Fals in declaratie sau nulitate procedura citare.
Actiune nulitate absoluta TP. TP denuntat ca fals, stersaturi si suprascriere. In dosarul penal titularul titlului a declarat ca nu stie nici sa scrie nici sa citeasca. S-a dat solutie de clasare, fapta nu exista. Dupa repunerea pe rol a dosarului civil, instanta a dispus de mai multe ori citarea paratului si la dosar s-au depus dovezi de inmanare a citatiilor din care reiese ca acestea au fost inmanate destinatarului si ca acesta a semnat. Dupa parerea mea cele doua se exlud reciproc. Ce ar trebui sa invoc, fals in declaratii sau nulitatea procedurii de citare?
Am denuntat ca fals un inscris (titlu de proprietate) si am cerut ca proba expertiza grafoscopica. Instanta a suspendat procesul civil si a sesizat Parchetul. Parchetul a dat solutie de clasare ( unul din posibilii autori a decedat iar titularul titlului de proprietate nu stie nici sa scrie nici sa citeasca)-prescriere si fapta nu exista. Dupa repunerea pe rol a dosarului civil, Instanta a mai dat cateva termene cu citarea paratului pentru a redepune originalul titlului de proprietate denuntat ca fals. Paratul nu s-a prezentat la niciun termen iar Instanta, invocand si alte motive, a respins proba cu expertiza grafoscopica si a dispus expertiza topografica. Consultand dosarul am constatat ca dovezile de inmanare a citatiilor certifica ca acestea au fost inmanate destinatarului, cel care nu stie nici sa scrie nici sa citeasca, si sunt semnate de acesta.
Pot sa solicit constatarea nulitatii acestor acte de procedura?
In cazul in care s-ar constata aceasta nulitate, ce consecinte ar avea asupra derularii procesului?
Nu cred ca ati inteles. Titlul contestat prezinta urme clare de modificare prin stergere si suprascriere a indicativului parcelei cat si a marimii suprafetei. Cum poate expertul topo sa se pronunte care dintre titluri este autentic? Titlul meu a fost anterior obiectul unui dosar de rectificare, ocazie cu care s-a dispus, la parcela in cauza, doar moficarea unei vecinatati, nimic altceva. Am hotarare definitiva.
Am denuntat ca fals un titlu de proprietate si am cerut expertiza grafoscopica. S-a suspendat, s-a trimis la Parchet, Parchetul a dat solutie de clasare, am repus pe rol. Instanta civila a respins proba cu expertiza grafoscopica, pe motiv ca nu sunt scripte de comparatie, si a dispus expertiza topografica. Poate expertiza topo sa certifice un fals si daca da, cum? Se mai poate face ceva pentru a mi se admite proba cu expertiza grafoscopica?
Intre timp, dosarul penal s-a finalizat prin solutie de clasare. S-a repus pe rol cauza civila si am solicitat cercetarea falsului prin expertiza grafoscopica. Instanta, la ultimul termen, a respins proba cu expertiza grafoscopica si a dispus expertiza topografica, motivand ca, intrucat unul din posibilii autori a decedat iar cel de al 2-lea(titularul titlului de proprietate) nu stie sa scrie, instanta nu poate sa puna la dispozitia laboratorului de expertize, scripte de comparatie.
Parerea mea este ca a omis posibilitate compararii zonelor incriminate cu restul zonelor din acelasi titlu de proprietate funciara. Se mai poate face ceva pentru a-mi fi admisa proba cu expertiza grafoscopica? Consider ca expertiza topografica nu poate conduce la o concluzie relevanta, atat timp cat in ambele titluri de proprietate este inscris un teren cu aceeasi suprafata si acelasi indicativ, nr. tarla si nr. parcela.
Am deschis o acțiune de anulare parțială/rectificare a unui titlu de proprietate. Avocatul a denunțat titlul ca fals. Potrivit inscrisurilor din dosar, falsul s-a produs in anul 2003. Instanța a suspendat procesul, art 307 cpc, si a dispus inaintarea dosarului la parchet. S-a procedat corect? Poate fi pusa in miscare acțiunea penală de cercetare a falsului, având in vedere timpul scurs? Pot promova recurs pe acest motiv?
Din adeverinta de grupa I de munca nu s-a retinut(valorificat) o perioada de 6 luni, perioada in care figurez atat in cartea de munca cat si in adeverinta ca elev turnator-formator. S-a retinut doar perioadele in care am calitatea de turnator-formator. Mentionez ca in cele 6 luni am fost recalificat fara scoatere din productie. S-a procedat corect? Daca da, care este temeiul legal? Daca nu, ce demersuri ar trebui sa fac?
dumifilote
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va puteti pensiona anticipat partial incepand cu data de 08.04.2020.
Va puteti pensiona de drept, cu reducerea varstei standard de pensionare, incepand cu data de 08.04. 2021.