avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Activitate daniela.popa

Activitate daniela.popa

De curand am facut pasapoarte la copii si abea acum mi-a atras atentia ca toti trei au numele de familie cu cratime diferite. Adica cea mare nu are nici o cratima, mijlocia are o cratima si cel mic are 2 cratime. Fiind frati nu ar trebui sa fie si cearimele la fel? Sau nu au importanta acele cratime? Multumesc.
Răspuns la discuția Viza pentru membru de familie
Daca vine cu invitatie notariala , imediat dupa ce ajunge incercati sa depuneti actele pentru permis de sedere tempotara( din cate stiu eu 1 an daca nu aveti copii, 5 ani daca aveti copii). Raspunsul il primiti cam in 1-2 luni. Dar chiar daca ii expita perioada din invitatia notariala nu-i problema ca poate sa stea pe teritoriul tarii atat cat asteapta raspuns.
Ar trebui sa se stabileasca in Romania si sa obtina rezidenta pe 5 ani, apoi sa ceara rezidenta pe 10 ani si abea atunci va putea circula liber prin europa. Iubitul meu are 3 copii cetateni romani si cu rezidenta pe 5 ani trebuie sa fie insotit de mine(fiind mama copiilor) ca sa poata calatori in europa.
Pana la urma mi-am facut o alta stampila rotunda pe care scrie asa:
Pe margine rotund: ministerul justitiei-traducator si interpret autorizat* buc-rom*
iar in mijloc: nume , prenume
lb.a-lb.b
aut. nr. xxxxx/anul
M-am dus cu ea la tribunal si au zis ca asa e bine. Ca "trebuie" sa fie rotunda altfel se considera parafa.
Buna ziua,
Pe undeva prin forum am citit ca nu conteaza forma si dimensiunea stampilei.(informatie postata prin 2007) Drept urmare am facut-o dreptunghiulara ca sa aiba caracterele mai mari. Cand m-am dus sa ma inscriu la tribunal, surpriza! Trebuie neaparat sa fie rotunda. Va rog sa ne ajutati specificandu-ne cum ar trebui inscrise toate datele pe stampila.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
As vrea sa stiu de ce mai are nevoie un cetatean non UE pentru a obtine cetatenia romana tinand cont ca locuieste din 2008 in Romania si are 3 copii minori, cetateni romani.(relatie de concubinaj, nici unul dintre parteneri nu este casatorit cu alta persoana)
Multumesc.
Răspuns la discuția CCC si stimulent de insertie
" Daca sotul nu indeplineste conditiile pentru a intra in CCC atunci veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani."

Si in aceasta situatie cum pot eu dovedi ca sotul nu indeplineste conditiile si unde ar trebui sa merg?
Buna ziua, am si eu 2 nelamuriri:
1. Am optat sa stau cu copilul 2 ani in CCC. Acum el are 1an si 4 luni daca ma angajez primesc stimulent de insertie pana implineste 2 ani?
2. Tatal nu lucreaza cu carte de munca. In cazul acesta eu am dreptul la CCC pana implineste copilul 2 ani sau doar pana la 1 an si 11 luni ?

Multumesc.
Buna ziua,
Bunica a murit acum 2 ani iar bunicul cred ca in '92. Tata vrea sa dezbata mostenirea. Mai are o sora care este in Spania dar ea vrea sa renunte la partea ei.
Ce acte trebuie sa trimita sora tatei pt ca el sa se poata ocupa de dezbaterea mostenirii si sa fie numit mostenitor unic.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
custodia totala se poate obtine numai in instanta sau sunt si alte cai?
Am 3 copii din o relatie de concubinaj cu un cetatean strain. Ei sunt recunoscuti de tata si relatia noastra este buna. Problema este ca el pleaca destul de des si mult din tara si nu as vrea sa fiu pusa in situatia cand as avea nevoie de semnatura de la el , iar el sa nu fie de gasit.
Multumesc