A facut cumnata mea 92 de puncte!!!=D> Mai stiti pe cineva care a facut peste 90 de puncte?
Desi am fost acuzat ca as fi agramat(vezi pagina 498) si ca as fi intrat la inm pe baza de relatii privilegiate, totusi, nefiind genul de persoana suparacioasa, voi trece cu vederea peste aceste mici ofense ce mi-au fost aduse si daca imi permiteti va voi spune cum am procedat vara trecuta la celelalte doua probe, respectiv testul de perspicacitate si interviul sustinut in fata comisiei.In ceea ce priveste testul de perspicacitate, am lucrat testele ce s-au dat in anii anteriori la admitere inm(le-am rezolvat de trei ori) incercand sa ma autoperfectionez de fiecare data, desi sincer era destul de greu. In orice caz testul din data de 11 septembrie s-a desfasurat sub o presiune extraordinara, fiind mereu in contra-timp cu grilele ce le aveam de rezolvat, mai ales ca ma confruntam cu 20 de intrebari in plus supuse pretestarii, si care nu se punctau. Cat priveste interviul, va recomand sa va comportati cat mai natural, firesc, sa fiti calmi si sa va expuneti motivele care v-au determinat sa accedeti in aceasta profesie cat mai sincer. cei din comisie or sa incerce sa va incurce cu diferite intrebari de genul " daca esti procuror si inculpatul vrea un aranjament cu tine, in sensul de a-i permite o intalnire cu prietena lui, in schimbul unor informatii importante despre alti participanti, ce faci? etc.La mine in comisie au fost domnii Butoi, Cioclei si inca trei magistrati, si a fost super ok! Va doresc mult mult succes, si sper sa fim colegi la INM!
In anul 2008 sustinand examenul pentru a treia oara la Institutul National al Magistraturii, am avut nesansa de a nu promova acest examen, desi trecusem de testul grila eliminatoriu cu 73 de puncte! Nu va spun cat de dezamagit am fost la acel moment si prin ce stari am trecut, dupa aproape un an de munca "la greu" cum s-ar spune. Eram hotarat sa nu mai incerc inca o data la institut, ci la examenul direct pe post dupa implinirea vechimii juridice de 5 ani care mi-ar fi dat aceasta posibilitate legala. Soarta a facut ca in luna februarie 2009 sa iau o hotarare care practic mi-a schimbat destinul la 180 de grade! M-am hotarat sa-mi mai joc o data cartea vietii! M-am apucat din nou serios de invatat, si in luna august-septembrie am castigat cu cea mai mare carte! Reusisem in sfarsit dupa 4 incercari, acolo unde ca si voi credeam ca nu o sa reusesc niciodata, acolo unde ca si voi credeam ca locurile sunt numarate doar pentru unii privilegiati ai sistemului,acolo unde ca si voi credeam ca se da spaga ca sa accezi in aceasta institutie de drept superior. La acest moment sunt auditor de justitie in anul II si va pot spune cu mana pe inima ca am luat contact cu toti colegii mei si suta la suta va spun ca sunt oameni onesti, cinstiti, corecti care au muncit si trudit din rasputeri sa ajunga aici in elita! Am cunoscut avocati, consilieri juridici, proaspat absolventi de drept despre care va pot spune ca sunt niste oameni remarcabili si fiecare dintre ei isi merita locul la institut pe baza efortului depus!Nu va descurajati! La Institutul National al Magistraturii se intra, dar trebuie sa stiti foarte foarte foarte bine materia! La Institutul National al Magistraturii se intra, nu pe spaga , ci pe carte serioasa! Am constatat acest lucru pe propria mea piele! Curaj in continuare va doresc, perseverati si nu va lasati, daca va doriti lucrul asta cu adevarat!
Sunt un candidat care a dat de 6 ori la inm! Am invatat pe rupte! am trecut de trei ori de grilele juridice(2003,2005 si 2008). Anul asta am facut 73 de puncte la juridic si 44 la rationament! Am avut ghinionul sa pic la comisia nr 2 !!Mi-au dat 8.50. si mi-au naruit visul de a devenii procuror.m-am saturat de examenul lor de tot rasul!! De fapt nu noi candidatii ne facem de ras, ci ei prin "istetimea" de care dau dovada in organizarea concursului.Si ca mine sunt multi care isi doresc nespus sa devina magistrati, invata pe branci si nu intra! Ce sa mai fac sa devin ceea ce imi doresc?Daca spun ca imi doresc din pasiune ei nu ma cred si ma acuza ca daca devin procuror abuzez de autoritatea autoritatii! Absurditati!! Care mai da la inm de 6 ori daca nu din pasiune! Nu mai am cuvinte! va rog sa-mi scuzati limbajul poate mai dur dar sunt foarte suparat. Un examen de o asemenea capacitate sa depinda de un absurd interviu? Cand ma clasez in primii 130? Unde s-a mai pomenit asa ceva? Cinste examinatorilor din comisiile 1 si 3!, care si-au dat seama de nobila lor misiune si nu au facut din acest interviu un interogatoriu de sorginte comunista! Cat subiectivism si cata miselie la comisia nr.2!!Daca obtineam peste 9 la interviu si as fi picat din cauza concurentei jos palaria! frate au fost mai buni decat maine! Dar sa te pice la interviu este batjocoritor! oricum felicitari celor intrati!!
Sunt unul dintre candidatii care au trecut de proba eliminatorie.Mi se pare scandalos si chiar ticalos X-( acest test de perspicacitate care chiar daca face o diferenta de perspicacitate intre candidati, totusi sub aspectul departajarii profesionale nu are absolut nicio valoare, aceasta departajare fiind realizata prin testul grila dat.Si personal nu cred ca unul care obtine un punctaj mai mare la perspicacitate si care ii faciliteaza intrarea la inm ar fi un magistrat mai bun decat unul care la testul grila juridic a obtiunut un punctaj mai bun decat cel care a intrat la inm datorita punctajului mare la logica desi in realitate acesta luase mai putin la grila juridica! asta este!!! Cu astia defilam! Testul grila juridic si interviul ar fi fost suficiente pentru admitere inm. Sau mai bine decat logica bagau spete.
Eu am trecut de grila!!! Sunt vesel
si cate puncte ai reusit sa faci?
eu am auzit ca de fapt s-au inscris 9853(pe bune) de candidati pentru admitere inm 2008. Mama mama ce concurenta o sa fie!!!
Salut fratilor!Am auzit din diverse surse ca s-ar organiza examen de admitere pentru ocuparea posturilor vacante de procuror, avand in vedere deficitul foarte mare de procurori existent in Romania.Acest examen s-ar referi la toti absolventii de drept fara ca examenul sa fie conditionat de vreo vechime juridica! Am auzit ca au fost facute comunicate oficiale din partea procurorului general al Romaniei catre parchetele din teritoriu, cu referire la faptul daca sunt de acord in vederea acoperirii deficitului de personal, cu organizarea unui astfel de examen fara vechime juridica. Parchetele din provincie inclusiv cele din Capitala, au adoptat o pozite favorabila organizarii unui astfel de examen deoarece numarul de dosare aflate in curs de solutionare la parchete este cu mult mai mare decat numarul procurorilor existenti, un procuror putand ajunge sa aibe in curs de solutionare intr-o singura luna aproximativ 800-900 de dosare penale ceea ce este ingrozitor de mult! Sistemul judiciar existent are mult de suferit prin neacordarea unei suficiente atentii dosarelor penale aflate in lucru. In alte tari din Europa, Franta, Germania, un procuror are de solutionat intr-o luna cel mult 40 de dosare.Nu sunt de acord cu ideea de a introduce oameni nepregatiti in sistem dar clar trebuie sa se faca ceva in acest sens. Eventual admitere si apoi efectuarea unui stagiu de practica si examen de definitivat exact ca in avocatura.Voi ce parere aveti?