avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate george141414

Activitate george141414

Din pacate aceasta solutie nu este viabila in speta expusa. In cazul introducerii unei noi cererii de chemare in judecata suma pretinsa prin noua actiune ar fi prescrisa.
Multumesc pentru raspuns
Expun urmtoarea speta:
O societate cheama in judecata pe drept comun o persoana fizica.
La momentul introducerii cererii de chemare in judecata persoana fizica chemata in judecata era decedata, pierzandu-si astfel capacitatea procesuala de folosinta.
In situatia cand se face cerere de introducerea mostenitorilor in cauza actiunea va fi respinsa intrucat cel chemat in judecata a decedat inaintea introducerii cererii de chemare in judecata.
Care ar fi solutia?
Se face o cerere de modificarea cererii de chemare in judecata prin care se schimba paratul?.
Art. 204 Cpc nu face referire la schimbarea paratului.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Faliment personal
consultati Legea 151/2015
Răspuns la discuția Impozit majorat locuințe
Veti putea fi obligat la plata pe ultimii 5 ani, termenul de 5 ani fiind termenul de prescriptie care se aplica si impozitelor.
Răspuns la discuția Probleme vecinatate
teoretic are dreptate. Ar putea sa va oblige sa aplicati pe geamuri o folie /sau sa folositi o sticla care sa impiedice vederea spre proprietatea lui. consultati art.615 din Codul civil cu raportare la art 616.
Nu cred ca primarul pur si simplu nu doreste sa restituie terenul pe care il cereti.Cu siguranta sunt unele aspcete juridice care trebuiesc clarificate.
Pentru a proceda la cererea de chemare in judecata trebuiesc analizate, de catre un specialist, toate actele pe care le detineti, motivele de fapt si de drept, etc.
Legile fondului funciar sunt destul de complicate de aceea va recomand sa mergeti la un avocat.
Răspuns la discuția Masa succesorala
Aveti optiunea de a alege orice notar cu conditia ca notarul pe care il alegeti sa aiba biroul notarial situat în circumscripția teritorială a judecătoriei în care defunctul a avut ultimul domiciliu.
Buna ziua!
Expun urmatoarea situatie:
La data de 18.11.2013 a fost inregistrat pe rolu Tribunalului o cerer de restituirea taxei auto.
Cererea a fost admisa. Hotararea a fost atacata cu recurs.
intrebarea mea este daca aceasta hotarare este executorie raportat la disp art.633 Cpc. A fost refuzata primirea cererii de legalizare cu mentiunea executorie pe motiv ca hotararea este atacata cu recurs. (am de gand sa sesize organele de cercetare penala pentru refuz).
Astept opiniile dumneavoastra.
Multumesc anticipat
Răspuns la discuția intabulare,carte funciara
Nu puteti impiedica coproprietarul sa intabuleze terenul, mai ales ca exista o hotarare judecatoreasca definitiva. (sa inteleg ca prin hotarare a fost facuta imparteala?) Este dreptul dansei si dispune cum doreste de el. La vanzare-cumparare dumneavoastra aveti drept de preemtiune.
Salut!
Dobandirea terenului prin uzucapiune, in acest caz nu este posbila. Terenul este mostenire (cota indiviza ) iar uzucapiunea asupra mostenirii nu opereaza. Uzucapiunea nu actioneaza intre coindivizari. Aceasta varianta iese din calcul din start. Daca o persoana straina de mostenire stapanea acel teren o perioada lunga de timp atunci da...dar in situatia ta nu se poate face dobandire prin uzucapiune.
Cel mai indicat este deschiderea mostenirii si partajarea bunurilor pe cale judiciara,in conditiile in care nu se gasesc toti comostenitorii.
Ar mai fi o varianta -inscrierea in cartea funciara- dar trebuies indeplinite o serie de conditii. Prima ar fi sa nu existe acte pe acel teren ( sa nu se fi emis titlu de proprietate)
Raspunsul de 100 de puncte este urmatorul: Ordinul 700 din 9 iulie 2014 privind aprobarea Reg de avizare, receptie si inscriere in evidentele de cadastru si carte funciara, in art 126 alin.1 precizeaza conditiile care trebuiesc indeplinite pentru a putea inscrie posesia in cartea funciara. Succes!