avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate aurora_diana

Activitate aurora_diana

buna ziua,sunt insarcinata in 27 de saptamani si imi va expira contractul la 1 august iar eu voi intra in prenatal la 1 septembrie .pt luna descoperita august - septembrie imi voi prelungi contractul cu inca o luna pe alta firma ,prenatalul mi s- a spus sa il iau cu 2 zile inainte de expirarea contractului .intrebarea mea este : ce acte imi trebuie de la firma anterioara si de la actuala firma pentru a face un dosar la Casa de Asigurai de Sanatate pentru ca am inteles ca eu trebuie sa ma ocup de acest dosar ( voi naste la sfarsitul lui octombrie) multumesc
buna ziua ,am divortata in urma cu 2 ani , in urma castatoriei a avut un copil care acum are 9 ani si jum .eu asa dori sa plec cu el in Anglia iar tatal refuza sa imi dea semnatura in condiitiile in care el nu locuieste in tara si nici nu participa cu nimic la cresterea lui ,as dori sa stiu daca ce inseamna alegerea copilului la 10 ani ...adica daca copilul spune k vrea sa stea cu mine pot sa plec cu el fara semnatura sau are doar dreptul sa isi aleaga domiciliul la unul din parinti ...el este domiciliat la mine acum ..multumesc
deci nu am nici o sasa ..ei nu cred k il vor prelungi pt k am avut un caz asemanator la servici si nu l au prelungit avand in vedere k fata avea 7 luni de sarcina ..multumesc
buan ziua ,as vrea sa stiu daca beneficiez de somaj pentru a lua indemnizatie pt crestere copil avand in vedere ca sunt anagajata pe perioada detrminata ,mai am trei luuuuni si imi expira contractul si sunt insarcinata in prima luna,vechime nu am decat 6 luni la ei si in ultimele 24 de luni ..deci atunci cand mi se termina contractu voi avea 9 luni la ei si in cadrul munci, si3 luni de sarcina ...am inteles k trebuie sa am 12 luni cotizati pentru a beneficia de somaj k apoi a intru in maternitate de la ei ...este cuva vre-o portita ca sa beneficiez de acest somaj ? Multumesc
buna ziua ,multumesc pentru raspuns ,dar as dori sa aflu daca pot face cerere de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, ,fara sa il decad din drepturile parintesti ,pt k acest lucru am inteles k e mai greu de dovedit ,
Bună ziua ,am divorțat de soțul meu în 2013 , atunci când am divorțat se schimbase legea și custodia este comuna .Eu as vrea sa plec cu copilul din tara dar el refuza sa îmi acorde semnatura ...as dori sa aflu ce șanse am sa câștig un proces pentru suplinire semnături de către judecător în condițiile în care el nu plătește pensie alimentara și nu mă ajuta cu nimic ..El este plecat din tara de aproape un an și nici nu pot sa dau de el, nu știu unde este...la divorț a rămas sa nu îl oblig la pensia alimentara dar a luat angajamentul verbal o o va plăti și nici nu a cerut drept de vizita ...Eu am lucrat în Anglia cu acte în regula și am plătit contribuția la stat englez, eu mă voi recăsători și actualul meu soț va lucra și el în Anglia și as vrea sa plec și eu din nou acolo împreună cu copilul are 9 ani , pot dovedi ca am unde sa locuiesc mama mea are casa acolo (chirie)dar are contract,..care ar fii condițiile pe care trebuiuie sa la îndeplinesc pentru a avea câștig în acest proces..Va mulțumesc

buna ziua sper sa ma puteti ajuta cu un sfat: am divortat de curand si incredintarea minorului este exercitata de ambi parinti ;eu vreau sa plec in germania si as vrea sa pot sa il iau pe copil cu mine sa il inscriu acolo la scoala copilul ;are 7 ani as vrea sa stiu daca am vreo sansa fara semnarura tatalui (acordul )am scris aici la dumneavoastra ca am citit urmatoarea situatie :Dacă însoţitorul face dovada că minorul se deplaseaza pentru studii sau concursuri oficiale, prin prezentarea unor documente corespunzătoare , din care să rezulte perioada şi statul sau statele în care se vor desfăşura aceste studii sau concursuri, chiar dacă exista acordul doar al unuia dintre părinti.