avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Activitate gabicartog

Activitate gabicartog

Răspuns la discuția Protejare locuinta
Multumesc mult pentru raspuns. Deci, ideea este ca banca nu poate actiona retroactiv, chiar daca instrainarea imobilului s-a produs in timpul perioadei de creditare?
Mai poate face banca actiune revocatorie impotriva mea ?

Buna ziua si la multi ani doamnelor !
As dori sa va prezint situatia urmatoare:
In urma cu ceva timp am fost disponibilizat, iar acum sunt in somaj, disperat sa gasesc alt loc de munca.
Pe de alta parte, acum 2 ani am facut un credit de nevoi personale fara giranti si fara ipoteca, la o banca.
Ieri am anuntat banca de situatia mea si le-am cerut o pasuire pana la rezolvarea problemei.
Desi apartamentul pe care il am nu este ipotecat, as dori sa il asigur in cazul in care banca ar lua masuri de executare silita. Mentionez ca locuiesc cu fiul si parintii mei.
Intrebare:
Daca fac fiului meu act de donatie pentru apartament, cu clauza de uzufruct viager pentru mine si parintii mei, banca ar mai putea sa ne scoata afara ?
Mai poate face banca actiune revocatorie impotriva mea ?
Care ar fi solutia cea mai buna de protectie in situatia aceasta ?
Multumesc

Buna ziua
Acum 5 am fost depistat cu Hepatita c , iar boala s-a agravat in timp.
Medicul mi-a propus anul trecut sa ma pensioneze pe caz de boala, dar am refuzat
De 2 luni sunt am fost disponibilizat, si actualmente sunt in somaj.
In perioada de somaj ma pot pensiona pe caz de boala?
Multumesc
Buna ziua
Daca eu stau impreuna cu parintii mei, in apartamentul meu, de unde stiu executorii care obiecte imi apartin mie si care parintilor, in cazul in care nu se gaseste actul de proprietate pe obiectul respectiv din apartament (ex. mobila).
Multumesc
Buna ziua
Dupa cat timp de la vanzarea unei proprietati de catre mine, mai poate face banca actiune revocatorie impotriva mea, daca nu mai pot achita un credit ce nu are legatura cu acea proprietate?
Multumesc
Buna ziua
Acum 2 ani am achizitionat un apartament printr-un credit bancar la care mai am de platit 8 ani, si am girat cu acest apartament .De cand am fost disponibilizat, eu m-am straduit sa platesc in continuare ratele la acesta
Pe de alta parte, eu mai am alt credit la alta banca, la care am incetat platile pentru ca nu am de unde sa platesc. Ar putea aceasta banca sa demareza o actiune prin care sa imi ia apartamentul pentru care platesc rate la banca cealalta?
Multumesc
Răspuns la discuția Probleme cu o locuinta
Multumesc pentru raspunsul rapid. Referitor la acea poprire pe salariu, ar fi o problema. Daca voi fi disponibilizat, nu stiu cand va mai putea pune banca poprire pe venit, de aceea apare ingrijorarea mea legata de apartament.
Alta intrebare:
Dupa cat timp de la vanzarea proprietatii mai poate face banca actiune revocatorie?
Multumesc
Buna ziua.
De ceva timp, se aud vesti proaste pe la mine la serviciu, iar eu am luat un credit acum 1 an la o banca la care am platit ratele in mod regulat, dar nu stiu ce se mai poate intampla pe viitor. As vrea sa las copiilor apartamentul meu proprietate personala, care nu este supus niciunei restrictii bancare sau de alta natura.
Care ar fi modalitatea ideala prin care as putea lasa copiilor acest apartament, astfel incat sa nu poata fi atacata pe parcurs de banca la care am credit, in eventualitatea in care nu as mai putea plati ratele, ca urmare a disponibilizarii mele (sa spunem). Ma refer la o lege de care am auzit precum Contractul de vanzare-cumparare al proprietatii poate fi atacat prin actiunea revocatorie de catre banca.Va multumesc
Buna ziua.Vreau sa va cer parerea in chestiunea urmatoare:
Doresc sa cedez o casa fratelui meu prin act de vanzare cumparare.
Care este pretul minim cu care o pot vinde, ca sa platesc taxe de vanzare minime?
Va multumesc anticipat.