriile.
Buna ziua,
Speta: administratorul (asociat unic) unei firme (srl) cu datorii - la fisc si la banca - urmeaza a fi executat silit de catre banca pt. credit restant. Banca a facut abuz in procedura de executare. Insa administratorul nu are nimic pe numele lui (adica nu are nimic de fel: nici masina, nici casa, nici salariu) si nici nu a instituit procedura de insolventa pentru nu are bani nici de paine, d-apoi de hartii si avocati.
Ce credeti ca ar trebui sa faca administratorul in aceasta situatie? Si cum?
PS: daca cunoaste cineva un avocat care ar fi dispus sa il consilieze pe om (din zona Prahova/Ploiesti) si chiar sa il reprezinte in instanta... benevol, asteptam email in privat.
Obs.: omul este de buna credinta si intentioneaza sa plateasca ulterior (cand va avea bani) toate serviciile.
O firma are o datorie si un singur cont - blocat (cu poprire, somatie, instiintare). Cum poate incasa (prin banca) daca are acel cont blocat, iar administratorul este asociat unic:
- Pe un cont oarecare de persoana fizica (nu neaparat administratorul)?
- Isi poate face alt cont azi si maine daca incaseaza, are timp sa-i retraga din banca pe toti?
- Pe chitanta, daca este sub 5000 RON (in doua transe)?-mai este valabila treaba asta?
- alta varianta? (care?)
Multumesc anticipat pentru un raspuns avizat - in cunostinta de cauza!!
A intrat in incapacitate de plata pentru ca nu are clienti (firma este noua-din 2012 cu doar 2 angajati) si nici bani sa-i faca: masina, bani de benzina, marketing...etc. A luat credit de la banca sa-si cumpere 3/4 birouri si 3/4 calculatoare, sperand ca afacerea va merge. Si sunt garantate bancii aceste bunuri.
Speta este: un administrator (asociat unic) al unui srl nu are nimic pe numele lui, nici venituri, firma este in incapacitate de plata, venituri=0. Care este raspunderea lui si cum se poate recupera prejudiciul (firma are datorii la ANAF-notificari de executare, credit neplatit la banca-cu notificari de executare, si datorii la furnizori-se fac si aici demersuri de executare) avand in vedere ca pe numele firmei sunt doar niste birouri de care firma/administratorul se poate dispensa oricand.
Obs.: administratorul nu are nici masina, nici locuinta, nici venituri si nu a instrainat nimic din firma (nici nu prea ar avea ce... :O), aproape doarme pe strazi :).
Buna ziua,
Avem o speta: sunt reprezentantul unei firme a carui client nu si-a platit datoriile catre noi de aprox. 1 an (contraval. chirie la punctul lor de lucru), i-a expirat sediul social, are datorii si la banca si la bugetul de stat, practic este in incapacitate de plata. Inca are mobilier si cateva calculatoare in locatia punctului de lucru-adica in spatiul detinut de noi, unde are contract de inchiriere.
Vrem sa-l actionam in instanta pentru recuperarea datoriilor.
Il putem baga in insolventa? Care ar fi procedura?