avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Activitate alina_f

Activitate alina_f

Buna ziua,

Pentru achizitia intracomunitara a unei autoutilitare intre firme( Polonia-Romania)
se poate face plata cash? Este vorba de 7000 euro.
Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua,

Am vandut acum 2 saptamani o masina de pe persoana fizica unei firme. Am facut intre noi contract de vanzare-cumparare nodel nou. Mentiune plata numerar. L-am inregistrat la primarie, am scos masina din evidente.
Ieri m-a sunat cumparatorul ca el nu isi poate inregistra masina, ca ar fii trebuit sa imi plateasca o parte numerar si diferenta prin banca. Este foarte revoltat si ma "ameninta" ca imi aduce masina inapoi.
La felul in care mi-a vorbit nu indraznesc sa ma gandesc la alte metode in care am putea rezolva situatia.
Va rog sfatuiti-ma cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie. Am gresit cu ceva? Nu ar fi trebuit sa cunoasca el ce reguli trebuie sa respecte ca sa ii fie in regula contabilitatea?
Va multumesc!
Buna seara,
Acum 2 zile am depus actele pentru infiintarea unui srl.
Astazi am primit certificatul de inregistrare si certificatul consatator. Nu ar fi trebuit sa primesc si un exemplar vizat de onrc al actului contitutiv? Nu am nici un act constitutiv.
Va multumesc!
Răspuns la discuția Este legal sau nu?
Va multumesc!
Buna ziua,

Sotul meu este angajat la o multinational (logistica si transport) ca inginer de mentenanta, 6 ore (intretine masinile si depozitul) si sofer 2 ore.
Eu vreau sa infiintez un srl, unicul asocit fiind eu. Activitatea firmei:transport. Angajat: unul sau doi soferi.
In politica de conduit a firmei unde lucreaza sotul meu apare:
"personalul companiei nu va participa la nici o tranzactie cu societatea in cadrul careia ei sau membrii din familie au o contributie financiara directa sau indirecta sau vreun interes de afaceri"

Va fi vreo problema daca firma pe care o voi infiinta va face transport pentru firma unde este angajat sotul meu tinand cont ca nu ocupa nici o functie de conducere si nici nu are vreun rol in atribuirea sau plata curselor catre subcontractori?

Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua

In inceputul lui decembrie copilul meu implineste 2 ani. Pana acum (eu mama) am avut concediu.
Am inteles si si tatal trebuie sa isi ia o luna de concediu.
Ce se intampla daca tatal nu indeplineste conditiile: nu are 12 luni consecutive lucrate inainte de nasterea copilului?
Pot ramane eu in concediu platit pana la doi ani sau trebuie sa ma intorc ca un an si 11 luni la servici?
Răspuns la discuția Sa-mi dau chiriasul in judecata?
Din pacate nu i-am luat garantie pentru ca mi-a fost mila de el, se plangea intr-una ca n-are bani. I-am micsorat si chiria. Mai tarziu mi-a povestit ca-i mare patron... Procesul verbal il fac astazi la sfarsitul ultimei zile de contract sau maine, dupa ce contractul deja a expirat?
Va multumesc tuturor!
Răspuns la discuția Sa-mi dau chiriasul in judecata?
Va multumesc pt raspuns.
Procesul vb il fac azi (ultima zi de contract) sau maine (ii expirat deja)?
Cati martori imi trebuie?