avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Activitate Delia19

Activitate Delia19

Bunicii au decedat în urma cu peste 30 de ani, timp în care nu s-a făcut succesiunea. Sunt 3 parcele de teren pentru care mama mea a plătit impozitul în toată aceasta perioadă. Au fost trei surori, dintre care doar mama mai trăiește, iar din partea celor doua surori au murit și copiii lor, urmașii sunt nepoți. Înțelegerea verbală, pe care doar mama o știe, a fost ca doua terenuri sunt ale ei pentru ca a ingrijit-o pe bunica în ultimii ani de viata.
Întrebarea este, poate fi mama unic moștenitor având în vedere ca ea a plătit impozitul și în aceasta perioada din partea celorlalți nu s-a solicitat nici o moștenire? Surorile și copiii lor știau de ințelegerea verbală, însă nepoții nu.

Mulțumesc
Răspuns la discuția Impozit închiriere
Inchirierea se face pe zi, sporadic. probabil in 3 luni de 5 ori de ex.

Multumesc
Bună ziua,
Va rog sa mă ajutați sa mă lamuresc în următoarea problema. Ca și persoana fizica dețin o mașină pe care o închiriez tot unor persoane fizice. Ce acte trebuie sa depun la finanțe și când, respectiv pe o anumita perioada sau după fiecare închiriere?
Multumesc
Datele problemei:
- cont de pers juridica deschis la banca
- 2 asociati care decid ca orice operatiune este valabila doar cu semnatura ambilor

Intrebarea este:
Pentru solicitarea eliberarii de imprimate speciale, de ex CEC sau bilete la ordin, ar fi obligatoriu sa semneze ambii cererea de eliberare sau ar fi suficienta semnatura unuia dintre asociati? mentionez ca este vorba doar de eliberarea fizica a imprimatului, nu de emiterea lor, caz in care este obligatoriu fi semnat de catre ambii asociati.

Multumesc
Răspuns la discuția Caut avocat in Cluj-Napoca
Recuperarea accizei introdusa la 1 sept 2013
Va rog sa ma ajutati cu o recomandare pentru un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces de recuperarea a accizei auto, achitata in urma achizitionarii unei masini cu motor cu capacitate cilindrica peste 3.000 cmc.

Multumesc
Intr-un cont curent daca se incaseaza fonduri APIA, alocatie copil sau alte sume care conform CPC nu pot fi urmarite la poprire, acestea se deblocheaza si se pun la dispozitia titularului de cont. Insa daca titularul decide sa constituie un depozit din aceste fonduri, se mai considera aceste sume ca neurmaribile sau din moment ce sunt transferate in contul de depozit pot fi virate executorului?

Multumesc

Am achizitionat o masina cu motor de 3.518 cmc pe care am platit noua acciza de 3.518 eur + tva si as vrea sa stiu daca vand aceasta masina in Ungaria imi pot recupera aceasta acciza si daca da, cum?

Multumesc


Oare chiar nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns?
Am achizitionat o masina cu motor de 3.518 cmc pe care am platit noua acciza de 3.518 eur + tva si as vrea sa stiu daca vand aceasta masina in Ungaria imi pot recupera aceasta acciza si daca da, cum?

Multumesc
Va rog sa-mi comunicati care este impozitul datorat la vanzarea de actiuni (societate SA) pe BVB si daca este vreo diferentiere intre perioada detinerii actiunilor, respectiv daca vanzarea are loc inainte sau dupa 1 an de la data detinerii.

Multumesc